Henkilöt

Catherine de Medici
Francis II
Greer
Henry II
Kenna
Lola
Mary Stuart
Nostradamus
Sebastian 'Bash'

Catherine de Medici

Catherine de Medici on Henry II:n puoliso ja Ranskan kuningatar. Heillä on kolme poikaa: Francis, Henry ja Charles. Catherine on jo kauan sitten menettänyt miehensä muille naisille, mutta pitää arvossaan omaa hallitsijan rooliaan ja tekee kaikkensa lastensa hyväksi. Maryn tullessa hoviin Catherine juonittelee hänen pään menokseen, sillä hänen uskottunsa Nostradamus on ennustanut Franciksen kuoleman. Catherinella on resursseja ja valtaa, joilla hän saa yleensä haluamansa.

Francis II

Francis II on Ranskan hallitsijaparin Henry II:n ja Catherine de Medicin vanhin poika. Kruununperillisenä Francis on elänyt suojattua elämää toisin kuin hänen isoveljensä Sebastian. Franciksella on myös kaksi pikkuveljeä Henry ja Charles. Francis tunnetaan melkoisena naistenmiehenä, mutta lopulta hän rakastuu Maryyn ja he menevät naimisiin. Heidän eronsa aikana hän kuitenkin viettää yhden yön Lolan kanssa ja Lola tulee raskaaksi.

Greer

Greer on yksi Maryn hovineidoista. Hän ei ole aatelinen, joten hän on saanut perheeltään käskyn mennä naimisiin sellaisen kanssa. Greer ihastuu keittiössä työskentelevään Leithiin, mutta ei voi jatkaa suhdetta loputtomiin. Hän lupautuu lordi Castleroyn vaimoksi.

Henry II

Henry II on Ranskan kuningas. Hän on naimisissa Catherinen kanssa ja hänen virallinen rakastajansa on Diane. Henryllä on myös muita naissuhteita, kuten Kenna. Kuninkaana hän on tottunut saamaan haluamansa. Henry tunnetaan äkkipikaisena ja väkivaltaisena, joten monet pelkäävät häntä. 1. kauden loppupuolella hän alkoi osoittaa mielisairauden merkkejä, joten Francis nousee kuninkaaksi.

Kenna

Kenna on yksi Maryn hovineidoista. Kuningas Henry ihastuu häneen ja Kenna pääsee rakastajattareksi. Suhde muuttuu kuitenkin ahdistavaksi ja Kenna alkaa vältellä Henryä. Kostoksi Henry pakottaa Kennan naimisiin Bashin kanssa.

Lola

Lola on yksi Maryn hovineidoista. Heti sarjan alussa hän menettää poikaystävänsä Colinin. Hänellä on veli Frederick. 1. kaudella Lola viettää yhden yön Franciksen kanssa ja tulee raskaaksi. Hänelle tulee kiire etsiä aviomies, jotta voisi sanoa lapsen olevan hänen. Lola tutustuu lordi Julianiin, joka oli alunperin tarkoitettu Greerin mieheksi.

Mary Stuart

Mary Stuart sai harteelleen raskaan viitan, kun hänen isänsä menehtyi vain muutama päivä hänen syntymänsä jälkeen. Mary kruunattiin Skotlannin kuningattareksi. Peläten salamurhaa, Mary lähetettiin Ranskaan ja hän kasvoi hovissa sekä nunnaluostarissa. Nyt 15-vuotias Mary palaa kihlattunsa Franciksen luokse ja valmistautuu tulemaan hallitsijaksi Skolannissa ja Ranskassa. Maryn parhaat ystävät ovat hänen hovineitonsa Lola, Greer, Kenna ja Aylee. Mary ihastuu myös Bashiin ja päätyy melkein naimisiin hänen kanssaan.

Nostradamus

Nostradamus on ennustaja ja Catherinen neuvonantaja. Hän saa näkyjä ja ennustaa niistä tulevaisuutta, osuen usein oikeaan. 1. kaudella Nostradamus ihastuu Oliviaan, mutta haluaa tytön poistuvan hovista oman turvallisuutensa vuoksi.

Sebastian 'Bash'

Sebastiania kutsutaan yleensä lempinimellä Bash. Hän on Henry II:n ja Diane de Poitiersin poika. Koska pari ei ole naimisissa, Bashilla ei ole laillista oikeutta kruunuun. Hän on aina ollut isänsä suosikki ja he ovat viettäneet aikaa metsästäen. Bash onkin taitava metsämies ja on yksi harvoja, jotka uskaltavat mennä verimetsään. Bash ihastuu Maryyn ja lähellä mennä hänen kanssaan naimisiin. Henry kuitenkin vihoissaan naittaa hänet Kennalle.

Seuraava jakso

Suomessa AVA su 24.07.2016 klo 22.00
3.11 Kruunajaiset

Suomessa AVA su 31.07.2016 klo 22.00
3.12 Umpikujassa

USA:ssa Tauolla

DVD:nä (R2)

1. kausi - suomenkieliset tekstit
2. kausi - suomenkieliset tekstit

Viralliset sivut

USA
Suomi

CDON.com19.95 €

Valtiatar

Kausi 1

CDON.com39.95 €

Valtiatar

Kausi 2