9. kauden jaksot

9.1 Aviolliset impulssit (The Matrimonial Momentum)

Ensiesitys Suomessa: 22.02.2016
Ensiesitys USA:ssa: 21.09.2015

Leonard ja Penny ovat menossa naimisiin Las Vegasissa. Ystävät kokoontuvat Howardin ja Bernadetten luokse katsomaan häitä netin kautta. Sheldon saapuu paikalle kutsumatta ja painostaa Amya tekemään päätöksen heidän suhteensa jatkosta. Penny on harmissaan, kun saa kuulla Leonardin pusukaverin olevan töissä yliopistolla. Stuart ottaa tilanteesta ilon irti.

9.2 Ollako vai eikö olla (The Separation Oscillation)

Ensiesitys Suomessa: 29.02.2016
Ensiesitys USA:ssa: 28.09.2015

Pennyn ja Leonardin avioliitto on kriisissä. Leonard harkitsee terapiaa, kunnes kuulee kuinka kallista se on. Penny juttelee tyttökavereilleen. Bernadette potee syyllisyyttä, koska on tiennyt Leonardin hairahduksesta jo kaksi vuotta. Raj on pettynyt Howardiin, joka ei enää kerro salaisuuksia hänelle. Sheldon purkaa tuntojaan Amya kohtaan Fun with Flagsin avulla.

9.3 Polttarikorroosio (The Bachelor Party Corrosion)

Ensiesitys Suomessa: 07.03.2016
Ensiesitys USA:ssa: 05.10.2015

Raj ja Howard ovat suunnitelleet Richard Feynman -teemaiset polttarit Leonardille ja myös Sheldon otetaan mukaan väkisin. Matka Meksikoon kuitenkin keskeytyy renkaan puhkeamiseen eikä mikään tieteellinen keino auta heitä irroittamaan viimeistä pulttia. Penny paljastaa Amylle ja Bernadettelle, ettei ole vielä kertonut naimisiinmenosta vanhemmilleen. Tytöt kannustavat häntä soittamaan heti, mutta Penny saakin kotoa huonoja uutisia. Myös Amyllä on jäänyt pari juttua kertomatta äidilleen.

9.4 Vuoden 2003 asetukset (The 2003 Approximation)

Ensiesitys Suomessa: 14.03.2016
Ensiesitys USA:ssa: 12.10.2015

Leonard kertoo viimein Sheldonille muuttavansa yhteen Pennyn kanssa. Sheldon on murtunut, kun kaikki tuntuvat jättävän hänet. Hän päättää palata vuoteen 2003, jolloin kaikki oli vielä hyvin. Stuart kaipaa liikkeeseensä live-musiikkia, mistä Raj ja Howard saavat innon bändin perustamiseen. Emilyn mielipide uudesta biisistä saa kuitenkin aikaan riidan. Penny päätyy ehdottamaan kompromissia asumiseen.

9.5 Cooper-hiki (The Perspiration Implementation)

Ensiesitys Suomessa: 21.03.2016
Ensiesitys USA:ssa: 19.10.2015

Bernadette ostaa Howardille aktiivisuusmittarin, mikä saa pojat pohtimaan omaa liikunnallisuuttaan. He päättävät mennä Kripken vetämälle miekkailukurssille. Kripke kiinnostuu Amysta, mikä saa Sheldonin takajaloilleen. Stuart kyselee tytöiltä, miten saisi naisasiakkaita sarjakuvakauppaan. Nettikommenteista päätellen suurin ongelma on Stuart itse.

9.6 Heliumin riittämättömyys (The Helium Insufficiency)

Ensiesitys Suomessa: 28.03.2016
Ensiesitys USA:ssa: 26.10.2015

Sheldon ja Leonard eivät ole päässeet testaamaan hypoteesiaan, koska nestemäistä heliumia ei ole saatavilla. Nyt ruotsalainen tiimi aikoo tehdä testin, joten heille tulee kiire. Howard tuntee hämärän tyypin, joka voisi olla avuksi. Stuart kertoo löytäneensä treffiseuraa mobiilisovelluksen avulla. Tytöt haluavat Amyn kokeilevan sitä myös, mutta koko porukka päätyy arvostelemaan potentiaalisia kumppaneita.

9.7 Spock-resonanssi (The Spock Resonance)

Ensiesitys Suomessa: 04.04.2016
Ensiesitys USA:ssa: 05.11.2015

Edesmenneen Leonard Nimoyn poika Adam kuvaa dokumenttia Spockista ja Wil Wheaton ehdottaa Sheldonia haastateltavaksi. Kertoessaan muistojaan Sheldon päätyy näyttämään Amylle tarkoitetun kihlasormuksen Pennylle ja Leonardille. Bernadette haluaa remontoida Howardin lapsuudenkotia ja kutsuu isänsä arvioimaan tilannetta. Howard saa tietää, että Bernadette on valehdellut isälleen lastenhankinnasta.

9.8 Tuntematon kavaljeeri (The Mystery Date Observation)

Ensiesitys Suomessa: 11.04.2016
Ensiesitys USA:ssa: 12.11.2015

Sheldon päättää jatkaa elämässään eteenpäin ja kutsuu Raj'n ja Howardin auttamaan uuden tyttöystävän etsimisessä. Pojat saavat idean netti-ilmoituksesta, joka on täynnä mutkikkaita arvoituksia ja palkintona on Sheldonin yhteystiedot. Bernadette innostuu Amyn treffien stalkkaamisesta ja saa seurakseen Pennyn ja vastentahtoisen Leonardin. Amy kyllästyy, kun treffikumppanilla tuntuu olevan pakkomielle Sheldonista.

9.9 Platoninen permutaatio (The Platonic Permutation)

Ensiesitys Suomessa: 18.04.2016
Ensiesitys USA:ssa: 19.11.2015

Sheldon ei saa ketään mukaansa viettämään kiitospäivää akvaariossa, mutta Amy tekee yllättävän ehdotuksen. Bernadette, Howard, Raj ja Emily menevät avuksi kodittomien ruoka-apuun. Yrmeää naamaa koko päivän näyttänyt Howard tapaa idolinsa Elon Muskin. Leonard ja Penny valmistavat ensimmäistä yhteistä kiitospäivän ateriaa avioparina. Penny ei muista Leonardin syntymäpäivää ja Leonard piikittelee häntä omilla nippelitiedoillaan, mutta tulee samalla paljastaneeksi salaisuuden.

9.10 Korvamadon kaiku (The Earworm Reverberation)

Ensiesitys Suomessa: 25.04.2016
Ensiesitys USA:ssa: 10.12.2015

Sheldonin päässä soi laulu, jota hän ei tunnista. Hän pelkää tulevansa hulluksi ja käyttää kaiken aikansa arvoituksen selvittämiseen. Pennyn ja Leonardin hermot ovat koetuksella. Howard ja Raj iloitsevat bändinsä Footprints on the Moon ensimmäisestä fanista. Amy aikoo mennä toisille treffeille Daven kanssa.

9.11 Ensi-ilta ja tähdet (The Opening Night Excitation)

Ensiesitys Suomessa: 02.05.2016
Ensiesitys USA:ssa: 17.12.2015

Sheldon, Leonard, Howard ja Raj ovat innoissaan tulevasta Star Wars -elokuvasta ja hankkivat liput ensi-iltaan. Samana päivänä Amy juhlii synttäreitään, joten Sheldonin on tehtävä valinta. Apuun tulee professori Protonin jedihaamu. Sheldon kysyy myös lahjaneuvoa Pennyltä ja Bernadettelta. Amy yllättyy kuullessaan Sheldonin olevan valmis etenemään suhteessa intiimille tasolle.

9.12 Myyntipuhesublimaatio (The Sales Call Sublimation)

Ensiesitys Suomessa: 09.05.2016
Ensiesitys USA:ssa: 07.01.2016

Penny on tuskastunut, kun eräs psykiatri ei suostu tapaamaan ketään lääke-edustajaa. Pojat saavat idean, että Leonard voisi mennä vastaanotolle keskustelemaan ongelmistaan ja avaamaan tietä. Amy on konferenssissa, joten Sheldon kaipaa muuta tekemistä. Sheldon ja Raj löytävät asteroidin, jonka nimeämiseen tarvitaan kompromissi. Howard ja Bernadette aikovat remontoida kotiaan, joten Stuart päättää muuttaa muualle. Pari on aluksi innoissaan, mutta tajuaa sitten kaipaavansa kämppistään.

9.13 Empatian optimointi (The Empathy Optimization)

Ensiesitys Suomessa: 16.05.2016
Ensiesitys USA:ssa: 14.01.2016

Sheldon on ollut flunssassa ja käyttäytynyt ikävästi kaikkia kohtaan. Leonard saa idean lähteä porukalla Las Vegasiin, ilman Sheldonia. Sheldon purkaa harmiaan Amylle, joka ehdottaa pyytämään anteeksi ja harjoittelemaan empatiaa. Sheldon käy siis anteeksipyyntöreissulla, joka on menestys Emilyyn asti. Myös Stuart kuulee reissusta, jonne häntä ei ole kutsuttu.

9.14 Mumma-materialisaatio (The Meemaw Materialization)

Ensiesitys Suomessa: 23.05.2016
Ensiesitys USA:ssa: 04.02.2016

Sheldonin mumma Constance tulee vierailulle ja Amy on iloinen tavatessaan hänet viimein. Mumma on kuitenkin hyvin kriittinen häntä kohtaan. Amy saa tietää kihlasormuksesta. Raj ja Howard tapaavat sarjakuvakaupassa mielenkiintoisen Clairen, joka kertoo käsikirjoittavansa elokuvaa. Hän haluaisi keskustella aiheesta Raj'n kanssa ja antaa puhelinnumeronsa. Raj on pahan paikan edessä - pitäisikö asiasta kertoa Emilylle? Neuvoja antavat Bernadette ja Howard.

9.15 Valentino-uppouma (The Valentino Submergence)

Ensiesitys Suomessa: 30.05.2016
Ensiesitys USA:ssa: 11.02.2016

Raj päättää lopettaa suhteen Emilyyn juuri ennen ystävänpäivää eikä harmikseen saakaan Clairesta uutta seuraa. Amy ja Sheldon tekevät Fun With Flags live-lähetyksen, mutta päätyvät puhumaan parisuhteista ja yksinäisyydestä tuttujen soittajien kanssa. Bernadetten ja Howardin romanttinen kylpyhetki vaihtuu pelastusoperaatioon jäniksenpoikasen takia. Penny loukkaantuu, kun häntä kutsutaan ravintolassa rouvaksi ja haluaa tehdä Leonardin kanssa jotain nuorekasta.

9.16 Positiivisuushätääntymä (The Positive Negative Reaction)

Ensiesitys Suomessa: 06.06.2016
Ensiesitys USA:ssa: 18.02.2016

Yhdellä pariskunnista on suuria uutisia ystävilleen. Kaikki ovat aluksi iloisia, mutta myös pakokauhu alkaa hiipiä mieleen. Pojat lähtevät juhlistamaan asiaa baariin. Tytöt vaihtavat ajatuksia porealtaalla ja päättävät mennä sitten poikien seurauksi. Baarissa intoudutaan esittämään aiheeseen sopivaa karaokea.

9.17 Juhlimiskokeilu (The Celebration Experimentation)

Ensiesitys Suomessa: 13.06.2016
Ensiesitys USA:ssa: 25.02.2016

Sheldonin syntymäpäivä lähestyy ja Amy ehdottaa, että he kerrankin järjestäisivät juhlat. Sheldon kertoo lapsuutensa ikävistä synttäreistä, missä hänen kaksoissiskonsa kaverit vain kiusasivat häntä. Leonard, Howard ja Raj saavat idean pyytää Batmania esittäneen Adam Westin paikalle. Amy, Penny ja Bernadette tekevät juhlavalmisteluja Sheldonin toiveiden mukaan. Paikalle saapuu myös vanhoja tuttuja.

9.18 Patenttiratkaisu (The Application Deterioration)

Ensiesitys Suomessa: 20.06.2016
Ensiesitys USA:ssa: 10.03.2016

Howard, Sheldon ja Leonard hakevat patenttia keksinnölleen. Yliopisto kuitenkin vie 75 % mahdollisista tuloista ja Howardille ei olisi tiedossa penniäkään NASA:n takia. Kolmikko pohtii yhteistyösopimusta, jossa jokainen saisi kolmasosan tuotoista. Bernadetten mielestä Sheldonin pitää lopettaa Howardin kiusaaminen. Raj kysyy neuvoa tytöiltä, kun Emily jättää hänelle kalliin lahjan ja soittaa itkien. Samaan aikaan Claire ilmoittaa olevansa taas sinkku, joten Raj joutuu tekemään vaikean valinnan.

9.19 Juotteenhaku-odysseia (The Solder Excursion Diversion)

Ensiesitys Suomessa: 27.06.2016
Ensiesitys USA:ssa: 31.03.2016

Howard ja Leonard rakentavat prototyyppiä, kun Bernadette ja Penny saapuvat paikalle. He tarjoavat apuaan ja jäävät näpertelemään, kun pojat lähtevät rautakauppaan. Matkalla heille tarjotaan kuitenkin mahdollisuutta katsoa uutuuselokuva ilmaiseksi, joten he keksivät uskottavan valheen. Raj kuitenkin saa tietää asiasta ja ehdottaa kostoa. Sheldonin tietokone pettää lopullisesti ja Amy hankkii hänelle uuden koneen. Sheldon päättää näyttää hävettävän salaisuutensa Amylle.

9.20 Karhupalveluksia (The Big Bear Precipitation)

Ensiesitys Suomessa: 04.07.2016
Ensiesitys USA:ssa: 07.04.2016

Sheldon innostuu samoilemaan metsässä virtuaalilasien avulla. Penny ehdottaa oikeasti luontoon lähtemistä erään lääkärin mökille. Penny, Leonard, Amy ja Sheldon päätyvät sateen vuoksi pelaamaan En ole koskaan -juomapeliä. Howardia ärsyttää, kun Raj on aivan liikaa mukana vauvahössötyksessä. Bernadette tuntuu kuitenkin arvostavan saamaansa tukea, kunnes paikalle ilmestyy jättikarhu.

9.21 Kokoontumishiiltymä (The Viewing Party Combustion)

Ensiesitys Suomessa: 11.07.2016
Ensiesitys USA:ssa: 21.04.2016

Penny, Leonard, Sheldon, Amy, Stuart, Howard ja Raj aikovat kokoontua yhdessä katsomaan Game of Thronesin uuden kauden aloitusta. Riitely johtaa kuitenkin porukan hajoamiseen. Sheldon pettyy, kun Leonard ei halua osallistua kämppissopimuskokoukseen. Leonardia harmittaa, kun Penny puolustelee aina Sheldonia. Howard kyllästyy, kun Raj leuhkii kahden naisen tapailulla. Howardin pilan kohteeksi joutunut Stuart tulee paikalle pukeutuneena Jon Nietokseksi. Sheldon pohtii myös Batmanin ja Man-Batin erilaisia kombinaatioita.

9.22 Fermentaatiohaarauma (The Fermentation Bifurcation)

Ensiesitys Suomessa: 18.07.2016
Ensiesitys USA:ssa: 28.04.2016

Penny kutsuu ystävänsä viininmaisteluiltaan. Raj esittelee viimein Clairen. Porukka törmää myös Pennyn exään Zachiin, joka saa pojat pohtimaan keksintönsä mahdollista käyttöä sotatoimissa. Samaan aikaan Bernadette ja Sheldon hengailevat yhdessä. Luvassa on junatarinoita, erilaisia paahtoleipiä ja Dungeons & Dragonsia.

9.23 Jonosijaisuusratkaisu (The Line Substitution Solution)

Ensiesitys Suomessa: 25.07.2016
Ensiesitys USA:ssa: 05.05.2016

Pojat innostuvat jonottamaan elokuvanäytökseen, vaikka Sheldon on luvannut mennä ostoksille Amyn kanssa. Sheldon päättää palkata Stuartin Amyn seuraksi. Pian Stuartilla on lisää sijaishommia, kun hän saa toimia Sheldonin anteeksipyytäjänä ja Raj'n pilkkaajana. Penny lupautuu hakemaan Leonardin äidin lentokentältä ja yrittää kovasta ystävystyä hänen kanssaan. Beverly tuntuu kuitenkin kehuvan vain Amya ja Bernadettea.

9.24 Lähentymiskonvergenssi (The Convergence Convergence)

Ensiesitys Suomessa: 01.08.2016
Ensiesitys USA:ssa: 12.05.2016

Penny ja Leonard päättävät järjestää hääseremonian, jonne heidän läheisensä pääsevät osallistumaan tällä kertaa. Tunnelma ei voisi olla jäätävämpi, kun paikalla ovat Sheldonin äiti Mary sekä Leonardin eronneet vanhemmat Alfred ja Beverly. Tosin Alfred ja Mary tuntuvat viihtyvän toistensa seurassa. Howard on innoissaan keksintönsä läpimurrosta, mutta hermostuu saatuaan yhteydenoton ilmavoimilta. Bernadetten mielestä hän on vain vainoharhainen. Raj vakuuttelee varmuuden vuoksi rakastavansa Amerikkaa. Kausi päättyy.

Seuraava jakso

Suomessa Sub ti 02.10.2018 klo 21.00
11.1 Kosio-osio

Suomessa Sub ti 02.10.2018 klo 21.30
11.2 Pyörtämisreaktio

Suomessa Sub to 20.09.2018 klo 19.30
10. kausi (u)

USA:ssa CBS ma 24.09.2018
12.1

DVD:nä (R2)

1. kausi - suomenkieliset tekstit
2. kausi - suomenkieliset tekstit
3. kausi - suomenkieliset tekstit
4. kausi - suomenkieliset tekstit
5. kausi - suomenkieliset tekstit
6. kausi - suomenkieliset tekstit
7. kausi - suomenkieliset tekstit
8. kausi - suomenkieliset tekstit
9. kausi - suomenkieliset tekstit
10. kausi - suomenkieliset tekstit

Viralliset sivut

USA
Suomi

CDON.com9.95 €

Rillit Huurussa

Kausi 1

CDON.com9.95 €

Rillit huurussa

Kausi 2

CDON.com9.95 €

Rillit huurussa

Kausi 3

CDON.com9.95 €

Rillit huurussa

Kausi 4

CDON.com9.95 €

Rillit huurussa

Kausi 5

CDON.com9.95 €

Rillit huurussa

Kausi 6

CDON.com9.95 €

Rillit huurussa

Kausi 7

CDON.com9.95 €

Rillit huurussa

Kausi 8

CDON.com34.95 €

Rillit huurussa

Kausi 9

CDON.com34.95 €

Rillit huurussa

Kausi 10

CDON.com49.95 €

Rillit huurussa

Kausi 1-9

EMP.fi12.99 €

Bazinga t-paita

EMP.fi15.99 €

Bazinga t-paita

EMP.fi15.99 €

Rock Paper Scissors Lizard Spock t-paita

EMP.fi15.99 €

Fun With Flags t-paita