10. kauden jaksot

10.1 Jännittynyt juhlatunnelma (The Conjugal Conjecture)

Ensiesitys Suomessa: 18.01.2017
Ensiesitys USA:ssa: 19.09.2016

Penny ja Leonard juhlivat häitään kiusallisissa merkeissä. Leonardin isän ja Sheldonin äidin orastava suhde puhuttaa. Pennyn äiti on huolissaan, että muut pitävät heitä roskasakkina. Howard huolestuu, kun armeijan edustaja ottaa yhteyttä. Stuart kokee taas olevansa väärässä paikassa.

10.2 Palvelukseen halutaan (The Military Miniaturization)

Ensiesitys Suomessa: 25.01.2017
Ensiesitys USA:ssa: 26.09.2016

Howard, Leonard ja Sheldon ovat huolissaan armeijan hepun tapaamisesta, joten he päättävät kysyä neuvoa Howardin lakimiesserkulta. Tapaamisessa Sheldon ei malta pitää suutaan kiinni ja tulee luvanneeksi jotain melko mahdotonta. Bernadette on harmissaan, kun työpaikalla leviää huhu hänen raskaudestaan. Pennyä nolottaa myöntää, että hän on syyllinen.

10.3 Kevyessä koukussa (The Dependence Transcendence)

Ensiesitys Suomessa: 01.02.2017
Ensiesitys USA:ssa: 03.10.2016

Howard, Leonard ja Sheldon työstävät prototyyppiä. Illat venyvät myöhäisiksi, mikä saa Sheldonin väsymään. Hän päättää tapojensa vastaisesti nauttia energiajuomaa ja sitten vieroittua siitä. Amy ja Penny menevät tiedeihmisten kokoontumiseen ja joutuvat yllättymään. Raj vie Bernadetten ostoksille, mutta vauvojen tavarat saavat pään pyörälle.

10.4 Asumisjärjestelykoe (The Cohabitation Experimentation)

Ensiesitys Suomessa: 08.02.2017
Ensiesitys USA:ssa: 10.10.2016

Amyn asunnossa tapahtuu vesivahinko ja hän tarvitsee väliaikaisen kodin 5 viikoksi. Penny ehdottaa muuttoa Leonardin huoneeseen, jolloin hän ja Leonard voisivat asua naapurissa. Sheldon saadaan ottamaan uusi tilanne kokeena, mutta paikaksi valikoituu Pennyn asunto. Yhdessä asuminen tuottaa heti hankaluuksia, mutta Penny ja Leonard ottavat ilon irti omasta rauhasta. Howard ja Bernadette käyvät ultrassa. Raj saa tietää vauvan sukupuolen, mutta lupaa olla kertomatta heille.

10.5 Poreallaspirskeet (The Hot Tub Contamination)

Ensiesitys Suomessa: 15.02.2017
Ensiesitys USA:ssa: 17.10.2016

Amy ja Sheldon ovat asuneet yhdessä jonkin aikaa eikä riidoilta ole vältytty. Amy avautuu ongelmistaan Leonardille ja Sheldon puolestaan Pennylle. Vanha pariskunta yrittää auttaa uutta tekemään kompromisseja - tai sitten ei. Howardin ja Bernadetten on tarkoitus lähteä lomailemaan, mutta raskauspahoinvointi saa heidät jäämään kotiin. Heidän kotinsa porealtaaseen saapuu kuitenkin kutsumattomia vieraita.

10.6 Vaistojen varassa (The Fetal Kick Catalyst)

Ensiesitys Suomessa: 22.02.2017
Ensiesitys USA:ssa: 27.10.2016

Howard tuntee ensimmäisen kerran vauvan potkut ja alkaa panikoida tekemättömien hankintojen kanssa. Pian onkin pihassa koeajoon otettu farmari ja pinnasänky. Amy haluaisi kutsua ystäviä kylään, joten Sheldon alun vastustuksen vuoksi päättää yllättää hänet brunssilla. Mukaan hän kutsuu "koeajolle" Stuartin, geologi Bert ja naapurin rouva Petrescu. Stuart loukkaantuu, kun häntä ei pidetä kunnon ystävänä. Penny saa kutsun sarjakuvafestivaaleille. Leonard on enemmän innoissaan ja päätyykin itse fanituksen kohteeksi.

10.7 Valintakiemurat (The Veracity Elasticity)

Ensiesitys Suomessa: 01.03.2017
Ensiesitys USA:ssa: 03.11.2016

Amyn asunto on ollut valmis jo pari viikkoa, mutta hän valehtelee Sheldonille voidakseen jatkaa yhdessä asumista. Asia tietysti paljastuu, kun Bernadette, Howard ja Leonard juoruavat. Samalla selviää myös, että Penny on alkanut viedä Leonardin keräilyesineitä varastoon. Sheldon joutuu vakavissaan pohtimaan, voisiko hän jatkaa asumista Amyn kanssa.

10.8 Viettelyn salat (The Brain Bowl Incubation)

Ensiesitys Suomessa: 08.03.2017
Ensiesitys USA:ssa: 10.11.2016

Amy tekee tutkimusta hänen ja Sheldonin ihosoluilla muuttaen ne aivosoluiksi. Testien mukaan heidän yhdistelmänsä pärjää yli odotusten. Sheldon innostuu tästä ja haluaa vauvan, mihin Amy ei ole valmis. Sheldon yrittää kuitenkin kaikin keinoin vietellä häntä. Raj kohtaa töissä kiinnostavan naisen Isabellan. Naisen ammatti saa Rajin valehtelemaan ystävilleen.

10.9 Kivulias kateellisuus (The Geology Elevation)

Ensiesitys Suomessa: 15.03.2017
Ensiesitys USA:ssa: 17.11.2016

Geologi Bert saa ison palkinnon tutkimustyöstään. Muut onnittelevat, mutta Sheldon on kateellinen. Leonard yrittää auttaa häntä, mutta Sheldon päätyy vain satuttamaan itseään. Howard esittelee ystävilleen rakentamaansa Stephen Hawking -pienoisrobottia ja joutuu myöntämään, että se on mauton.

10.10 Omaisuudenjakotaakka (The Property Division Collision)

Ensiesitys Suomessa: 22.03.2017
Ensiesitys USA:ssa: 01.12.2016

Sheldon ja Amy pohtivat asuntonsa sisustamista oman näköiseksi. Sheldon ehdottaa tavaroiden jakamista Leonardille, mutta haluaa itsekkäästi pitää kaiken arvokkaan. Leonard kostaa vaatimalla itselleen asunnon lippua ja kohtelemalla sitä ikävällä tavalla. Sheldon taas kostaa vuokraamalla huoneensa oudolle miehelle. Stuart saa häädön ja saa luvan muuttaa taas Howardin ja Bernadetten luokse. Kilpailuasetelma on valmis, kun myös Raj tekee kaikkensa auttaakseen tulevia vanhempia. Bernadetten synnytys käynnistyy.

10.11 Syntymäpäiväsynkronismi (The Birthday Synchronicity)

Ensiesitys Suomessa: 29.03.2017
Ensiesitys USA:ssa: 15.12.2016

Bernadette käännytetään pois sairaalasta. Raj paljastaa vahingossa lapsen sukupuolen kaikille. Amy ja Sheldon aikovat ryhtyä vuosittaisiin traditioonsa Amyn syntymäpäivänä. Amy päättää kokeilla pientä roolileikkiä. Kun synnytys viimein alkaa, kaikki kokoontuvat sairaalaan. Keskustelussa nousee esiin, ettei Raj ole saanut mitään merkittävää aikaan viime aikoina. Pian hänellä on kuitenkin uusi elämäntehtävä kummisetänä.

10.12 Joulutiivistelmä (The Holiday Summation)

Ensiesitys Suomessa: 05.04.2017
Ensiesitys USA:ssa: 05.01.2017

Porukka kokoontuu yhteen joulun pyhien jälkeen ja kertoo kuulumisiaan. Sheldon ja Amy käyvät Teksasissa ja kertovat Marylle asuvansa yhdessä. Mary ottaa asian vastaan hyvin, mikä loukkaa Sheldonia. Myös Penny ja Leonard päätyvät riitelemään tv-sarjasta ja joulukuusesta. Bernadette taas on aivan poikki vauvanhoidon vuoksi ja pelkää olevansa huono äiti. Stuartin monotoninen ääni onneksi rauhoittaa vauvan.

10.13 Romantiikkaratkeama (The Romance Recalibration)

Ensiesitys Suomessa: 12.04.2017
Ensiesitys USA:ssa: 19.01.2017

Penny on pettynyt, kun Leonard tuntuu pitävän heidän avioliittoaan itsestäänselvyytenä eikä enää yllätä häntä ihanilla asioilla. Tyttöjen illassa selviää, että jopa Amylla ja Sheldonilla on enemmän kipinää. Penny ja Amy lähtevät kylpylään ja Sheldon yrittää piristää Leonardia. Lopulta aviopari päätyy kirjoittamaan parisuhdesopimuksen. Howard ja Raj yrittävät kehitellä reittiä lapsen luo herättämättä häntä narisevilla lattialaudoilla.

10.14 Tunteenpaljastusautomaatti (The Emotion Detection Automation)

Ensiesitys Suomessa: 19.04.2017
Ensiesitys USA:ssa: 02.02.2017

Sheldonilla on aina ollut vaikeuksia huomata ihmisten tunnetiloja. Howard pyytää MIT:ssa kehitetyn laitteen testattavaksi. Sheldon yllättyy, miten hyvin se toimii tunnistaa neljä tunnetta: ilon, surun, yllättyneisyyden ja vihaisuuden. Raj pohtii epäonnistuneita parisuhteitaan ja kutsuu ex-tyttöystävänsä keskustelemaan asiasta. Penny aikoo kutsua veljensä kylään, mutta Leonard on toista mieltä.

10.15 Veturiviettelys (The Locomotion Reverberation)

Ensiesitys Suomessa: 26.04.2017
Ensiesitys USA:ssa: 09.02.2017

Howard ja Leonard haluavat hetken rauhaa työssään, joten Sheldon saa upean lahjan. Amy ei jaksaisi kuunnella Sheldonin intoilua junakokemuksesta. Armeijan vaatimuksesta Sheldonia tarvittaisiin kuitenkin takaisin sorvin ääreen. Penny ja Amy päättävät viedä Bernadetten tanssimaan. Raj ja Stuart jäävät lapsenvahdeiksi.

10.16 Elatushaihdutus (The Allowance Evaporation)

Ensiesitys Suomessa: 03.05.2017
Ensiesitys USA:ssa: 16.02.2017

Amy ja Sheldon törmäävät treffi-iltana Bertiin, jonka nettideitti ei ilmesty paikalle. Amy loukkaantuu kuullessaan, että kaikki yliopistolla tietävät heidän suhteestaan jotain intiimiä. Raj pettyy, kun hänen isänsä ei enää yritä löytää hänelle sopivaa naista. Kaverit ovat samaa mieltä siitä, että Rajin tulisi jo elättää itsensä. Sheldon kertoo Amylle salaisuuden.

10.17 Festarivääntö (The Comic-Con Conundrum)

Ensiesitys Suomessa: 10.05.2017
Ensiesitys USA:ssa: 23.02.2017

Sheldon laskee Rajin tuloja ja menoja. Lopputuloksena on, että Raj ei saa lupaa lähteä Comic-Coniin. Penny taas on lupautunut mukaan 5 päivän matkalle, mutta ei oikeasti haluaisi lähteä. Samaan aikaan Leonard toivoisi myös, ettei Penny tunkisi mukaan. Howard neuvottelee asiasta Bernadetten kanssa.

10.18 Hätäluukkudiagnoosi (The Escape Hatch Identification)

Ensiesitys Suomessa: 17.05.2017
Ensiesitys USA:ssa: 09.03.2017

Raj etsii halvempaa asuntoa, joten Howard ja Leonard tarjoavat huonetta toisistaan tietämättä. Sheldon on harmissaan, että joku asuu hänen entisessä huoneessaan ja pyytää neuvoa Beverlyltä. Beverlyn mielestä Leonardin ja Pennyn suhteessa on jotain pielessä, kun he haluavat jatkuvasti uuden kämppiksen luokseen. Raj ehdottaa Stuartille kämpän hankkimista, mutta loisiminen on enemmän nälkätaiteilijan mieleen.

10.19 Kollaboraatiofluktuaatio (The Collaboration Fluctuation)

Ensiesitys Suomessa: 24.05.2017
Ensiesitys USA:ssa: 30.03.2017

Leonard tuntee olonsa ulkopuoliseksi, kun Raj ja Penny tulevat niin hyvin toimeen keskenään. Hän päättää hakea neuvoa Bernadettelta ja Howardilta. Amy kertoo uusimmasta tutkimuksestaan, mikä saa Sheldonin kiinnostumaan. Pariskunta päättää yhdistää voimansa, mutta eivät tunnu pääsevän eteenpäin. Pian löytyy kuitenkin yllättävä keino, joka tehostaa ajattelua.

10.20 Muistikuvaluhistuma (The Recollection Dissipation)

Ensiesitys Suomessa: 31.05.2017
Ensiesitys USA:ssa: 06.04.2017

Sheldon on todella kiireinen, kun hän yrittää työskennellä kahdessa projektissa yhtä aikaa. Kuumeen noustessa Sheldon turvautuu flunssalääkkeeseen. Hän herää sohvalta eikä muista, mitä päivän aikana on tapahtunut. Housut ja muistikirja ovat kadonneet. Bernadette on surullinen töihin paluusta ja pyytää Stuartia salaamaan asian. Howard aavistaa kuitenkin jonkin olevan pielessä.

10.21 Eroahdistus (The Separation Agitation)

Ensiesitys Suomessa: 07.06.2017
Ensiesitys USA:ssa: 13.04.2017

Amy ja Sheldon tekevät Fun With Flags -sarjasta muistelojakson. Ensimmäinen soittaja on geologi Bert, joka kertoo saaneensa tyttöystävän. Hän tuo Rebeccan näytille ja nopeasti selviää, että nainen on todennäköisesti vain rahan perässä. Suhde saa muutkin pohtimaan, mihin ihastui kumppanissaan. Bernadette palaa töihin, joten Halley viedään päiväkotiin. Irtipäästäminen on vaikeaa myös Howardille ja Stuartille.

10.22 Kognitioregeneraatio (The Cognition Regeneration)

Ensiesitys Suomessa: 14.06.2017
Ensiesitys USA:ssa: 27.04.2017

Sheldon, Raj, Leonard ja Howard häviävät videopelin koululaisille, mikä alkaa harmittaa Sheldonia. Hän päättää kehittää aivojaan opettelemalla uusia taitoja. Bernadette pilkkaa Howardia, joka saa kuitenkin selville vaimonsa salaisen lapsuuden harrastuksen. Penny ja Leonard menevät syömään Zackin kanssa. Penny saa työtarjouksen, mutta Leonard ei ole asiasta innoissaan.

10.23 Gyroskooppinen romahdus (The Gyroscopic Collapse)

Ensiesitys Suomessa: 21.06.2017
Ensiesitys USA:ssa: 04.05.2017

Sheldon, Howard ja Leonard saavat viimein valmiiksi projektinsa ensimmäisen vaiheen, jota on syytä juhlistaa. Paluu laboratorioon on tyly, kun kaikki heidän aikaansaannoksensa on viety. Armeija kertoo jatkavansa 2. vaiheeseen itse. Amy saa kiinnostavan työtarjouksen, mutta ei tiedä voiko jättää Sheldonia yksin.

10.24 Kaukosuhdekiemura (The Long Distance Dissonance)

Ensiesitys Suomessa: 28.06.2017
Ensiesitys USA:ssa: 11.05.2017

Amy ja Sheldon ovat etäsuhteessa, kun Amy aloittaa työskentelyn New Jerseyssä. Jaksosta 2.6 tuttu Ramona Nowitzki palaa yliopistolle ja tuntuu olevan vähän liiankin kiinnostunut Sheldonin seurasta. Ystävät seuraavat tilannetta vierestä ja pohtivat, pitäisikö Amylle kertoa. Penny yrittää selittää Sheldonille, mitä naisella saattaa olla mielessään. Yllättävä tapahtuma saa Sheldonin ottamaan uuden askeleen elämässään. Kausi päättyy.

Seuraava jakso

Suomessa Sub ti 02.10.2018 klo 21.00
11.1 Kosio-osio

Suomessa Sub ti 02.10.2018 klo 21.30
11.2 Pyörtämisreaktio

Suomessa Sub ma 24.09.2018 klo 19.30
10. kausi (u)

USA:ssa CBS ma 24.09.2018
12.1 The Conjugal Configuration

USA:ssa CBS to 27.09.2018
12.2 The Wedding Gift Wormhole

DVD:nä (R2)

1. kausi - suomenkieliset tekstit
2. kausi - suomenkieliset tekstit
3. kausi - suomenkieliset tekstit
4. kausi - suomenkieliset tekstit
5. kausi - suomenkieliset tekstit
6. kausi - suomenkieliset tekstit
7. kausi - suomenkieliset tekstit
8. kausi - suomenkieliset tekstit
9. kausi - suomenkieliset tekstit
10. kausi - suomenkieliset tekstit

Viralliset sivut

USA
Suomi

CDON.com9.95 €

Rillit Huurussa

Kausi 1

CDON.com9.95 €

Rillit huurussa

Kausi 2

CDON.com9.95 €

Rillit huurussa

Kausi 3

CDON.com9.95 €

Rillit huurussa

Kausi 4

CDON.com9.95 €

Rillit huurussa

Kausi 5

CDON.com9.95 €

Rillit huurussa

Kausi 6

CDON.com9.95 €

Rillit huurussa

Kausi 7

CDON.com9.95 €

Rillit huurussa

Kausi 8

CDON.com34.95 €

Rillit huurussa

Kausi 9

CDON.com34.95 €

Rillit huurussa

Kausi 10

CDON.com49.95 €

Rillit huurussa

Kausi 1-9

EMP.fi12.99 €

Bazinga t-paita

EMP.fi15.99 €

Bazinga t-paita

EMP.fi15.99 €

Rock Paper Scissors Lizard Spock t-paita

EMP.fi15.99 €

Fun With Flags t-paita