5. kauden jaksot

5.1 (Morning After)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 24.04.2016

Äänestyksen päätyttyä tasapeliin Selina pitää puheen kansalle ja vakuuttaa, että maalla on presidentti. Paheneva finni Selinan kasvoissa aiheuttaa draamaa, vaikka Gary tekee kaikkensa. Nevadassa vaaditaan tarkistuslaskentaa. Jos Selina voittaa siellä, hänestä tulee presidentti. Pörssissä koetaan alamäki ja Selina päättää nimittää Tom Jamesin taloustsaariksi vastoin miehen tahtoa. Amy luikertelee takaisin töihin ja houkuttelee mukaansa Danin, joka on taas saanut potkut. Richard saa ylennyksen, mikä potuttaa Jonahia. Catherine kuvaa dokumenttia. Mike yrittää voittaa Suen aktiivisuusmittarilla.

5.2 (Nev-ah-da)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 01.05.2016

Selinan joukkue saa vahvistuksekseen legendaarisen Bob Bradleyn. Dan ja Amy pitävät kovaa ääntä tarkistuslaskennassa ja pääsevät toivottuun tulokseen. Mike on puhdistuskuurilla, mikä aiheuttaa sekoilua lehdistötilaisuudessa. Selina kaipaa sutinaa ja kutsuu kylään Charlie Bairdin. Porukka pohtii Suen ikää. Amyn sisko ilmestyy Nevadaan.

5.3 (The Eagle)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 08.05.2016

Kent löytää tilastoista viitteitä, että laskennasta puuttuu iso tukku ääniä. Hän ei vain tiedä mistä piiristä, joten Selina lähettää Bobin, Danin ja Richardin viivyttämään tuloksen julkaisua. Amy ihmettelee Bobin käytöstä ja pian Selinallekin valkenee, että mies on aivan ulapalla. Dan saa huonoja uutisia viimeisimmästä seikkailustaan. Selinan ja Charlie Bairdin suhde puhuttaa mediassa.

5.4 (Mother)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 15.05.2016

Äänenlaskennasta käydää tiukkaa taistelua myös maksettujen mielenosoittajien voimin. Mike ja Wendy haastattelevat kohdunvuokraajia. Selina saa tiedon, että hänen äitinsä on joutunut sairaalaan aivohalvauksen vuoksi. Suru-uutinen saa kannatuksen nousemaan ja ääntenlaskuun tulee lupa. Selina iloitsee hankalan tilanteen keskellä, sillä hän joutuu päättämään äitinsä kohtalosta. Hautajaisissa Selina on surun murtama, kun kuulee äänten menneen vastaehdokkaalle.

5.5 (Thanksgiving)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 22.05.2016

Kaikki hiljentyvät kiitospäivän viettoon ja Selina päättää käyttää pari vapaapäivää käymällä silmäpussileikkauksessa. Samalla hän aikoo soitella kongressiedustajille ja varmistella voittoa äänestyksessä. Maassa alkaa kuitenkin levitä salmonella-epidemia, joten varapresidentti Doyle kutsutaan median eteen. Vielä kun iäkäs kongressiedustaja Sherman menehtyy, alkaa Doylellakin olla vaatimuksia. Jonahin setä näkee kongressiedustajan vaaleissa mahdollisuuden, vaikka Shermanin leski aikoo asettua ehdolle. Tom Jamesin palvelukseen komennettu Dan epäilee miehen juonittelevan Sidney Purcellin kanssa, mutta kukaan ei tunnu uskovan häntä.

5.6 (C**tgate)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 29.05.2016

Lehtijutussa kerrotaan jonkun henkilökunnasta kutsuneen Selinaa erittäin rumalla sanalla. Selina pyytää Amya selvittämään asiaa, mutta syyllisiä ovat lähes kaikki. Jonahin kampanja alkaa kivikkoisesti, mutta Selinan haukkuminen nostaa suosiota. Pankkikriisi aiheuttaa ongelmia, kun valtiolla on varaa pelastaa vain kaksi kolmesta pankista. Selinan on vaikea päättää, voiko hän pelastaa Charlie Bairdin pankin. Catherine yrittää kertoa äidilleen jotain tärkeää.

5.7 (Congressional Ball)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 05.06.2016

Valkoisen talon henkilökunnan seksikkäimmät laitetaan järjestykseen ja Gary on yllättäen mukana, Amy ei. Jonahin kampanja etenee, mutta Richard mokailee videokameran kanssa. Selina osallistuu joulujuhlaan ja kalastelee tärkeitä ääniä. Tom Jamesin salaiset puuhat puhuttavat. Mike iloitsee uudesta työmahdollisuudesta. Catherine haluaisi pitää matalaa profiilia. Selina puhuu viimein suoraan Tomille yllättävin seurauksin.

5.8 (Camp David)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 12.06.2016

Selina perheineen viettää joulunalusaikaa mökillä. Paikalle saapuvat myös kiinalaiset tekemään salaista sopimusta ja mukana neuvotteluissa on myös Minna Häkkinen Suomesta. Catherine pohtii talonsa myyntiä ja saa isältään vinkkejä Selinan harmiksi. Jonah ampuu itseään jalkaan ja voittaa tapauksen avulla vaalit.

5.9 (Kissing Your Sister)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 19.06.2016

Näemme Catherinen dokumentin avulla, miten vaalitaistelu etenee päätökseen. Kuukausien aikana Catherine rakastuu, menettää ja saa jälleen rakkauden. Selina haluaa eroon Mikesta ja haastattelee uutta työntekijää. Mike valmistautuu vauvojen tuloon remontoimalla. Jonah on pahasti myöhässä äänestyspäivänä. Tom Jamesin juoni toimii.

5.10 (Inauguration)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 26.06.2016

Selina on raivoissaan äänestyksen tuloksesta ja haistattaa pitkät Tom Jamesille, joka tarjoaa hänelle varapresidentin paikkaa. Äänestys tuottaa kuitenkin jälleen yllätyksen, jonka Doyle on juonitellut. Selina haluaa viimeisenä tekonaan tuoda Tiibetille itsenäisyyden. Virkaanastujaisissa Selina ei peittele pettymystään. Hänen väkensä joutuu myös luopumaan henkilökorteistaan, sillä presidentti pitää vain yhden heistä. Dan saa töitä televisiosta. Jonah pitää hauskaa harjoittelijoiden kanssa ja joutuu sairaalaan. Catherine on hukannut elokuvansa. Kausi päättyy.

Seuraava jakso

Suomessa Tauolla

USA:ssa Tauolla

DVD:nä (R2)

1. kausi - suomenkieliset tekstit
2. kausi - suomenkieliset tekstit
3. kausi - suomenkieliset tekstit
4. kausi - suomenkieliset tekstit
5. kausi - suomenkieliset tekstit
6. kausi - suomenkieliset tekstit

Viralliset sivut

USA
Suomi

CDON.com9.95 €

Rouva varapresidentti

Kausi 1

CDON.com9.95 €

Rouva varapresidentti

Kausi 2

CDON.com9.95 €

Rouva varapresidentti

Kausi 3

CDON.com9.95 €

Rouva varapresidentti

Kausi 4

CDON.com9.95 €

Rouva varapresidentti

Kausi 5

CDON.com34.95 €

Rouva varapresidentti

Kausi 6