1. kauden jaksot

1.1 Pakosuunnitelma (Pilot)

Ensiesitys Suomessa: 12.09.2006
Ensiesitys USA:ssa: 29.08.2005

Rakennusinsinööri Michael Scofield yrittää aseellista pankkiryöstöä. Hänet tuomitaan viideksi vuodeksi ehdottomaan vankeuteen samaan vankilaan, missä hänen veljensä Lincoln Burrows on. Veli on määrä teloittaa kuukauden kuluttua. Michael uskoo hänen olevan syytön, joten hän on tehnyt pakosuunnitelman. Hänellä on tietoja vankilan asukkaista ja henkilökunnasta sekä vankilan pohjapiirrustus. Lincolnin poika L.J. jää kiinni huumeiden hallussapidosta. Lincolnin entinen tyttöystävä Veronica ihmettelee Michaelin päätöstä olla valittamatta tuomiostaan.

1.2 Allen Schweitzer (Allen)

Ensiesitys Suomessa: 19.09.2006
Ensiesitys USA:ssa: 29.08.2005

Michaelille tulee ongelmia vankilan "neitien" kanssa hankkiessaan pulttia. Vankilassa on kiristynyt tunnelma, kun mellakka valkoisten ja mustien välillä lähenee. Veronica näkee nauhan, joka puhuu Lincolnin syyllisyyden puolesta. Sucre joutuu eristykseen.

1.3 Uskollisuuskoe (Cell Test)

Ensiesitys Suomessa: 26.09.2006
Ensiesitys USA:ssa: 05.09.2005

Michael joutuu kärsimään Abruzzille ryppyilyn seuraukset. Hänen täytyy pystyä luottamaan myös sellitoveriinsa Sucreen, joka on avainasemassa paossa. Veronica menee tapaamaan Leticiaa uudestaan saadakseen hänet todistamaan. T-Bag suunnittelee kostoa. Sebastian painostaa Veronicaa häiden takia. L.J. tapaa isänsä.

1.4 Alkemisti (Cute Poison)

Ensiesitys Suomessa: 03.10.2006
Ensiesitys USA:ssa: 12.09.2005

Michael saa tietää lisää uudesta sellikaveristaan Hourusta ja yrittää päästä hänestä eroon. Veronicasta tulee Lincolnin asianajaja ja hän hakee lisäjoukkoja. Sucre saa ei-toivotun vieraan, mikä saa hänet muuttamaan mielensä paon suhteen. Michael tarvitsee jotain kemikaalivarastosta seuraavaa vaihetta varten. Abruzzi painostaa häntä ryhtymään työhön. Viholliset tajuavat Michaelin yhteyden Lincolniin.

1.5 Tie vapauteen (English, Fitz or Percy)

Ensiesitys Suomessa: 10.10.2006
Ensiesitys USA:ssa: 19.09.2005

Michael kutsuu joukon koolle, sillä heidän on tehtävä valinta. Agentit painostavat Popea siirrosta. Veronica tutkii uuden liittolaisensa kanssa videonauhaa, jossa murha tapahtuu. He huomaavat pian, että joku ei halua heidän saavan totuutta selville. Michael käy kokeilemassa tatuoinnissaan olevan kartan avulla reittiä katolle ja hankkii avaimen. Näin hän pystyy selvittämään, mitä reittiä paossa tulisi käyttää.

1.6 Paholaisen kasvot (Riots, Drills and the Devil, part 1)

Ensiesitys Suomessa: 17.10.2006
Ensiesitys USA:ssa: 26.09.2005

Veronica ei enää uskalla luottaa Nickiin. Michael tarvitsee lisää aikaa murtautuakseen seinän läpi, joten Sucre ehdottaa täyslukitusta. T-Bag palaa takaisin muiden vankien joukkoon ja hänen taustastaan paljastuu jotain. Agentit käyttävät entistä huumepomoa apunaan saadakseen Lincolnin hengiltä. Sara joutuu hankalaan tilanteeseen käsistä riistäytyneen mellakan vuoksi.

1.7 Pimeyden ytimessä (Riots, Drills and the Devil, part 2)

Ensiesitys Suomessa: 24.10.2006
Ensiesitys USA:ssa: 03.10.2005

Pope tajuaa tilanteen vakavuuden, kun vangeilta alkaa tulla vaatimuksia. Michael lähtee pelastamaan Saraa. Veronica ja Nick matkustavat Washingtoniin selvittämään vihjepuhelun alkuperää. L.J. riitelee isäpuolensa ja äitinsä kanssa. Lincoln taistelee hengestään pahasti haavoittuneena. Bellick yrittää ottaa ohjat omiin käsiinsä.

1.8 Koston aika (The Old Head)

Ensiesitys Suomessa: 31.10.2006
Ensiesitys USA:ssa: 24.10.2005

Veronica ja Nick liikkuvat vaarallisilla vesillä, joten heidän on pidettävä matalaa profiilia. Pakotiimin jäsenet eivät kestä T-Bagia. Michael tajuaa tarvitsevansa Charlesin mukaan joukkoon. Lincoln saa salaperäiseltä vierailijalta tiedon, että hänen poikansa henki on vaarassa. Tiimin täytyy varmistaa kohtaamispaikka sellin ja ulkomaailman puolessa välissä.

1.9 Hylkiö (Tweener)

Ensiesitys Suomessa: 07.11.2006
Ensiesitys USA:ssa: 31.10.2005

Porukka jatkaa reiän hakkaamista ja koittavat päästä paloista eroon vaivihkaa. Lincoln haluaa lähteä etsimään poikaansa, joka on erittäin pahassa pulassa. Vankilaan tulee uusia miehiä. Abruzzilla on rahaongelmia. Veronica ja Nick ottavat yhteyttä varapresidentin veljen vaimoon. Sara tapaa Michaelin psykiatrin. Michael pistää vastaan T-Bagille.

1.10 Valheiden verkko (Sleight of Hand)

Ensiesitys Suomessa: 14.11.2006
Ensiesitys USA:ssa: 07.11.2005

Michael ja Abruzzi koittavat keksiä, miten päästä takaisin Saint Louisiin. Fibonaccin olinpaikka nousee jälleen esiin. Sara on harmissaan omana syntymäpäivänään. C-Note saa selville, mitä Michael teki porukoineen. Veronica jäljittää murhatun miehen yhtiön rahoja. Nick yrittää piristää L.J.:tä. Agentit tapaavat epäonnistuneen tehtävänsä vuoksi herra Quinnin, joka alkaa jäljittää Veronicaa.

1.11 Seitsemän rohkeaa miestä (And Then There Were 7)

Ensiesitys Suomessa: 21.11.2006
Ensiesitys USA:ssa: 14.11.2005

Michaelin ja Saran välillä on romanttista jännitettä. Nick haluaa paljastaa varapresidentin juonen, mutta Veronica ei halua sekaantua. Michael saa naisvieraan, jolla on tuliainen mukanaan. Hän joutuu myös jäljittämään varastelevan vartijan ja saa avukseen räppäävän valkonaaman. Rasistinen T-Bag yrittää ärsyttää tovereitaan. Charles saa huonoja uutisia kotipuolesta.

1.12 Yksi liikaa (Odd Man Out)

Ensiesitys Suomessa: 28.11.2006
Ensiesitys USA:ssa: 21.11.2005

Michaelin täytyy päättää, kenet jättää pois joukosta. Samalla hän yrittää päästä salakuljettamansa köyden kanssa pystysuoraa seinää pitkin ylös ilman tikkaita. Westmoreland auttaa harhautuksessa. Veronica vie Nickin sairaalaan. Abruzzin tilaama keikka ei mene suunnitelmien mukaan ja hän alkaa nähdä näkyjä. Sucre saa yllättäviä uutisia kotoa.

1.13 Rengas kiristyy (End of the Tunnel)

Ensiesitys Suomessa: 05.12.2006
Ensiesitys USA:ssa: 28.11.2005

Abruzzi lennätetään Chigacoon. Lincolnin teloitus lähestyy uhkaavasti. Muut haluaisivat jo aloittaa paon, mutta Michael on toista mieltä. Hänellä on vielä yksi ässä hihassaan. Veronica haluaa saada hankkimansa tiedot julkisuuteen ja tapaa salaperäisen yhteyshenkilön. C-Note pyytää apua perheenjäseneltään. Toinen agenteista haluaa jättää leikin kesken ja aloittaa uuden elämän.

1.14 Rottajahti (The Rat)

Ensiesitys Suomessa: 12.12.2006
Ensiesitys USA:ssa: 20.03.2006

Nuuskivat vartijat saavat pakolaiset muuttamaan suuntaan nopeasti. Lincoln joutuu kahlituksi sairaalasiivessä. Bellickillä on epäilyksiä ja hän tekee kaikkensa nähdäkseen Lincolnin sähkötuolissa. Veronica ja Nick yrittävät vielä saada viivytettyä tuomiota hankkimalla selviä todisteita. Westmore kertoo Michaelille miten protokollan avulla Lincoln voisi saada lisäaikaa. Sara menee tapaamaan Veronicaa ja Nickiä.

1.15 Epätoivon hetket (By the Skin and the Teeth)

Ensiesitys Suomessa: 19.12.2006
Ensiesitys USA:ssa: 27.03.2006

Kello lähestyy puolta yötä. Lincoln näkee erään tutun henkilön katseluhuoneessa. Tuomari Kesslerin soitto kuitenkin keskeyttää teloituksen ja hän ehdottaa Steadmanin ruumiin ylöskaivamista. Varapresidentti on raivoissaan viivytyksestä. Michael miettii toista pakoreittiä psykiatrisen osaston kautta. Westmore ja C-Note huomaavat, että heillä on jotain yhteistä.

1.16 Menneisyyden vangit (Brother's Keeper)

Ensiesitys Suomessa: 02.01.2007
Ensiesitys USA:ssa: 03.04.2006

Jaksossa näytetään tapahtumia kolmen vuoden takaa tähän päivään saakka. Lincolnin lavastus alkoi ja Michael alkoi tehdä pakosuunnitelmaa. Samaan aikaan Sucre tapasi Maricruzin, C-Note taisteli Irakissa, Sara oli töissä sairaalassa ja pahasti riippuvainen, T-Bag liehitteli yksinhuoltajaa ja varapresidentti hankki piilopirtin. Saamme tietää, miksi nämä pakomatkalaiset joutuivat Fox Riveriin ja origamin merkityksen.

1.17 Kuin mielipuoli (J-Cat)

Ensiesitys Suomessa: 09.01.2007
Ensiesitys USA:ssa: 10.04.2006

Michael yrittää muistella reittiä, joka katosi hänen selästään. Työporukka saa ikäviä uutisia ja joutuu peittämään jälkensä. Bellick laittaa avustajansa vakoilemaan heidän touhujaan. Kun Pope saa selville, että Michael salailee jotain, hän laittaa tämän eristykseen. Sucre joutuu vaikean tehtävän eteen. L.J. haluaa ottaa ohjat omiin käsiinsä.

1.18 Huijarit (Bluff)

Ensiesitys Suomessa: 16.01.2007
Ensiesitys USA:ssa: 17.04.2006

Michael painostaa Hourua saadakseen haluamansa tiedot. Vartijat laittavat nyt tyhjillään olevan Sucren ja Scofieldin sellin myyntiin. Lincoln saa luvan tavata L.J.:n, joka on pahassa pulassa. C-Noten jengi pettää omansa ja hän joutuu T-Bagin kanssa korttipeliin. Yhtiö antaa Kellermanille potkut, joten varapresidentn täytyy kehittää uusi suunnitelma.

1.19 Avain vapauteen (The Key)

Ensiesitys Suomessa: 23.01.2007
Ensiesitys USA:ssa: 24.04.2006

Lincoln saa apua yllättävältä taholta. Sucre ja Abruzzi tekevät paluun vankien joukkoon. Michaelin pakoreitistä puuttuu enää yksi osa - avain. Hän kääntyy jälleen taskuvaras Davidin puoleen, mutta tämä haluaa jotain vastalahjaksi. Veronica löytää tietämättään piilopirtin sijainnin. Nika tapaa Saran, jolla alkaa olla epäilyksiä. Nickin työnantaja paljastuu.

1.20 Ei paluuta (Tonight)

Ensiesitys Suomessa: 30.01.2007
Ensiesitys USA:ssa: 01.05.2006

Charlesilla on ikäviä uutisia porukalle ja pakoa joudutaan vauhdittamaan. Ennen sitä heidän täytyy poistaa oma hajunsa, etteivät koirat saa heti vihiä. Yhtiö uhkailee varapresidenttiä. Veronica ja Nick aikovat lähteä Blackfootiin, Montanaan. Abruzzi tilaa koneen, jossa ei ole tilaa kaikille pakomatkalaisille. Michael kertoo Saralle totuuden. Aika alkaa käydä vähiin, kun Taj Mahal sortuu...

1.21 Hetki lyö (Go)

Ensiesitys Suomessa: 06.02.2007
Ensiesitys USA:ssa: 08.05.2006

Michael saa Popen avulla siirrettyä Lincolnin oikeaan paikkaan. Charles on vaikeuksissa syvän haavansa kanssa. Kun kello lyö seitsemän, pakomatka alkaa. Porttien avautumista odottaa myös C-Noten vihamies. Bellick tekee kaikkensa vapautuakseen siteistä. Sara pohtii Michaelin pyyntöä. Michael järjestää harhautuksen, jotta porukka pääsee huomaamatta psykiatriselle osastolle. Nick tekee radikaalin päätöksen. Kaksi joutuu jättämään leikin kesken ja yksi ylimääräinen tuppautuu mukaan.

1.22 Karkumatkalla (Flight)

Ensiesitys Suomessa: 13.02.2007
Ensiesitys USA:ssa: 15.05.2006

Koko vankila on kaaoksessa. Poliisit lähtevät Bellickin johdolla etsimään karkulaisia. Vaikein osuus paosta on nyt edessä, kun porukka yrittää pysyä tutkan alapuolella. Kaikki ei kuitenkaan suju yhteistyössä, vaan jokainen alkaa ajaa omaa asiaansa. Varapresidenttiä vastaan juonitellaan. Veronica saapuu kartanoon ja löytää sieltä eläviä todisteita.

Seuraava jakso

Suomessa Tauolla

USA:ssa Tauolla

DVD:nä (R2)

1. kausi - suomenkieliset tekstit
2. kausi - suomenkieliset tekstit
3. kausi - suomenkieliset tekstit
4. kausi - suomenkieliset tekstit
5. kausi - suomenkieliset tekstit

Viralliset sivut

USA
Suomi

Discshop.fi9.95 €

Pako

Kausi 1

Discshop.fi7.95 €

Pako

Kausi 2

Discshop.fi7.95 €

Pako

Kausi 3

Discshop.fi14.95 €

Pako

Kausi 4

Discshop.fi34.95 €

Pako

Kausi 5

Discshop.fi44.95 €

Pako

Kausi 1-4 + Final Break