3. kauden jaksot

3.1 Perehdytys (Orientacíon)

Ensiesitys Suomessa: 16.09.2008
Ensiesitys USA:ssa: 17.09.2007

Sonan pihalla käydään kuolemaan johtava taistelu. Bellickiä hakataan ja nöyryytetään Sonassa. Mahonella on vieroitusoireita ja hän haluaa Michaelin apua. Sonan pomona itseään pitävä vanki Lechero lavastaa Michaelin, joten hän saa taistelukutsun. Lincoln yrittää saada Michaelin vapaaksi Panaman Yhdysvaltojen konsulaatin avulla. T-Bag päätyy myös Sonaan. Saran katoaminen huolestuttaa veljeksiä. L.J. on Panamassa ja ottaa yhteyttä isäänsä. Michaelin pitää löytää vanki Whistler ja auttaa hänet pakoon.

3.2 Tulta/vettä (Fire/Water)

Ensiesitys Suomessa: 23.09.2008
Ensiesitys USA:ssa: 24.09.2007

Michael saa Bellickiltä tietää, missä James Whistler piileskelee. Mahone saa tietää hänestä myös ja kuulee, että Whistlerin tappaja pääsee vapaaksi Sonasta. Vankilassa on pulaa vedestä, mikä aiheuttaa lähes mellakan. Michael osoittaa Lecherolle olevansa hyödyksi räjäyttämällä vesiputken. Lincoln tapaa jälleen Susan B. Anthonyn, joka antaa lisäohjeita. Lincoln tajuaa myös Michaelin saaman lapun merkityksen ja seuraa Whistlerin tyttöystävä Sofia Lugoa pankkiin. Hän saa sieltä Whistlerin tallelokeroon jättämän lintukirjan. Sucre ostaa aseen ja uhkailee Bellickiä löytääkseen Maricruzin.

3.3 Puhelu odottaa (Call Waiting)

Ensiesitys Suomessa: 30.09.2008
Ensiesitys USA:ssa: 01.10.2007

Lincoln saa todisteet Saran ja L.J.:n hyvinvoinnista. Michael haluaa puhua Saran kanssa ja tarvitsee T-Bagin apua saadaksen Lecheron kännykän. Mahonen vieroitusoireet pahenevat ja hän saa huonoja uutisia oikeusavustajaltaan. Bellick taistelee kengistä. Whistler kertoo Michaelille, miten hän päätyi Sonaan ja mitä hänestä halutaan ulkopuolella. Lincoln keksii siepattujen sijainnin, mutta saapuu sinne liian myöhään.

3.4 Aidat (Good Fences)

Ensiesitys Suomessa: 07.10.2008
Ensiesitys USA:ssa: 08.10.2007

Michael alkaa suunnitella pakoa ja tarvitsee haudankaivajan apua. Lincoln on järkyttynyt laatikon sisällöstä ja potee huonoa omatuntoa. Michael ottaa Mahonen mukaan pakoon. Mahone näkee näkyjä Hourusta. Sonasta menee sähköt, joten Lechero pyytää apua insinööri-Michelilta, joka haluaa vastapalvelukseksi paremman sellin. Sucre aikoo lähteä Kolumbiaan töihin, mutta Lincoln tarvitsee häntä tulkiksi. Sofia tulee kuitenkin apuun. T-Bag saa huumekuljetuksen vastuulleen.

3.5 Häirintää (Interference)

Ensiesitys Suomessa: 14.10.2008
Ensiesitys USA:ssa: 22.10.2007

Michael testaa vartijoiden huomiokykyä rotalla. Hän suunnittelee pakoa seuraavalle päivälle ja aikoo toteuttaa sen päivänvalossa. Lincolnin pitää hoitaa pakoajoneuvo ja -reitti yhdessä Sofian kanssa. Michael selvittää vartijoiden tapoja päästäkseen heidän ohitseen huomaamatta. Vartija kuitenkin huomaa kiikarin linssin ja vakila ratsataan. Sonaan tulee uusi vanki, joka tuntee Whistlerin. Sucrelle tarjotaan 5000 dollaria paketin salakuljettamisesta Sonaan. Mahonesta on kerrankin hyötyä.

3.6 Valokuva (Photo Finish)

Ensiesitys Suomessa: 21.10.2008
Ensiesitys USA:ssa: 05.11.2007

Michael ja Whistler aikovat paeta Sonasta 3:13 iltapäivällä. Aamulla kaikki asiat eivät ole vielä selvillä. Ranskalainen vanki huolestuttaa Michaelia ja Mahonea. Lincolnin pitää huumata toinen vartijoista. Michael vaatii nähdä valokuvat Sarasta ja L.J.:stä ennen pakoa. Susan antaa L.J.:lle lisäohjeita vaihtoon ja kehottaa häntä pysymään suunnitelmassa. Lechero haluaa T-Bagin jo selvittävän, kuka on petturi. Sammy haastaa riitaa T-Bagin kanssa. Mahonelle tarjotaan lyhyempää tuomiota USA:ssa. Michael joutuu selvittämään murhaa.

3.7 Menoksi! (Vamonos)

Ensiesitys Suomessa: 28.10.2008
Ensiesitys USA:ssa: 05.11.2007

Michael ja Whistler saavat vangit kokoon katsomaan heidän tappeluaan. Lechero antaa heille 15 minuuttia aikaa, mikä on heidän ainut mahdollisuutensa paeta Sonasta. Michael vannoo kostoa Saran kohtalosta vastanneelle. Lincoln jättää Sofian vahtiin ja menee itse rannalle odottamaan pakolaisia. Sucre keksii muutoksen suunnitelmaan. Susan tuo L.J.:n kohtauspaikalle. Mahone alkaa olla huolissaan, ettei hänen sopimuksensa toimikaan. Vartijat huomaavat jotain olevan tekeillä Sonassa. Lechero haluaa mukaan Michaelin pakosuunnitelmaan. Michael saa tietää Susanin eli Gretchenin sekä Whistlerin yhteistyöstä.

3.8 Tappokäsky (Bang and Burn)

Ensiesitys Suomessa: 04.11.2008
Ensiesitys USA:ssa: 12.11.2007

Michael on pettynyt Lincolnin valehteluun. Gretchenin toimeksiantaja tulee vierailulle ja vaatii sotkun selvittämistä vielä samana päivänä. Helikopterin on määrä hakea Whistler, joka aikoo tappaa Michaelin. Sofia saa puhelinsoiton Whistlerin vuokraisännältä ja totuus poikaystävästä alkaa hahmottua. Mahone kertoo synneistään Langille ja haluaa lääkkeensä. Sucre jatkaa Lincolnin auttamista. Michael varoittaa Lincolnia vaarasta. Gretchenin miehet yrittävätkin tappaa Lincolnin, Sucren ja Sofian. Mahone joutuu todistamaan yhtiötä vastaan.

3.9 Boxi (Boxed In)

Ensiesitys Suomessa: 11.11.2008
Ensiesitys USA:ssa: 14.01.2008

Uusi Sonasta vastaava poliisi kuulustelee Michaelia saadakseen selville pakoyritysten toimeenpanijan. Michael ei kuitenkaan puhu, joten hänet laitetaan muovitettuun häkkiin Sonan auringon alle kärsimään. Susan B. käskee Sofian painua kotiinsa ja ottaa Lincolnin mukaansa. Hän saa vihdoin tavata L.J.:n. Mahone joutuu palaamaan Sonaan. Sucre kertoo Lincolnille Michaelin tilanteesta. Michael päättää kertoa totuuden. T-Bag haluaa mukaan pakoporukkaan ja tekee sopimuksen Whistlerin kanssa Sammyn tappamisesta. Bellick suututtaa väärän miehen.

3.10 Vallanvaihto (Dirt Nap)

Ensiesitys Suomessa: 18.11.2008
Ensiesitys USA:ssa: 21.01.2008

Nyt aseen omistava Sammy haluaa eroon Michaelista. Pakoporukan täytyy jatkaa tunnelin kaivamista. T-Bag ei ole tyytyväinen rooliinsa. Lechero suistaan vallasta. Sucre ja Lincoln jatkavat Susan B.:n huijaamista. Tappelija-Bellickille on taas töitä. Lincoln tarvitsee Sofiaa tulkiksi pomminostoon. Mahone ja Michael jäävät tunneliin, kun Sammy kuulustelee Lecheroa ja Whistleriä. Sofia löytää Whistlerin tavaroista jotain yllättävää. Myös veljekset haluavat tietää, kuka Whistler oikein on miehiään.

3.11 Alitse ja ulos! (Under and Out)

Ensiesitys Suomessa: 25.11.2008
Ensiesitys USA:ssa: 04.02.2008

Porukalla on 24 tuntia aikaa kaivaa tunneli uudestaan. Michael kertoo Lincolnille suunnitelmasta ja uudesta pakoporukasta. Vartijoita pitäisi taas onnistua harhauttamaan keskellä päivää. Sade kuitenkin sotkee kaiken ja lähtöä joudutaan aikaistamaan seuraavaan yöhön. Susan B. kovistelee Sucrea. Sofia siepataan, jotta Whistler kiirehtisi koordinaattien kanssa. Michael päättää ottaa vielä yhden mukaan joukkoon. Lincolnin pitää katkaista sähköt. Sucre jää kiinni. Lähtöjärjestys muuttuu viime hetkellä.

3.12 Juokse tai kuole! (Hell Or High Water)

Ensiesitys Suomessa: 02.12.2008
Ensiesitys USA:ssa: 11.02.2008

Lechero, T-Bag ja Bellick lähtevät juoksemaan 30 sekunnissa kohti aitaa. Michael, Whistler, Mahone ja Luis jäävät vielä tunneliin. Susan B. alkaa huolestua. Michael vakuuttaa muille, että hänen suunnitelmansa toimii juuri näin. Bellick puhuu ohi suunsa, joten muille tulee kova kiire piiloutua auton alle ja juosta aidan läpi kohtauspaikalle. Vartijat ajavat heitä takaa. Porukka lähtee uimaan. Sucre on käsiraudoissa eikä pysty hoitamaan osuuttaan. T-Bag löytää Whistlerin kirjan ja paljastaa Sucren. Yhtiö jäljittää karkulaiset kellon avulla. Lincoln sanelee uudet vaihto-ohjeet Susan B.:lle.

3.13 Hienosäätöä (The Art of the Deal)

Ensiesitys Suomessa: 09.12.2008
Ensiesitys USA:ssa: 18.02.2008

Lincoln ja Michael lähtevät ajamaan Whistleriä kiinni. Susan B. saapuu tapaamispaikalle ja on valmis tekemään vaihdon. Veljeksiä kuitenkin alkaa epäilyttää ja he vaihtavat paikkaa. Sucre on hakattu pahaan kuntoon, kun hän ei kerro tietojaan. T-Bag palaa Sonaan, jossa on meneillään melkoinen sirkus. Hän auttaa Bellickin kanssa Lecheroa selviämään saadakseen rahaa. Luis pääsee isänsä kanssa poliisien ohi. Sofia saa viimein tietää, kuka Whistler todella on. Michael laukaisee hälytyksen museossa, jotta koko porukkaa pystyy kävelemään ulos ehjin nahoin. Sofia haavoittuu, mutta L.J. pakottaa isänsä lähtemään karkuun. Mahone liittyy Whistlerin seuraan. Michael hakee Whistlerin salkun ja aikoo kostaa Saran kuoleman Gretchenille hinnalla millä hyvänsä.

Seuraava jakso

Suomessa Tauolla

USA:ssa Tauolla

DVD:nä (R2)

1. kausi - suomenkieliset tekstit
2. kausi - suomenkieliset tekstit
3. kausi - suomenkieliset tekstit
4. kausi - suomenkieliset tekstit
5. kausi - suomenkieliset tekstit

Viralliset sivut

USA
Suomi

Discshop.fi9.95 €

Pako

Kausi 1

Discshop.fi7.95 €

Pako

Kausi 2

Discshop.fi7.95 €

Pako

Kausi 3

Discshop.fi14.95 €

Pako

Kausi 4

Discshop.fi34.95 €

Pako

Kausi 5

Discshop.fi44.95 €

Pako

Kausi 1-4 + Final Break