Vuoden 2015 uutuussarjat Suomessa

Uutista päivitetään pitkin vuotta. Listalla on vain Suomen ilmaiskanavilla alkavat sarjat. Jos bongaat uutisen uudesta amerikkalaissarjasta, niin vinkkaa vieraskirjassa!

Uusimmat päivitykset: Fresh Off the Boat

Tammikuu-maaliskuu

Rouva Ministeri (Madam Secretary)

Yhdysvaltojen ulkoministeri menehtyy lentoturmassa, jolloin presidentti (Keith Carradine) pyytää CIA-analyytikko Elizabeth McCordia (Téa Leoni) astumaan tehtävään. Sarjassa näyttelee myös Rakkauden anatomiasta tuttu Tim Daly. USA:ssa sarjaan on tilattu 2. kausi.
Alkoi MTV3:lla 1.1.2015 klo 21.00.

The McCarthys

Bostonissa asuva McCarthyjen klaani on urheilusuku henkeen ja vereen. Perheen pää Arthur (Jack McGee) on koripallovalmentaja Cardinal Henniganin lukiossa ja päättää ottaa vähemmän atleettisen poikansa Ronnyn (Tyler Ritter) apulaisekseen. Muut sisarukset eivät ole mielissään asiasta. Sarjassa näyttelee mm. Ensisilmäyksellä-sarjan Alyson Hannigan. USA:ssa sarjaa tehtiin 11 jaksoa.
Alkoi MTV3:lla 6.1.2015 klo 01.40

Villi ja vapaa (Undateable)

Danny Burton (Chris D'Elia) on kolmekymppinen sinkku, joka ei halua sitoutua. Uusi kämppis Justin (Brent Morin) tuo Dannyn elämään uusia ystäviä: nörtti Burski (Rick Glassman), outo Shelly (Ron Funches) ja juuri kaapista tullut Brett (David Fynn) vaikuttavat olevan tyyppejä, joita kukaan ei halua deittailla. USA:ssa sarjaan on tilattu 2. kausi.
Alkoi MTV3:lla 7.1.2015 klo 01.25

Scorpion

Eräs maailman älykkäimmistä ihmisistä, Walter O'Brien (Elyes Gabel), saa ryhmänsä kanssa tehtäväkseen muodostaa Scorpionin, jolla voidaan vastustaa korkean tason rikollisuutta. Ryhmään kuuluvat myös tilastonero Sylvester Dodd (Ari Stidham), laiteasiantuntija Happy Quinn (Jadyn Wong) ja psykologi Toby Curtis (Eddie Kaye Thomas). Tarjoilija Paige Dineen (Katharine McPhee) auttaa ryhmää kommunikoimaan tavallisten ihmisten kanssa. USA:ssa sarjaan on tilattu 2. kausi.
Alkoi Subilla 7.1.2015 klo 23.00.

True Detective

Sarjassa kaksi Louisianan poliisin etsivää (Matthew McConaughey ja Woody Harrelson) tutkivat mysteeristä murhaa vuonna 1995. Juttua selvitellään vielä 17 vuoden päästä, jolloin entisiä poliiseja pyydetään käymään jutun tutkintaa läpi pala palalta. USA:ssa sarjaan on tilattu 2. kausi.
Alkoi YLE TV2:ssa 9.1.2015 klo 21.00.

NYC 22

Sarjassa seurataan NYPD:n alokaspoliiseja. Mukana ovat mm. entinen reportteri Ray Harper (Entouragesta tuttu Adam Goldberg) ja Irakissa taistellut Jennifer Perry (Leelee Sobieski). USA:ssa sarjaa tehtiin 13 jaksoa.
Alkoi Herolla 10.1.2015 klo 18.00.

Muodin huipulle Allstars (Project Runway Allstars)

Muodin huipulle -sarjan spin-off. Aiemmilla kausilla pudonneet kilpailijat saavat uuden mahdollisuuden ja kovan vastuksen toisistaan. Sarjaa juontaa malli Angela Lindvall. USA:ssa sarjaan on tilattu 5. kausi.
Alkoi AVAlla 12.1.2015 klo 21.00

Firma (The Firm)

Sarja on jatko-osa samannimiseen elokuvaan ja John Grishamin kirjaan. Sarjassa eletään aikaa 10 vuotta kirjan tapahtumien jälkeen. McDeeren perhe on ollut todistajansuojeluohjelmassa ja palaa nyt vanhoihin kuvioihin. USA:ssa sarjaa tehtiin 1 kausi.
Alkoi YLE TV2:lla 6.2.2015 klo 22.05.

Cult

Toimittaja ja bloggaaja Jeff (Vampyyripäiväkirjoista tuttu Matthew Davis) ja Cult-nimisen rikossarjan tutkija Skye (90210-sarjasta tutttu Jessica Lucas) tutkivat sarjan faneja. He epäilevät, että sarjan fanit tekevät näkemiään rikoksia oikeassa elämässä. Sarjassa näyttelevät myös Veronica Marsista ja Supernaturalista tuttu Alona Tal ja Pako-sarjan Robert Knepper. USA:ssa sarjaa tehtiin 1 kausi.
Alkoi MTV3:lla 13.2.2015 klo 01.00.

Luovat hullut (The Crazy Ones)

Sarja kertoo mainostoimiston arjesta. Copywriter Zach Cropper (James Wolk) on hurmaava ja itsevarma työntekijä Sydney (Sarah Michelle Gellar) ja Simon Robertsin (Robin Williams) omistamassa firmassa. Sarjassa näyttelee myös Edessä uusi elämästä tuttu Hamish Linklater. USA:ssa sarjaa tehtiin 1 kausi.
Alkoi Subilla 16.2.2015 klo 19.30.

Justified

Apulaisseriffi Raylan Givens (Timothy Olyphant) saa siirron kotiseudulleen Kentuckyyn, josta hän luuli paenneensa ikuisiksi ajoiksi. Sarja perustuu Elmore Leonardin novelliin. USA:ssa on meneillään 6. kausi, joka on sarjan viimeinen.
Alkoi Herolla 16.2.2015 klo 21.00.

About a Boy

Will Freeman (David Walton) on menestyvä sanoittaja ja poikamies. Hänen elämänsä muuttuu täysin, kun yksinhuoltaja Fiona (Minnie Driver) ja hänen 11-vuotias poikansa Marcus (Benjamin Stockham) muuttavat naapuriin. Will ja Marcus solmivat erityisen suhteen ja kummallisella tavalla poika auttaa miestä kasvamaan aikuiseksi. Sarja perustuu Nick Hornbyn kirjaan, josta on tehty myös elokuva. USA:ssa sarjaan on tilattu 2. kausi.
Alkoi YLE TV2:ssa 18.2.2015 klo 20.30.

Man Up

Kolme lapsellista miestä Will (Mather Zickel), Kenny (Dan Fogler) ja Craig (Christopher Moynihan) ei tunnu kasvavan aikuisiksi Ohiossa. Asialle on viimein tehtävä jotain. USA:ssa sarjaa tehtiin 13 jaksoa.
Alkoi Herolla 17.3.2015 klo 22.00.

Penny Dreadful

Sarjassa seikkailevat 1800-luvun irlantilaisen ja brittiläisen kirjallisuuden hahmot, kuten Dorian Gray (Reeve Carney), Abraham Van Helsing (David Warner) ja Victor Frankenstein (Harry Treadaway). USA:ssa sarjaan on tilattu 2. kausi.
Alkoi Subilla 25.3.2015 klo 22.00.

Chicago P.D.

Sarja kertoo poliisien työstä Chicagossa. Yksikön johtaja Hank Voight (Jason Beghe) on uskollinen, mutta omaa myös pimeän puolen. Sarjassa näyttelee mm. Tunteet pelissä -sarjan Sophia Bush ja 4400-sarjasta tuttu Patrick Flueger. USA:ssa sarjaan on tilattu 3. kausi.
Alkoi Kutosella 28.3.2015 klo 22.00.

Huhtikuu-kesäkuu

Ysäri-isä (Surviving Jack)

Kahden teini-ikäisen isä Jack Dunlevy (Christopher Meloni) jättää uransa antaakseen vaimolleen mahdollisuuden lakimaailmassa. Sarja perustuu Justin Halpernin elämänkerralliseen kirjaan. USA:ssa sarjaa tehtiin 8 jaksoa.
Alkoi MTV3:lla 8.4.2015 klo 01.35.

Terapian tarpeessa (Anger Management)

Charlie Goodson (Miehen puolikkaista tuttu Charlie Sheen) on urallaan epäonnistunut baseball-pelaaja ja nykyisin vihanhallintaan erikoistunut terapeutti. Mukana menossa on ex-vaimo Jennifer (Shawnee Smith) ja teini-ikäinen tytär Sam (Daniela Bobadilla). Charliella on säpinää oman terapeuttinsa Katen (Selma Blair) kanssa. USA:ssa sarjaa tehtiin 100 jaksoa.
Alkoi TV5:llä 9.4.2015 klo 18.30.

House of Lies

Sarjan päähenkilö on manipuloiva, moraaliton ja kylmä konsultti Marty Kaan (Don Cheadle). Hänen työkavereitaan ovat Jeannie van der Hooven (Veronica Marsista tuttu Kristen Bell), Clyde Oberholdt (Ben Schwartz) ja Doug Guggenheim (Josh Lawson). Sarjassa seurataan Martyn elämää työssä ja vapaa-ajalla. USA:ssa sarjaan on tilattu 5. kausi.
Alkoi Herolla 24.4.2015 klo 23.40.

Common Law

Sarjassa seurataan kahta Los Angelesin poliisin murharyhmän etsivää Travis Marksia (Michael Ealy) ja Wes Mitchelliä (Warren Kole). Miehet eivät voi sietää toisiaan ja riitelevät jatkuvasti, joten esimies Mike Sutton (Jack McGee) lähettää heidän pariterapiaan. USA:ssa sarjaa tehtiin 12 jaksoa.
Alkoi Herolla 2.5.2015 klo 20.00.

The Strain

Sarjan alussa lentokentälle saapuu pimeä lentokone, jonka ovet on lukittu. Tohtorit Ephraim Goodweather (Corey Stoll) ja Nora Martinez (Alias-sarjasta tuttu Mia Maestro) tiimeineen lähetetään tutukimaan tapausta ja he löytävät koneen täynnä ruumiita ja vain 4 selviytyjää. Pian uhkan laajuus alkaa selvitä. Sarja perustuu Guillermo del Toron ja Chuck Hoganin kirjasarjaan. USA:ssa alkaa kesällä 2. kausi.
Alkoi Subilla 6.5.2015 klo 01.00.

Emily Owens (Emily Owens, M.D.)

Juuri lääketieteellisestä valmistunut Emily (Good Wife -sarjasta tuttu Mamie Gummer) on innoissaan päästyään harjoitteluun. Hän uskoo jättäneensä nörttiminänsä taakseen ja olevansa viimein aikuisten joukossa. Emily saa kuitenkin pian huomata, että sairaalamaailma on kuin koulu. Asiaa ei auta samassa sairaalassa harjoitteleva komea Will (Justin Hartley) ja Emilyn pahin vihollinen Cassandra (Aja Naomi King). Sarjassa näyttelee myös Heroesista tuttu Jack Coleman ja Greyn anatomian Kelly McCreary. USA:ssa sarjaa tehtiin 13 jaksoa.
Alkoi Livillä 6.5.2015 klo 22.00.

Outlander - Matkantekijä

Vuonna 1945 maaimansodassa sairaanhoitajana palvellut Claire Beauchamp Randall päätyy aikamatkalle Skotlantiin vuoteen 1743. Hän joutuu keskelle sisällissotaa ja kohtaa komean sotamiehen Jamie Fraserin. Sarja perustuu Diana Gabaldonin kirjasarjaan. USA:ssa sarjaan on tilattu 2. kausi.
Alkoi YLE TV1:ssä 14.5.2015 klo 21.05.

Wayward Pines

Idahossa sijaitsevassa pikkukaupungissa on kadonnut kaksi liittovaltion agenttia. Salaisen palvelun agentti Ethan Burke (Matt Dillon) lähetetään etsimään heitä. Sarja perustuu Blake Crouchin kirjaan. USA:ssa sarja alkaa samaan aikaan kuin Suomessa.
Alkoi FOXilla 14.5.2015 klo 21.55.

Baby Daddy

Ben Wheelerin (Jean-Luc Bilodeau) elämä muuttuu täysin, kun hänen ovelleen jätetään yhden yön suhteesta alkunsa saanut vauva. Ben päättää kasvattaa Emma-tytön itse ja saa avukseen veljensä Dannyn (Derek Theler), ystävänsä Rileyn (Chelsea Kane) ja Tuckerin (Tahj Mowry) sekä äitinsä Bonnien (Melissa Peterman). USA:ssa sarjaan on tilattu 5. kausi.
Alkoi Herolla 18.5.2015 klo 19.30.

Leftovers

3 vuotta sitten 140 miljoonaa ihmistä katosi selittämättömästi. Sarja keskiössä on Garveyn perhe, joka asuu New Yorkissa. Isä Kevin (Justin Theroux) on poliisipäällikkö ja hänen vaimonsa Laurie (Rakkauden anatomian Amy Brenneman) on liittynyt kulttiin. Heillä on lapset Tommy (Chris Zylka) ja Jill (Margaret Qualley). USA:ssa sarjaan on tilattu 2. kausi.
Alkoi YLE TV2:ssa 26.5.2015 klo 22.00.

Bates Motel

Norman Batesin (Freddie Highmore) elämä muuttuu, kun hänen äitinsä Norma (Vera Farmiga) ostaa motellin Oregonista Normanin isän kuoltua. Sarja on "esiosa" Alfred Hitchcockin Psyko-elokuvalle. USA:ssa sarjaan on tilattu kaudet 4 ja 5.
Alkoi YLE TV2:ssa 28.5.2015 klo 22.00.

Salaisuuksia ja valheita (Secrets and Lies)

Ben Crawford (Ryan Phillippe) löytää nuoren pojan ruumiin ja joutuu pian pääepäillyksi. Hän lähtee etsimään oikeaa tappajaa puhdistaakseen maineensa. USA:ssa sarjaan on tilattu 2. kausi.
Alkoi MTV3:lla 1.6.2015 klo 21.00.

Ensimmäisen asteen murha (Murder in the First)

San Franciscon murharyhmän etsivät Terry English (Rakkauden anatomiasta tuttu Taye Diggs) ja Hildy Mulligan (Kathleen Robertson) tutkivat kahta murhaa. Pian selviää, että uhreilla on yhteys Silicon Valleyn ihmelapsi Erich Bluntiin (Tom Felton). USA:ssa sarjaan on tilattu 2. kausi.
Alkoi MTV3:lla 2.6.2015 klo 22.35.

The Affair

Naimisissa oleva ja neljän lapsen isä Noah (Dominic West) ihastuu lomamatkalla Alisoniin (Ruth Wilson). Noah on opettaja ja yrittää kirjoittaa kirjaa. Alison on juuri kokenut traagisen menetyksen. Suhteen syitä ja seurauksia puidaan kahdesta eri näkökulmasta. Mitä oikein tapahtui? USA:ssa sarjaan on tilattu 2. kausi.
Alkoi AVAlla 7.6.2015 klo 21.00.

Deception

Kuuluisa seurapiirirouva Vivian Bowers löydetään kuolleena motellihuoneesta. Naisen entinen ystävä, etsivä Joanna Locasto (Meagan Good) saa kutsun perheeltä tulla tutkimaan juttua. USA:ssa sarjaa tehtiin 1 kausi.
Alkoi YLE TV2:ssa 17.6.2015 klo 21.00.

Heinäkuu-syyskuu

Monday Mornings

Chelsea General Hospitalin lääkärit kokoontuvat aina maanantaiaamuisin saamaan ylistystä tai moitteita teoistaan. Porukkaa vetää sarkastinen ja teräväkielinen Tri Hooten (Alfred Molina). USA:ssa sarjaa tehtiin 10 jaksoa.
Alkoi YLE TV2:ssä 12.7.2015 klo 19.10.

Poikamiesboksi (The Odd Couple)

Kouluaikaiset kämppikset Felix (Thomas Lennon) ja Oscar (Matthew Perry) päätyvät jälleen asumaan yhdessä avioliittojensa kariuduttua. Miehet ovat hyvin erilaisia, mutta yrittävät tulla toimeen ja löytää uuden onnen. USA:ssa sarjaan on tilattu 2. kausi.
Alkoi Subilla 20.7.2015 klo 19.30.

Zoo

Nuori tiedemies Jackson Oz (James Wolk) etsii vastauksia selittämättömille eläinten hyökkäyksille. Tiedeyhteisön hylkimä mies saa avukseen Chloe Tousignantin (Nora Arnezeder). Sarjassa näyttelee mm. Revolutionista tuttu Billy Burke. Sarja perustuu James Pattersonin romaaniin. USA:ssa sarjaan on tilattu 2. kausi.
Alkoi Subilla 18.8.2015 klo 22.00.

Cristela

Cristela Hernandez (Cristela Alonzo) on meksikolais-amerikkalainen lakikoulusta valmistunut nainen. Hän asuu Dallasissa, Teksasissa. Hän yrittää pärjätä elämässään työharjoittelun, perheen ja uuden ihastuksen keskellä. USA:ssa sarjaa tehtiin 1 kausi.
Alkoi MTV3:lla 1.9.2015 klo 15.25.

Jane the Virgin

Parikymppinen Jane Villanueva on ahkera ja uskova nuori nainen, joka aikoo säästää neitsyyttään avioliittoon. Lääkärissä tapahtuneen virheen takia Jane alkaa kuitenkin odottaa lasta. Lapsi oli tarkoitettu naimisissa olevalle pariskunnalle ja Jane lupautuu sijaissynnyttäjäksi. Asiaa ei kuitenkaan auta, että lapsen isä on hänen ihastuksensa ja pomonsa. USA:ssa alkaa 2. kausi syksyllä 2015.
Alkoi AVAlla 6.9.2015 klo 20.00.

Ravenswood

Valehtelevat viettelijät -sarjan spin-off. Caleb (Tyler Underwood) matkustaa Ravenswoodiin ja tapaa Mirandan. Pian viisi toisilleen tuntematonta nuorta alkaa tutkia ikivanhaa, tappavaa kirousta. USA:ssa sarjaa tehtiin 10 jaksoa.
Alkoi Subilla 14.9.2015 klo 01.05.

Malibu Country

Miehensä pettämäksi joutunut Reba MacKenzie (Reba McEntire) muuttaa perheensä kanssa Malibuun, Kaliforniaan. Reba haaveilee musiikkiurasta ja uudesta elämänvaiheesta. USA:ssa sarjaa tehtiin 1 kausi.
Alkoi Nelosella 19.9.2015 klo 12.30.

Punainen uhka (Allegiance)

Alex O'Connor (Gavin Stenhouse) on lahjakas CIA-analyytikko, joka saa tärkeän tehtävän. Hän vain ei tiedä, että hänen vanhempansa Katya (Hope Davis) ja Mark (Scott Cohen) sekä sisarensa Natalie (Margarita Levieva) vakoilevat KGB:lle. Perustuu israelilaiseen draamasarjaan The Gordin Cell. USA:ssa sarjaa tehtiin 13 jaksoa.
Alkoi TV Viidellä 19.9.2015 klo 23.00.

Lokakuu-joulukuu

Last Man on Earth

Sarja sijoittuu vuoteen 2020. Tappava virus on tuhonnut ihmiselämän maapallolta ja Phil Miller (Will Forte) pelkää olevansa ainoa selviytyjä. Kotikaupungissaan Arizonassa epätoivoinen Phil tapaa viimein Carol Pilbasianin (Kristen Schaal). USA:ssa on meneillään 2. kausi.
Alkoi Subilla 12.10.2015 klo 19.30.

Bosch

Los Angelesin poliisissa työskentelevä Harry Bosch (Titus Welliver) selvittelee rikoksia työparinsa Jerry Edgarin (Jamie Hector) kanssa. Samalla hän joutuu selviämään saamastaan kuolemantuottamussyytteestä. Sarja perustuu Michael Connellyn romaaneihin. USA:ssa sarjaan on tilattu 2. kausi.
Alkoi MTV3:lla 13.10.2015 klo 21.00.

Rush

William Rush (Tom Ellis) saa potkut Los Angelesissa sijaitsevasta sairaalasta. Nyt hän päättää ryhtyä tekemään kotikäyntejä rikkaille ja kuuluisille asiakkaille. Rushin heikkoutena on huumeet. Hänen paras ystävänsä on Alex Burke (Larenz Tate) ja assistenttina toimii Eve Parker (Havaiji 5-0 -sarjasta tuttu Sarah Habel). USA:ssa sarjaa tehtiin 10 jaksoa.
Alkoi MTV3:lla 17.11.2015 klo 23.35.

Empire

Lucious Lyon (Terrence Howard) on entinen huumediileri ja luotsaa nyt Empire Entertainmentia. Hän saa tietää sairastavansa ALS:aa ja menneisyyden haamut palaavat kummittelemaan. Lucious haluaa yhden pojistaan ottavan perheyrityksen haltuunsa. Mukana menossa on myös ex-vaimo Cookie Lyon (Taraji P. Henson), joka pääsee vankilasta 17 vuoden tuomion jälkeen. USA:ssa on meneillään 2. kausi.
Alkoi Subilla 2.12.2015 klo 22.00.

Fresh Off the Boat

Eddie Huangin (Hudson Yang) taiwanilainen perhe muuttaa Washingtonin Chinatownista Orlandoon, Floridaon ja avaavat cowboy-teemaisen pihviravintolan vuonna 1995. Kulttuurien yhteentörmäys on väistämätöntä. USA:ssa sarjaan on tilattu 3. kausi.
Alkoi MTV3:lla 7.12.2015 klo 15.25.

Tyrant

Bassam "Barry" Al-Fayeed (Adam Rayner) on toinen pahamaineisen tyrannin pojista ja on paennut menneisyyttään 20 vuotta. Hänellä on amerikkalainen perhe eikä hän halua muistella juuriaan. Nyt Barry joutuu kuitenkin palaamaan kotimaahansa häihin ja joutuu keskelle poliittista konfliktia veljensä Jamalin (Ashraf Barhom) kanssa. USA:ssa sarjaan on tilattu 3. kausi.
Alkaa MTV3:lla 23.12.2015 klo 00.35.

05.03.2016 Kati            Lähde: YLE, MTV, Nelonen, Kutonen, FOX, TV Viisi, Hero

Oheistuotteet

CDON.com14.90 €

Rillit huurussa t-paita

CDON.com17.90 €

Rillit huurussa t-paita

CDON.com9.90 €

True Blood t-paita

CDON.com16.90 €

True Blood t-paita