Vuoden 2016 uutuussarjat Suomessa

Uutista päivitetään pitkin vuotta. Listalla ovat vain Suomen ilmaisilla tv-kanavilla alkavat amerikkalaissarjat. Täältä näet helposti, onko uutuussarja menestynyt USA:ssa ja saanut jatkoa vai onko sitä kenties tehty vain muutama jakso. Jos bongaat uutisen uudesta alkavasta amerikkalaissarjasta, niin vinkkaa vieraskirjassa!

Viimeksi päivitetty: Telenovela, Faija hoitaa

Tammikuu-maaliskuu

Zero Hour

Hank Galliston (Anthony Edwards) julkaisee paranormaleihin ilmiöihin liittyväälehteä. Kun hänen vaimonsa Laila (Jacinda Barrett) siepataan, Hank alkaa jahdata muinaista esinettä. USA:ssa sarjaa tehtiin 13 jaksoa.
Alkoi Nelosella 2.1.2016 klo 01.35.

Quantico

Juuri FBI:n koulutukseen tulleet nuoret kouluttautuvat tulevaan ammattiinsa Quanticossa, Virginiassa. Väläyksissä tulevista tapahtumista opiskelijoita epäillään terroristihyökkäyksestä New York Cityyn. Mitä oikein tapahtui? USA:ssa sarjaan on tilattu 2. kausi.
Alkoi Nelosella 6.1.2016 klo 21.00.

Bad Judge

Rakkauden ja Greyn anatomiasta tuttu Kate Walsh on rikostuomari Rebecca Wright komediasarjassa Bad Judge. Naisella on villi elämäntyyli, mutta oikeussalissa häntä arvostetaan. Sarjassa näyttelee myös Veronica Marsin Ryan Hansen. USA:ssa sarjaa tehtiin 13 jaksoa.
Alkoi TV Viidellä 8.1.2016 klo 19.30.

Silicon Valley

Kuusi nuorta miestä perustaa startup-yrityksen Silicon Valleyssa. He kehittävät musiikkisovellus Pied Piperia, jonka algoritmista tulee nopeasti kovaa valuuttaa. Kilpailijat ovat kuitenkin kannoilla. USA:ssa sarjaan on tilattu 3. kausi.
Alkoi YLE TV2:ssa 11.1.2016 klo 19.00.

Mr. Robot

Elliot Alderson (Rami Malek) asuu New York Cityssä ja työskentelee tietoturvayhtiö Allsafessa insinöörinä. Hän on masentunut ja ahdistuu sosiaalisissa tilanteissa, mikä saa aikaan harhaisuutta. Hän ottaa kontaktia ihmiseen hakkeroimalla heidän tietoihinsa. Anarkisti Mr. Robot rekrytoi hänet hakkeriryhmään, joka haluaa tuhota E Corpin, Allsafen isoimman asiakkaan. USA:ssa sarjaan on tilattu 3. kausi.
Alkoi YLE TV2:ssa 13.1.2016 klo 21.00.

Rosewood

Yksityinen patologi Beaumont Rosewood (V:stä, Nurse Jackiesta ja American Horror Storysta tuttu Morris Chestnut) työskentelee tiiviisti poliisien kanssa selvitellen rikoksia Miamissa. Hän työskentelee usein etsivä Annalise Villan (Jaina Lee Ortiz) kanssa. USA:ssa on meneillään 1. kausi.
Alkoi FOXilla 13.1.2016 klo 21.55.

Backstrom

Rikoskomediasarjan pääosassa on Everett Backstrom (Rainn Wilson) on ylipainoinen ja pahasuinen poliisi. Hän joutuu jatkuvasti ongelmissa itsetuhoisten tapojensa vuoksi. Tiimiin kuuluu myös muita erikoisia persoonia. USA:ssa sarjaa tehtiin 13 jaksoa.
Alkoi Subilla 14.1.2016 klo 23.30.

Witches of East End

Joanna Beauchampilla (Julia Ormond) on kaksi tytärtä Freya (Jenna Dewan Tatum) ja Ingrid (Rachel Boston). Tytöt eivät vielä tiedä, että he ovat äitinsä ja tätinsä (Mädchen Amick) tavoin noitia. Sarja perustuu Melissa de la Cruzin kirjaan. USA:ssa sarjaa tehtiin 2 kautta.
Alkoi Subilla 17.1.2016 klo 01.05.

Weird Loners

Neljä suhteita pelkäävää, samassa kerrostalossa asuvaa ihmistä päätyy ystävystymään. Sarja sijoittuu Queensiin, New Yorkiin. Sarjassa näyttelee mm. Ruma Bettystä tuttu Becki Newton. USA:ssa sarjaa tehtiin 6 jaksoa.
Alkoi MTV3:lla 17.1.2016 klo 00.25.

X-Files

6-osainen minisarja on jatkoa vuosina 1993-2002 esitetylle Salaiset kansiot -kulttisarjalle. X-Files seuraa Mulderin (David Duchovny) ja Scullyn (Gillian Anderson) tutkimuksia. Sarja alkaa USA:ssa 24.1.2016 ja esitetään tuoreeltaan Suomessa.
Alkoi FOXilla 26.1.2016 klo 21.00.

Banshee

Banshee on pikkukaupunki Pennsylvanian amissiseudulla. Mestarivaras (Antony Starr) ottaa murhatun seriffin Lucas Hoodin henkilöllisyyden. Hän yrittää pysyä piilossa mafiapomo Rabbitilta (Ben Cross). USA:ssa sarjaan on tilattu 4. kausi, joka jää viimeiseksi.
Alkoi YLE TV2:lla 5.2.2016 klo 22.00.

Mad Dogs

Nelikymppisten alisuorittajamiesten porukka kokoontuu Belizeen juhlimaan yhden miehen ennenaikaista eläköitymistä. Meno on villiä ja synkät salaisuudet paljastuvat. Pääosissa ovat Michael Imperioli, Billy Zane, Steve Zahn, Romany Malco ja Ben Chaplin. Mad Dogs perustuu samannimiseen brittisarjaan. USA:ssa sarjaa tehtiin 1 kausi.
Alkoi Herolla 8.2.2016 klo 21.00.

Vallan suhteet (State of Affairs)

CIA-analyytikko Charlie Tucker (Greyn anatomiasta tuttu Katherine Heigl) toimii neuvonantajana presidentille (Täydellisten naisten Alfre Woodard). Hän on mukana selvittämässä tiukkoja tilanteita ympäri maailmaa ja yrittää samalla pitää yllä yksityiselämäänsä. USA:ssa sarjaa tehtiin 13 jaksoa.
Alkoi TV Viidellä 9.2.2016 klo 21.00.

Fosters (The Fosters)

Sarja kertoo Stef Fosterin (Teri Polo) ja Lena Adamsin (Sherri Saum) erikoisen perheen elämästä San Diegossa. Perheen lapsia ovat Brandon (David Lambert), adoptoidut kaksoset Jesus (Jake T. Austin) ja Mariana (Cierra Ramirez) sekä sijaislapset Callie (Maia Mitchell) ja Jude (Hayden Byerly). Mukana menossa on Stefin ex-mies Mike Foster (Danny Nucci). USA:ssa on meneillään 3. kausi ja 4. kausi on tilattu.
Alkoi Herolla 24.2.2016 klo 17.15.

Limitless

28-vuotias Brian Finch (Hävyttömät-sarjasta tuttu Jake McDorman) ei ole saanut elämässään mitään aikaan, kunnes hän ottaa pillerin NZT-48:aa. Huumeen avulla hän muistaa kaiken, mitä hänelle on elämänsä aikana tapahtunut. Huumeella on kuitenkin tappavia sivuvaikutuksia, mutta avuksi tulee senaattori Eddie Morra (Bradley Cooper). Brian auttaa kyvyillään FBI-agentti Rebecca Harrisia (Dexteristä tuttu Jennifer Carpenter). Sarjassa näyttelevät myös Perhesiteistä tuttu Ron Rifkin ja C.S.I. New Yorkin Hill Harper. Sarja perustuu samannimiseen elokuvaan, jonka inspiraationa toimi Alan Glynnin romaani The Dark Fields. USA:ssa sarjaa tehtiin 1 kausi.
Alkoi Subilla 24.2.2016 klo 21.00.

Perheyritys (Family Tools)

Elämässään epäonnistunut Jack Shea (Kyle Bornheimer) palaa kotiin ja ottaa haltuunsa perheen remonttiyrityksen. Hänen isänsä Tony (Ratkaisijasta tuttu J. K. Simmons) kärsii sydänvaivoista, mutta vahtii kuin haukka poikansa tekosia. USA:ssa sarjaa tehtiin 10 jaksoa.
Alkoi Nelosella 26.2.2016 klo 14.20.

Angel from Hell

Amy (Gleestä tuttu Jane Lynch) on mysteerinen enkeli, jolla on melko hullu luonne. Hän pystyy tekemään ennustuksia tulevaisuudesyta, jotka käyvät toteen. Hän seuraa Allison Fullerin (Miehen puolikkaissa vieraillut Maggie Lawson) elämää. USA:ssa sarja lopetettiin vain 5 jakson esittämisen jälkeen.
Alkoi Subilla 1.3.2016 klo 19.05.

Minority Report

Samannimiseen elokuvaan perustuva scifi-sarja sijoittuu vuoden 2065 Washingtoniin. Ennustaja Dash (Stark Sands) pystyy ennustamaan rikoksia ennen kuin ne tapahtuvat. Hän avustaa etsivä Lara Vegaa (Meagan Good). USA:ssa sarjaa on tehty 10 jaksoa eikä jatkosta ole tietoa.
Alkoi FOXilla 1.3.2016 klo 22.00.

Satisfaction

Rahastonhoitaja Neil Truman (Matt Passmore) ja hänen vaimonsa Grace (Stephanie Szostak) joutuvat kohtaamaan ongelmansa, kun Neil saa tietää pettämisestä. Neil päättää salaa liittyä seuralaispalveluun. USA:ssa sarjaa tehtiin 2 kautta.
Alkoi YLE TV2:ssa 13.3.2016 klo 21.00.

Scream Queens

Musta komedia Scream Queens sijoittuu Wallace Universityyn. Kappa Kappa Tau -sisarkunnan jäsenet joutuvat keskelle murha-aaltoa, kun Chanel Oberlin (Emma Roberts) aloittaa opiskelut. Dekaani Cathy Munsch (Jamie Lee Curtis) joutuu muistelemaan 20 vuotta vanhaa murhamysteeriä. Sarjassa näyttelevät myös Gleestä tuttu Lea Michele ja musiikkimaailman tähdet Ariana Grande ja Nick Jonas. USA:ssa sarjaan on tilattu 2. kausi.
Alkoi FOXilla 17.3.2016 klo 21.55.

Believe

Bo Adams (Johnny Sequoyah) on nuori tyttö, jolla on yliluonnollisia voimia. Hän ei osaa hallita voimiaan, jotka kasvavat jatkuvasti. Häntä suojelevat ihmiset pyytävät apuun William Taten (Quanticosta tuttu Jake McLaughlin), joka on joutunut syyttömänä vankilaan. USA:ssa sarjaa tehtiin 13 jaksoa.
Alkoi MTV3:lla 18.3.2016 klo 00.00.

Huhtikuu-kesäkuu

Palavaa rakkautta (Burning Love)

Parodiasarja The Bachelorin hengessä. Sinkku palomies Mark Orlando (Veronica Marsista tuttu Ken Marino) etsii rakkautta. USA:ssa sarjaa on tehty 3 kautta.
Alkoi Nelosella 1.4.2016 klo 13.45.

Happyish

Thom Payne (Steve Coogan) on masentunut keski-ikäinen mies. Hän joutuu työskentelemään nuoren pomon alaisena mainosfirmassa. Hän pohtii onnellisuuttaan ja päättää tyytyä johonkin sen kaltaiseen. Sarjassa näyttelevät myös Girls-sarjasta tuttu Kathryn Hahn ja True Bloodin Carrie Preston. USA:ssa sarjaa tehtiin 10 jaksoa.
Alkoi Subilla 11.4.2016 klo 20.00. (Sarja alkoi MTV3:lla 14.3.2016 klo 15.30, mutta siirtyi Subin puolelle ja alkaa nyt alusta.)

11.22.63

Opettaja Jake Epping (James Franco) on hiljattain eronnut vaimostaan ja asuu Mainessa. Hän saa mahdollisuuden matkustaa ajassa taaksepäin Teksasiin vuoteen 1960. Jake yrittää estää JFK:n salamurhan. USA:ssa minisarjaa tehtiin 8 jaksoa.
Alkoi Foxilla 11.4.2016 klo 22.00.

Crazy Ex-Girlfriend

Sinkku asianajaja Rebecca Bunch (Rachel Bloom) haikailee yhä kesäromanssinsa Josh Chanin (Vincent Rodriguez III) perään. Yllättäen Rebecca bongaa miehen New Yorkissa. Josh kertoo muuttavansa Kaliforniaan ja rakastunut Rebecca seuraa perässä. USA:ssa sarjaan on tilattu 2. kausi.
Alkoi Subilla 23.4.2016 klo 19.00.

Second Chance

75-vuotias entinen seriffi Jimmy Pritchard tapetaan ryöstössä. Miljonäärikaksoset Mary ja Otto Goodwin herättävät hänet taidoillaan henkiin nuoremman miehen kehoon. USA:ssa sarjaa tehtiin 11 jaksoa.
Alkoi FOXilla 10.5.2016 klo 22.00.

Outcast

Nuori mies Kyle Barnes (Patrick Fugit) etsii syytä, miksi hän kärsii yliluonnollisista riivauksista. Asiaa lähtee selvittämään pastori Anderson (Philip Glenister). Sarja alkaa USA:ssa 3.6. ja siihen on tilattu jo 2. kausi.
Alkoi FOXilla 6.6.2016 klo 23.00.

Mistresses

Sarjan pääosassa on neljä naista: Savannah (Siskoni on noidasta tuttu Alyssa Milano), Karen (Lostista tuttu Yunjin Kim), April (Rochelle Aytes) ja Joss (Jes Macallan). Ystävykset saavat toisiltaa tukea ja neuvoja elämänsä kiemuraisilla poluilla. Perustuu samannimiseen brittisarjaan. USA:ssa sarjaan on tilattu 4. kausi, joka jäi viimeiseksi.
Alkoi Herolla 12.6.2016 klo 20.00.

Twisted

Danny Desai (Avan Jogia) sai syytteen tätinsä taposta ollessaan 11-vuotias. Nyt hän palaa 5 vankilavuoden jälkeen kotikaupunkiinsa Green Groveen, New Yorkiin. Pian Dannysta tulee pääepäilty luokkakaverinsa murhaan. USA:ssa sarjaa tehtiin 1 kausi.
Alkoi Herolla 19.6.2016 klo 18.00.

Yövahti (The Night Manager)

Entinen brittiläinen sotilas Jonathan Pine saa salaisen työtehtävän tiedustelupalvelun Angela Burrilta (Olivia Colman). Miehen tarkoituksena on soluttautua asekauppias Richard Onslow Roperin (Housesta tuttu Hugh Laurie) sisäpiiriin. USA:ssa minisarjaa tehtiin 6 jaksoa.
Alkoi MTV3:lla 22.6.2016 klo 21.00.

Heinäkuu-syyskuu

King & Maxwell

Draamasarja kertoo entisistä salaisen palvelun agenteista, jotka alkavat ratkoa rikoksia yksityisetsivinä. Sean King (Jon Tenney) on ei halua käyttää asetta ja inhoaa likaisuutta. Michelle Maxwell (Ruma Betty -sarjan Rebecca Romijn) on nopea reagoimaan ja pitää itsensä tiukassa kunnossa. USA:ssa sarjaa tehtiin 10 jaksoa.
Alkoi Herolla 29.7.2016 klo 11.05.

Shades of Blue

Harlee Santos (Jennifer Lopez) on NYPD:n etsivä ja rahaongelmista kärsivä yksinhuoltaja. Hän joutuu mukaan FBI:n anti-korruptiohankkeeseen. Harleen on tehtävä vaikeita valintoja perheensä ja työnsä vuoksi. Sarjassa näyttelevät myös mm. Ray Liotta ja Sons of Anarchysta sekä Täydellisistä naisista tuttu Drea de Matteo. USA:ssa sarjaan on tilattu 2. kausi.
Alkoi TV Viidellä 16.8.2016 klo 22.00.

Blindspot

Mysteerinen tatuoitu nainen (Jaimie Alexander) on menettänyt muistinsa eikä tiedä, kuka hän on. FBI:n erikoisagentti Kurt Weller (Sullivan Stapleton) tiimeineen saa selville, että jokainen tatuointi on johtolanka selvitettävästä rikoksesta. USA:ssa sarjaan on tilattu 2. kausi.
Alkoi Livillä 18.8.2016 klo 21.00.

Opas upeaan eroon (Girlfriend’s Guide to Divorce)

Nelikymppinen Abby McCarthy (Housen Lisa Edelstein) on kirjoittanut useita self-help oppaita ja asuu Los Angelesissa. Avioero Jake Novakista (mm. Rakkauden anatomiasta tuttu Paul Adelstein) vie Abbyä uusiin suuntiin sekä työssä että yksityiselämässä. USA:ssa on esitetty 2 kautta ja sarjaa tehdään 5. kauteen asti.
Alkoi TV Viidellä 21.8.2016 klo 21.00.

12 apinaa (12 Monkeys)

Aikamatkustaja James Cole (Aaron Stanford) matkustaa vuodesta 2043 nykypäivään pysäyttääkseen tappavan viruksen, joka tappoi 93.6% maailman ihmisistä. Cole saa apua Cassandra Raillylta (Amanda Schull) ja Jennifer Goinesilta (Emily Hampshire). Perustuu samannimiseen elokuvaan vuodelta 1995. USA:ssa on meneillään 2. kausi.
Alkoi Kutosella 28.8.2016 klo 22.00.

BrainDead

Poliittinen satiiri ja draamakomedia sijoittuu Washingtoniin. Dokumentaristi Laurel Healy (Mary Elizabeth Winstead) tarvitsee rahoitusta ja ottaa vastaan 6 kuukauden työkeikan veljeltään, senaattori Luke Healylta (Todistettavasti syyllinen -sarjasta tuttu Danny Pino). Laurel törmää salaliittoon, jossa alienit ovat vallanneet useiden kongressin jäsenten ja muiden ihmisten aivoja. USA:ssa on meneillään 1. kausi.
Alkoi Subilla 4.9.2016 klo 23.05.

Billions

Bobby "Axe" Axelrod (Isänmaan puolesta -sarjan Damian Lewis) on kunnianhimoinen sijoitusrahaston johtaja, joka selvisi 11.9. iskuista. Julkisesti hän vaikuttaa hyväntekijältä, mutta saa rahansa sisäpiirin kaupoilla ja lahjonnalla. USA:ssa sarjaan on tilattu 2. kausi.
Alkoi MTV3:lla 13.9.2016 klo 22.35.

Odyssey (American Odyssey)

Sotilas Odelle Ballard (Pushing Daisies -sarjan Anna Friel) törmää missiollaan Malilla kryptattuihin tiedostoihin, jotka todistavat suuren yrityksen rahoittavan terroristeja. Hän yrittää saada vietyä tiedot kotimaahan vaarojen halki. USA:ssa sarjaa tehtiin 13 jaksoa.
Alkoi YLE TV2 25.9.2016 klo 21.00.

Lokakuu-joulukuu

Ray Donovan

Rikosdraamasarjassa Ray Donovan (Liev Schreiber) työskentelee asianajajana rikkaille ja kuuluisille Goldman & Drexler -firmassa. Hän järjestää lahjuksia ja uhkauksia pelastaakseen asiakkaansa. Samaan aikaan hän on huolehtiva perheenisä. Ongelmia tulee aiheuttamaan Rayn isä Mickey (Jon Voight), joka vapautuu vankilasta. USA:ssa sarjaan on tilattu 5. kausi.
Alkoi Nelosella 12.11.2016 klo 2.30.

Kuin viimeistä päivää (No Tomorrow)

Romanttinen draamakomedia kertoo Seattlessa asuvasta Eviestä (Tori Anderson), joka tapaa Xavierin (Joshua Sasse). Mies on vapaa sielu ja inspiroi Evieta tekemään listan asioista, joita tehdä ennen maailmanloppua. Xavierin mukaan siihen on aikaa 8 kuukautta. Perustuu brasilialaiseen Como Aproveitar o Fim do Mundo -sarjaan. USA:ssa on meneillään 1. kausi.
Alkoi AVAlla 27.11.2016 klo 20.00.

American Gothic

Hawthornen perhe asuu Bostonissa. Perheen pää on juuri menehtynyt ja selviää, että hän saattoi olla sarjamurhaaja. Kaikki joutuvat järjestämään elämänsä uudelleen ja pian nousee epäilty, että joku perheestä oli murhaajan avustaja. USA:ssa sarjaa tehtiin 13 jaksoa.
Alkoi AVAlla 27.11.2016 klo 22.35.

Faija hoitaa (Man with a Plan)

Adam Burns (Matt LeBlanc) saa huomata, että vanhempana oleminen on vaikeampaa kuin voisi luulla. Hänen vaimonsa Andi (Liza Snyder) palaa töihin ja rakennusmies Adam ottaa enemmän vastuuta kolmesta lapsesta Pittsburghin lähiössä. USA:ssa on meneillään 1. kausi.
Alkoi MTV3:lla 29.11.2016 klo 15.30.

Atlanta

Earn (Donald Glover) elää Atlantassa, Georgiassa ja yrittää parantaa imagoaan. Hänellä on serkku, joka räppää nimellä Paper Boi (Brian Tyree Henry). Yliopiston kesken jättäneellä Earnilla ei ole rahaa eikä kotia, joten hän asustelee vuoroin perheensä ja tyttöystävänsä (Zazie Beetz) luona. Serkun menestyksen myötä Earn haistaa mahdollisuuden parempaan tulevaisuuteen. USA:ssa sarjaan on tilattu 2. kausi.
Alkoi FOXilla 29.11.2016 klo 22.00.

Telenovela

Ana Sofia Calderon (Täydellisistä naisista tuttu Eva Longoria) on Las Leyes de Pasión -telenovelan neuroottinen tähtinäyttelijä. Kaiken lisäksi hän ei edes puhu espanjaa ja sarja kuvataan Miamissa. USA:ssa sarjaa tehtiin 11 jaksoa.
Alkoi TLC:llä 4.12.2016 klo 22.00.

Bull

Tohtori Jason Bull (NCIS Rikostutkijoista tuttu Michael Weatherly) on eronnut psykologi ja oikeussalikonsultti. Hän avustaa oikeusjutuissa. Sarja perustuu löyhästi Phil McGrawn uran alkuvaiheisiin. USA:ssa sarjasta on meneillään 1. kausi.
Alkoi MTV3:lla 13.12.2016 klo 22.45.

07.01.2017 Kati            Lähde: Tv-kanavat

Oheistuotteet

CDON.com14.90 €

Rillit huurussa t-paita

CDON.com14.90 €

Rillit huurussa t-paita

CDON.com7.95 €

True Blood t-paita

CDON.com14.90 €

Rillit huurussa t-paita