Henkilöt

Claire Matthews
Debra Parker
Emma Hill
Jacob Wells
Joe Carroll
Lily Gray
Mike Weston
Ryan Hardy

Claire Matthews

Claire Matthews on Joen ex-vaimo ja Joeyn äiti. Hänellä oli suhde Ryanin kanssa, mutta he eivät ole pitäneet yhteyttä 9 vuoteen. Kun Joe pakenee vankilasta ja hänen seuraajansa sieppaavat Joeyn, Claire on valmis tekemään mitä tahansa saadakseen poikansa takaisin.

Debra Parker

Debra Parker on FBI-agentti, joka tulee johtamaan Joen tapausta 1. kaudella. Hän on erikoistunut kultteihin ja on itsekin asunut sellaisessa. Debra ei ole tekemisissä vanhempiensa kanssa, jotka asuvat edelleen uskonnollisessa yhteisössä. Debra yrittää olla järjen ääni Ryanin rinnalla, mutta joutuu usein antamaan periksi.

Emma Hill

Emma Hill tapasi Joen ensi kertaa mennessään pyytämään hänen nimikirjoitustaan. Joe huomasi heti naisen erikoisen kiinnostuksen kuolemaa kohtaan. He tapasivat useasti vankilassa ja Emma sai tehtäväkseen värväytyä Joeyn lapsenvahdiksi salanimellä Denise. Kahden vuoden aikana Emmasta ja Clairesta tuli hyviä ystäviä, joten Clairen järkytys oli suuri Emman siepattua Joen sarjan alussa. Emmalla oli vaikea suhde äitiinsä, jonka hän lopulta murhasi.

Jacob Wells

1. kausi. Jacob Wells on yksi Joen seuraajista ja seurustelee Emman kanssa. Hänen tehtävänsä oli esittää homoparia yhdessä Paulin kanssa ja asua Joen viimeisen, eloon jääneen uhrin Sarah Fullerin naapurissa. Jacob, Paul ja Emma sieppaavat Joeyn ja viettävät hänen kanssaan aikaa kartanossa. Kolmikon välit ovat kireät, koska Paul on rakastunut Jacobiin, joka taas väittää olevansa umpihetero ja rakastavansa vain Emmaa. Jacob ei ole tappanut ketään ja poikkeaa muutenkin seuraajista taustallaan. 1. kauden lopulla Jacob haluaa paeta Joen joukoista, joten Emma tappaa hänet.

Joe Carroll

Joe Carroll murhasi 14 naista, mutta jäi viimein kiinni vuonna 2003. Siviiliammatissaan hän on kirjallisuuden professori. Hän on myös kirjailija ja erityinen inspiraation lähde hänelle ovat Edgar Allan Poen teokset. Joe opettaa runoutta ja tappamisen taitoa myös muille ja onnistuu vankilassa ollessaan keräämään itselleen fanikultin. Sen avulla hän pakenee vankilasta ja alkaa toteuttaa uusinta romaaniaan, jonka murhat tehdään oikeasti. Joella on ex-vaimo Clairen kanssa poika Joey, johon hän ei ole päässyt vankilassa olon takia tutustumaan. Nyt Joe haluaa uuden mahdollisuuden saattaa perheensä yhteen. Joen arkkivihollinen on Ryan Hardy, jolle hän vannoo kostoa.

Lily Gray

Tulee mukaan 2. kaudella. Lily Gray on Joe Carrollin entinen seuraaja. Hän on rikas ja vaikutusvaltainen, sillä monet poliitikot ovat hänen hallinnassaan. Lily on keksiliäs ja vaarallinen nainen. Hän on kostonhimoinen ja puolustaa perhettään viimeiseen asti.

Mike Weston

Mike Weston on FBI-agentti, joka työskentelee tiiviisti Ryanin kanssa Carrollin jutussa. Hänellä on hyvät tietokonetaidot ja onnistuu mm. hakkeroimaan FBI-johtajan sähköpostiin. Weston on myös turvapaikka-asiantuntija. Hän on ollut FBI:ssa vasta kolme vuotta ja porukan nuorimmasta päästä.

Ryan Hardy

Ryan Hardy on entinen FBI-agentti, joka onnistui nappaamaan Joe Carrollin vuonna 2003. Hän ei kuitenkaan tajunnut miehen syyllisyyttä heti ja uhreja tuli lisää, mikä piinaa Hardya yhä. Hän on vuosien aikana juonut liikaa ja kirjoittanut kirjan sarjamurhaajasta. Nyt hän palaa töihin ja yrittää jälleen napata Carrollin ja tämän kultin. Ryanilla oli suhde Joen ex-vaimo Claireen ja hän rakastaa naista yhä. Ryanilla on sisar Jenny, mutta muut perheestä ovat menehtyneet traagisesti.

Seuraava jakso

Suomessa Päättynyt

USA:ssa Päättynyt

DVD:nä (R2)

1. kausi - suomenkieliset tekstit
2. kausi - suomenkieliset tekstit
3. kausi - suomenkieliset tekstit

Viralliset sivut

USA
Suomi

CDON.com11.95 €

The Following

Kausi 1

CDON.com9.95 €

The Following

Kausi 2

CDON.com24.95 €

The Following

Kausi 3

CDON.com34.95 €

The Following

Kausi 1-3