Henkilöt

Belle / Lacey French
Emma Swan
Henry Mills
Isoäiti
Jörö / Leroy
Killian Jones / Kapteeni Koukku
Lumikki / Mary Margaret Blanchard
Paha kuningatar / Regina Mills
Prinssi James / David Nolan
Punahilkka / Ruby
Robin Hood
Samu Sirkka / Archie Hopper
Tittelintuure / Herra Gold

Belle / Lacey French

Belle on Sir Mauricen ja Coletten tytär. Hän on Tittelintuuren tosirakkauden kohde. Storybrookessa Belle on Reginan vankina sairaalan kellarissa 28 vuotta. Hän pääsee vapaaksi ja tunnustaa rakkautensa Goldille. Kirouksen alaisena hän on Lacey French, baarikärpänen. Goldin taikajuoman avulla nainen palautuu taas Belleksi.

Emma Swan

Emma Swan on Henryn biologinen äiti. Henryn ilmestyy hänen ovelleen 10-vuotiaana ja johdattaa Emman Storybrookeen. Siellä Emma huolestuu nähtyään Henryn kasvattiäidin Reginan käytöksen poikaa ja muita ihmisiä kohtaan. Emma ottaa vastaan työn apulaisseriffinä pitääkseen Henryä silmällä. Emma ei usko Henryn kertomusta satumaailmasta ja siitä, että hän olisi Lumikin ja tämän prinssin tytär, joka voi murtaa kirouksen. Emma on elänyt paljon erakkona ja ollut vankilassakin, joten hänen on vaikea avautua ihmisille. Hän kuitenkin ystävystyy Mary Margaretin kanssa ja haluaa auttaa kaupunkilaisia parhaansa mukaan.

Henry Mills

Henry Mills on Emman poika, joka annettiin adoptoitavaksi. Hän päätyi Reginan luokse, mutta päättää sarjan alussa etsiä biologisen äitinsä. 10-vuotias Henry on lukenut satukirjaa ja vakuuttunut siitä, että Storybrooken väki on satumaailmasta ja kirous on saanut heidät unohtamaan kaiken. Vain Emma voi kirjan mukaan murtaa kirouksen. Henry käy terapiassa tarinoidensa vuoksi, mutta yrittää vakuuttaa Emmalle puhuvansa totta. Heillä on yhdessä "operaatio Kobra", jonka tehtävänä on murtaa kirous.

Isoäiti

Leski Lucas on Punahilkan isoäiti. Nuorena tyttönä hänen perheensä joutui suden tappamaksi ja hän itse muuttui sudeksi. Hänellä on yhä erittäin tarkat aistit. Punahilkka peri perheen kirouksen ja on myös susi, mutta hilkka estää häntä muuttumasta. Storybrookessa hän omistaa B&B paikan. Ruby auttaa häntä kahvilassa.

Jörö / Leroy

Jörö oli alunperin kääpiö nimeltään Unelmoiva. Hän rakastuu kaivoksilla Nova-keijuun, mutta heidän suhteensa ei voi jatkua. Kääpiö palaa kaivoksille ja muuttuu Jöröksi. Hän toimii vartijana Lumikin linnassa. Storybrookessa hän on Leroy, sairaalan talonmies ja kyläjuoppo. Hänellä on hyvä suhde Sisar Astridiin. Kirouksen purkamisen jälkeen Leroy liittyy muiden kääpiöiden joukkoon ja he aloittavat kaivostoiminnan uudelleen.

Killian Jones / Kapteeni Koukku

Merirosvokapteeni, jonka rakastetun Tittelintuure tappoi. Kolmannella kaudella Koukku vannoo kostoa Tittelintuurelle hinnalla millä hyvänsä ja liittoutuu sen takia pahamaineisen Coran kanssa. Lopulta luopuu kostostaan voidakseen jäädä Storybrookeen. Koukku auttaa Emmaa, Goldia, Mary-Margaretia, Reginaa ja Davidia pelastamaan Henryn Mikä-Mikä-Maasta. Muiden jouduttua takaisin Lumottun Metsään hän lähtee omille teilleen ja auttaa palauttamaan Emman muistin.

Lumikki / Mary Margaret Blanchard

Mary Margaret Blanchard työskentelee Storybrookessa opettajana. Hän antoi Henrylle satukirjan, josta totuus kirouksesta alkoi pojalle selvitä. Hän ystävystyy nopeasti Emman kanssa ja kutsuu hänet luokseen asumaan. Mary Margaret etsii rakkautta ja ihastuu naimisissa olevaan Davidiin. Mary Margaret on oikeasti Lumikki, David hänen prinssinsä ja Emma heidän tyttärensä.

Paha kuningatar / Regina Mills

Regina Mills on Storybrooken pormestari. Hän adoptoi Henryn herra Goldin avustuksella ja tuntee nyt olonsa uhatuksi, kun Emma saapuu kaupunkiin. Regina ja Emma ottavat usein yhteen. Regina tuntuu haluavan Henryn parasta. Hän tuhoaa vihollisensa juonilla ja taikavoimilla. Regina tietää kirouksesta. Satumaailmassa paha kuningatar oli Lumikin äitipuoli, jota kuningas ei rakastanut tytärtään enemmän. Regina sai lampunhengen surmaamaan kuninkaan ja oman vapautensa. Hän vannoi kuitenkin kostoa Lumikille ja ilmoitti kirouksestaan Lumikin ja prinssi Jamesin häissä.

Prinssi James / David Nolan

David Nolan on sarjan alussa koomassa sairaalassa. Hän alkaa heräillä, kun Mary Margaret lukee hänelle Henryn satukirjaa. David on menettänyt muistinsa, mutta hän saa tietää olevansa naimisissa Kathrynin kanssa. Miehellä alkaa kuitenkin olla vahvoja tunteita Mary Margaretia kohtaan. David on oikeasti Prinssi James. Kuningas haki hänet vaatimattomasta kodista esittämääm menehtynyttä poikaansa. Sopimuksen mukaan Jamesin piti naida Abigail, mutta hän ehti jo rakastua Lumikkiin. He saavat Lumikin kanssa tyttären, Emman.

Punahilkka / Ruby

Ruby työskentelee isoäitinsä motellin kahvilassa ja pukeutuu melko provosoivasti. Hän haluaisi lähteä Storybrookesta, mutta on huolissaan isoäitinsä terveydestä. Ruby on Mary Margaretin ja Ashleyn ystävä ja ystävystyy myös Emman kanssa. Oikeasti hän on Punahilkka, joka asuu isoäitinsä kanssa metsässä. Punahilkka on hyvä ystävä seppä Peterin ja Lumikin kanssa.

Robin Hood

Robin Hood on taitava nuoliampuja, joka ryöstää rikkaita ja antaa rahat köyhille. Hänen joukkojaan ovat Iloiset miehet. Hänellä on poika Roland yhdessä Marianin kanssa. Robin on Reginan tosirakkaus.

Samu Sirkka / Archie Hopper

Archie Hopper on psykologi, jonka asiakkaana mm. Henry on. Hän ei usko pojan tarinoita, mutta yrittää auttaa parhaansa mukaan. Archien on vaikea pistää vastaan Reginalle, joka sanelee säännöt terapiassa. Oikeasti hän on Samu Sirkka, joka nuorena varasteli vanhempiensa kanssa. Myöhemmin hän halusi lopettaa rikokset ja pyysi apua hyvältä haltijattarelta, joka muutti hänet omantunnon ääneksi, sirkaksi.

Tittelintuure / Herra Gold

Herra Gold on Storybrooken varakkain mies. Hänellä on tapana tehdä sopimuksia, kuten lainata rahaa. Gold saa aina velkansa takaisin. Kaupunkilaiset eivät pidä hänestä. Oikeasti Gold on Tittelituure ja hän tietää kirouksesta. Hän oli ennen tavallinen mies, kyläläisten mielestä pelkuri, koska hän pakeni sodasta. Tittelintuuren vaimo lähti ja hän jäi yksin poikansa kanssa. Hänet huijattiin ottamaan taikavoimat vastaan.

Seuraava jakso

Suomessa Hero su 20.03.2016 klo 20.00
5.12 Keskeneräisiä asioita

Suomessa Hero su 27.03.2016 klo 20.00
5.13 Labor of Love

Suomessa Hero la 19.03.2016 klo 18.00
5. kausi (u)

USA:ssa ABC su 20.03.2016
5.14 Devil’s Due

USA:ssa ABC su 27.03.2016
5.15 The Brothers Jones

DVD:nä (R2)

1. kausi - suomenkieliset tekstit
2. kausi - suomenkieliset tekstit
3. kausi - suomenkieliset tekstit
4. kausi - suomenkieliset tekstit

Viralliset sivut

USA
Suomi

CDON.com9.95 €

Olipa kerran

Kausi 1

CDON.com9.95 €

Olipa kerran

Kausi 2

CDON.com14.95 €

Olipa kerran

Kausi 3

CDON.com19.95 €

Olipa kerran

Kausi 4