11. kauden jaksot

11.1 Kosio-osio (The Proposal Proposal)

Ensiesitys Suomessa: 02.10.2018
Ensiesitys USA:ssa: 25.09.2017

Sheldonin puhelin soi kriittisellä hetkellä, kun Penny ja Leonard ihmettelevät mihin hän on hävinnyt. Amy saa kuitenkin viimein vastattua ja pari menee kihloihin. Bernadette ja Howard joutuvat pohtimaan elämänsä suuntaa saatuaan yllättäviä uutisia. Sheldon tapaa Amyn kollegoita, jotka eivät arvosta fysiikan tutkimusta. Raj toivoo saavansa tukea Stuartilta, koska ei pysty olemaan onnellinen ystäviensä puolesta.

11.2 Pyörtämisreaktio (The Retraction Reaction)

Ensiesitys Suomessa: 02.10.2018
Ensiesitys USA:ssa: 02.10.2017

Leonard kutsutaan puhumaan radioon fysiikan tutkimuksesta. Toimittajan kysymyksiin Leonard ei osaa muotoilla rahoittajia miellyttäviä vastauksia, vaan puhuu suoraan alan tilanteesta vaarantaen samalla työpaikkansa. Apua pitää hakea Richard Feynmanin haudalta ja sinisestä alkoholijuomasta. Amya harmittaa, kun hän joutuu salailemaan työmenestystään Sheldonilta. Bernadettella on samanlaisia kokemuksia Howardin kanssa, joten naiset kehuvat itseään toisilleen.

11.3 Rentouden omaksuminen (The Relaxation Integration)

Ensiesitys Suomessa: 09.10.2018
Ensiesitys USA:ssa: 09.10.2017

Sheldon yrittää löytää täydellisen hääpäivän, mikä osoittautuu vaikeaksi tehtäväksi. Amy yrittää auttaa häntä löytämään rennon puolensa. Bernadette saa uuden työkaverin Ruchin, josta Raj ja Stuart kiinnostuvat välittömästi.

11.4 Rakettitakaisku (The Explosion Implosion)

Ensiesitys Suomessa: 09.10.2018
Ensiesitys USA:ssa: 16.10.2017

Penny alkaa jutella Leonardin äidille, jolla ei tunnu olevan montaa ystävää. Bernadette ja Howard saavat tietää odottavansa poikavauvaa. Howard on huolissaan, miten hän osaa olla isä pojalle, kun menetti omansa niin nuorena. Sheldon ja Howard rakentavat pienoisraketin.

11.5 Yhteistyökontaminaatio (The Collaboration Contamination)

Ensiesitys Suomessa: 16.10.2018
Ensiesitys USA:ssa: 23.10.2017

Amy tarvitsee insinööriä projektissaan ja pyytää Howardia avukseen. Yhteistyö sujuu mallikkaasti taikatemppujen ja musiikin parissa, mutta illat venyvät pitkiksi. Penny lukee vanhemmuuskirjaa ja käyttää sen oppeja menestyksekkäästi Sheldonin käsittelyyn. Leonard kokeilee samaa, mutta vanhemmille tulee myös erimielisyyksiä. Bernadette saa Sheldonin tekemään Howardilta kesken jääneitä kotitöitä. Raj piinaa Bernadettea, kun ei voi keskustella kaverinsa kanssa.

11.6 Protonin uudistuminen (The Proton Regeneration)

Ensiesitys Suomessa: 16.10.2018
Ensiesitys USA:ssa: 02.11.2017

Professori Protonin tv-ohjelma aiotaan elvyttää ja pääosan paikka on haussa. Sheldon tekee hakuvideon Amyn avustuksella. Howard käy vasektomiassa ja joutuu lepäilemään. Pian sängyn pohjalle päätyy myös raskaana oleva Bernadette. Penny lupautuu auttamaan Halleyn hoidossa, mikä saa vanhemmat hieman huolestumaan.

11.7 (The Geology Methodology)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 09.11.2017

Bert pyytää Sheldonin apua pimeään aineeseen liittyvässä projektissa. Sheldon kieltäytyy ystäviensä nähden, mutta suostuu yhteistyöhön salaa. Raj tapaa Ruchin pubissa ja he huomaavat kriketin yhdistävän heitä. Penny neuvoo Rajia ottamaan orastavan suhteen rauhallisesti.

11.8 (The Tesla Recoil)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 16.11.2017

Howard ja Leonard saavat tietää, että Sheldon on tehnyt salaa yhteistyötä armeijan kanssa. He päättävät kehittää oman versionsa uudesta viestintäsysteemistä ja pyytävät Kripken apua. Bernadette on huolissaan työpaikastaan ja pyytää Rajia selvittämään Ruchin touhuja. Penny saa tietää, miten Edison ja Tesla eroavat toisistaan.

11.9 (The Bitcoin Entanglement)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 30.11.2017

Bitcoinin arvonnousu saa kaverukset muistamaan, että 7 vuotta sitten heillä oli nyt arvokasta virtuaalivaluuttaa. He etsivät rahojaan Howardin ja Leonardin vanhoilta läppäreiltä turhaan. Samaan aikaan Sheldon myhäilee ja kertoo lopulta pitkään hautuneesta kostostaan.

11.10 (The Confidence Erosion)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 07.12.2017

Raj hakee innoissaan uutta työpaikkaa, mutta mokaa haastattelussa kysymyksessä omista heikkouksistaan. Raj päättelee, että Howardin jatkuva kiusaaminen ei ole hänelle hyväksi ja katkaisee välit ystäväänsä. Sheldon ja Amy jakavat häihin liittyviä tehtäviä toisilleen tietokoneen avulla, mutta huomaavat etteivät heidän ajatuksensa kohtaa yhtään. He päättävät mennä naimisiin kaupungintalolla.

11.11 (The Celebration Reverberation)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 14.12.2017

Raj ja Howard ovat edelleen riidoissa, joten Raj ei saa kutsua kummityttönsä Halleyn 1-vuotissynttäreille. Juhlien suunnittelu saa kuitenkin Howardin taipumaan. Sheldon on suunnitellut Amylle upean synttäriviikonlopun, johon kuuluu vanhanajan Pieni talo Preerialla -tyylinen illallinen. Leonard on kateellinen veljensä lähettämälle joulukirjeelle ja pohtii Pennyn kanssa, mitä hauskaa he ovat tehneet kuluvana vuonna.

11.12 (The Matrimonial Metric)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 04.01.2018

Sheldonille ja Amylla on vaikeuksia päättää, kenet valita kaasoksi ja bestmaniksi. He päättävät testata ystäviensä kykyjä keksimällä häihin sopivia tehtäviä. Howard suojaa kotinsa vauvan varalle.

11.13 (The Solo Oscillation)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 11.01.2018

Ystävien menestys saa Sheldonin pohtimaan, mihin hänen intohimonsa on kadonnut. Sheldon päättää alkaa etsimään uutta innostusta fysiikan alalla ja selittää ajatuksiaan Pennylle. Amy ja Leonard innostuvat kokeilemaan kouluaikaisia tiedeprojektejaan. Howard päättää lähteä bändistä, joten Raj ottaa tilalle Bertin.

11.14 (The Separation Triangulation)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 18.01.2018

Sheldonin työskentely aiheuttaa ongelmia pienessä asunnossa, joten hän vuokraa vanhan huoneensa Leonardilta ja Pennyltä. Leonard ei kestä, kun Sheldon esittää olevansa täydellinen vuokralainen. Raj tapaa upean Nellin, joka paljastaa kuitenkin olevansa naimisissa. Kohtaaminen ex-miehen kanssa saa Raj'n pohtimaan vaihtoehtojaan.

11.15 (The Novelization Correlation)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 01.02.2018

Wil Wheatonin vetämä Professori Protoni -ohjelma alkaa. Sheldon aikoo ensin olla katsomatta sitä, mutta innostuukin ohjelmasta. Uusi suuttumus alkaa hiipiä, kun ohjelman vieraaksi pääsevät Howard ja Amy. Leonard kirjoittaa fiktiivistä kirjaa rikoksia ratkovasta fyysikosta. Bernadette ja Penny arvuuttelevat, keneen kirjan ilkeä naishahmo perustuu.

11.16 (The Neonatal Nomenclature)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 01.03.2018

Bernadette toivoo pian pääsevänsä synnyttämään, kun laskettu aika koittaa. Howardin ja Amyn projekti vaatii iltatöitä, joten muut päättävät viettää aikaa Bernadetten luona. Kavereilla on tarjolla kaikenlaisia keinoja synnytyksen vauhdittamiseen. Sheldon tuo kuitenkin mukanaan maailman monimutkaisimman lautapelin. Howard ja Bernadette riitelevät vauvan nimestä, mikä saa myös muut pohtimaan asiaa.

11.17 (The Athenaeum Allocation)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 08.03.2018

Amy ja Sheldon ovat viimein päättäneet pitää häänsä toukokuussa, mutta hääpaikka vielä puuttuu. Amy innostuu Athenaeum-klubista, minne Sheldonin mukaan on vaikea päästä jäseneksi. Yllättäen pariskunta törmää klubilla Pennyyn ja Leonardiin, joka on salaa ollut jäsenenä jo pitkään. Suuremmaksi ongelmaksi muodostuu kuitenkin Kripke, joka on varannut paikan synttäreilleen juuri hääpäiväksi. Howard ja Bernadette pohtivat töihin palaamista.

11.18 (The Gates Excitation)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 29.03.2018

Penny kertoo, että Bill Gates on tulossa vierailulle ja hän saa esitellä miehelle lääkeyritystä. Penny toivoo keikasta nostetta uralleen, joten hän ei voi esitellä miestä ystävilleen. Leonard, Howard ja Raj saavat kuitenkin tietää Gatesin hotellin nimen ja menevät aulaan kyttäämään. Sheldon epäilee juttua aprillipilaksi. Bernadette puhuu vain vauvajuttuja, mutta Amy saa hänet innostumaan itsensä kehittämisestä.

11.19 (The Tenant Disassociation)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 05.04.2018

Sheldon pettyy, kun muut eivät noudata hänen laatimaansa illallisvalikoimaa. Hän päättää hankkiutua eroon kadulla seisovasta ruokarekasta. Tämä harmittaa Pennyä ja Leonardia. Heille selviää, että Sheldon on asukastoimikunnan ainoa jäsen. He päättävät muuttaa tilanteen, mutta äänien haaliminen naapureilta ei ole helppoa. Amy joutuu pahaan välikäteen. Raj ja Howard löytävät pihalta rikkoutuneen dronen, jonka omistaja on kaunis nainen.

11.20 (The Reclusive Potential)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 12.04.2018

Sheldon saa kirjeen tutkijalta, joka kutsuu hänet vieraakseen syrjäiselle mökille. Muiden mielestä tapaamisessa on jotain epäilyttävää, joten Raj, Howard ja Leonard lähtevät seuraksi. Amy odottaa innoissaan villejä polttareita, mutta Pennyn ja Bernadetten idea on tilkkutäkin ompeleminen kotona.

11.21 (The Comet Polarization)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 19.04.2018

Ystävykset menevät katolle katsomaan merkuriusta. Penny näkee kaukoputkella jotain yllättävää, mikä paljastuu komeetaksi. Raj ilmoittaa löydöstä vain omalla nimellään, mikä saa Pennyn pahoittamaan mielensä. Neil Gaiman mainitsee Stuartin sarjakuvakaupan Twitterissä, mikä tuo valtavasti lisää asiakkaita. Sheldon on hämmentynyt, kun hän joutuu asioimaan uuden myyjän kanssa.

11.22 (The Monetary Insufficiency)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 26.04.2018

Sheldon alkaa kerätä rahaa kallista tutkimusta varten myymällä sarjakuvia ja aloittamalla Kickstarter-kampanjan. Amy käy sovittamassa hääpukuja ja ottaa makutuomareikseen Pennyn ja Bernadetten. Amyn valitsema puku on ystävien mielestä hirveä, mutta he eivät tiedä voiko sitä sanoa ääneen.

11.23 (The Sibling Realignment)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 03.05.2018

Sheldonin äiti ei aio tulla häihin, sillä Sheldon ei ole kutsunut ollenkaan veljeään Georgea. Sheldon yrittää hyvittää tilanteen, mutta veli ei vastaa puheluihin. Hän lähtee Leonardin kanssa Teksasiin selvittämään asiaa. Howardin ja Bernadetten lapset tartuttavat silmätulehduksen koko ystäväpiiriin. Vain Penny säästyy tuskalta. Amy on kauhuissaan, sillä hääpäivä lähestyy. Raj yrittää etsiä treffiseuraa häihin.

11.24 (The Bow Tie Asymmetry)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 10.05.2018

Sheldon ja Amy hääpäivä koittaa viimein. Wil Wheatonin on tarkoitus toimia vihkijänä, mutta Howard löytää tilalle vielä merkityksellisemmän näyttelijän. Juuri ennen vihkimistä Sheldon saa idean tutkimukseensa liittyen ja alkaa Amyn kanssa pohtia uutta näkökulmaa häävieraiden odottaessa. Kausi päättyy.

Seuraava jakso

Suomessa Sub ti 02.10.2018 klo 21.00
11.1 Kosio-osio

Suomessa Sub ti 02.10.2018 klo 21.30
11.2 Pyörtämisreaktio

Suomessa Sub to 20.09.2018 klo 19.30
10. kausi (u)

USA:ssa CBS ma 24.09.2018
12.1

DVD:nä (R2)

1. kausi - suomenkieliset tekstit
2. kausi - suomenkieliset tekstit
3. kausi - suomenkieliset tekstit
4. kausi - suomenkieliset tekstit
5. kausi - suomenkieliset tekstit
6. kausi - suomenkieliset tekstit
7. kausi - suomenkieliset tekstit
8. kausi - suomenkieliset tekstit
9. kausi - suomenkieliset tekstit
10. kausi - suomenkieliset tekstit

Viralliset sivut

USA
Suomi

CDON.com9.95 €

Rillit Huurussa

Kausi 1

CDON.com9.95 €

Rillit huurussa

Kausi 2

CDON.com9.95 €

Rillit huurussa

Kausi 3

CDON.com9.95 €

Rillit huurussa

Kausi 4

CDON.com9.95 €

Rillit huurussa

Kausi 5

CDON.com9.95 €

Rillit huurussa

Kausi 6

CDON.com9.95 €

Rillit huurussa

Kausi 7

CDON.com9.95 €

Rillit huurussa

Kausi 8

CDON.com34.95 €

Rillit huurussa

Kausi 9

CDON.com34.95 €

Rillit huurussa

Kausi 10

CDON.com49.95 €

Rillit huurussa

Kausi 1-9

EMP.fi12.99 €

Bazinga t-paita

EMP.fi15.99 €

Bazinga t-paita

EMP.fi15.99 €

Rock Paper Scissors Lizard Spock t-paita

EMP.fi15.99 €

Fun With Flags t-paita