Henkilöt

Adrian Monk
Julie Teeger
Kapteeni Leland Stottlemeyer
Komisario Randall Disher
Natalie Teeger
Sharona Fleming
Tohtori Charles Kroger
Tohtori Neven Bell

Adrian Monk

Adrian Monk on entinen San Franciscon poliisi, jolla on uskomaton päättelykyky ja muisti. Hän kärsii pakko-oireisesta häiriöstä ja monista fobioista. Hän pystyi pitämään häirinsä kurissa siihen asti, kun hänen vaimonsa Trudyn murhattiin. Monk ei ole vieläkään toipunut Trudyn kuolemasta ja vannoo löytävänsä tämän murhaajan. Trudyn murha on ainoa tapaus, jota Monk ei ole ratkaissut. Monk toimii konsulttina San Franciscon poliisille apunaan assistenttinsa Natalie Teeger. Hänellä on veli Ambrose, joka kärsii julkisen paikan kammosta ja isä Jack, joka jätti pojat heidän ollessaan lapsia. Hänen äitinsä on kuollut.

Julie Teeger

Mukana kausilla 3-8. Julie Teeger on Natalien tytär. Ensiesiintymisensä aikana hän on 11 vuotta ja kuudennella kaudella hän saa ajokortin. Ennen kuolemaansa Julien isä antoi tyttärelleen lahjaksi lemmikkikalan, jonka Natalie vaihtaa joka vuosi, ettei Julie huomaa alkuperäisen kalan kuolleen.

Kapteeni Leland Stottlemeyer

Kapteeni Leland Stottlemeyer on San Franciscon poliisin kapteeni ja Monkin pitkäaikainen ystävä. Monkin fobiat ja pakkomielteet useasti ärsyttävät häntä. Hän kuitenkin ihailee tämän kykyjä vaikka hänellä onkin välillä vaikeuksia myöntää sitä. Stottlemeyerilla on vaikeaselkoinen suhde Randy Disheriin, joka usein koettelee hänen hermojaan. Sarjan kuluessa käy kuitenkin selväksi, että Stottlemeyer on kiintynyt Randyyn. Hänellä on kaksi lasta, Jared ja Max. Hän erosi vaimossaan Karenista neljännellä kaudella.

Komisario Randall Disher

Komisario Randall "Randy" Disher on Stottlemeyerin apulainen ja Monkin ystävä. Hänen teoriansa ovat uskomattomat ja vähän naurettavatkin. Tästäkin huolimatta Randy on useasti ollut tärkeä osa juttujen ratkaisuissa. Sarjan alussa Randy pitää Monkia jonkinlaisena vitsinä, mutta ajan kuluessa hän alkaa kunnioittaa ja ihailla tämän taitoja. Randy ja Sharona ovat usein tukkanuottasilla keskenään, ja heidän keskinäiset kinansa ovatkin jatkuva vitsi Sharonan mukanaolon aikana. Randy on ollut ainakin lievästi ihastunut Monkin molempiin assistentteihin.

Natalie Teeger

Mukana kausilla 3-8. Natalie Teeger otti paikan Adrian Monkin assistenttina Sharonan muutettua New Jerseyhyn. Hänen aviomiehensä, Mitchin, kuoltua Natalie on toiminut heidän teini-ikäisen tyttärensä, Julien, yksinhuoltajana. Natalie tulee erittäin varakkaasta perheestä, mutta hänen päätöksensä naida "tavallinen" mies etäännytti hänet perheestään. Hänen perheeseensä kuuluu äiti Peggy Davenport, isä Bobby Davenport ja veli Jonothan Davenport.

Sharona Fleming

Mukana kausilla 1-3. Sharona työskenteli Adrian Monkin assistenttina seitsemän vuotta ja oli myös tämän hyvä ystävä, ennen kuin muutti takaisin New Jerseyhyn poikansa Benjyn kanssa. Siellä hän meni uudestaan naimisiin ex-miehensä Trevorin kanssa. Monk oli ollut katatonisessa tilassa kolme ja puoli vuotta, ennen kuin Sharona alkoi hoitaa tätä. Sharonan avulla Monk pystyi jatkamaan etsivänä. Sharonalla on sisko Gail ja äiti Cheryl. Sharonan isä kuoli hänen ollessaan lapsi.

Tohtori Charles Kroger

Mukana kausilla 1-6. Tohtori Charles Kroger oli Monkin psykiatri useiden vuosien ajan, ennen kuin kuoli sydänkohtaukseen. Kroger oli kaikkein pitkämielisin Monkin ystävistä ja olikin tämän kallio. Kroger ei määrännyt Monkille lääkkeitä, sillä vaikka useat tämän fobioista katosivat, hän menetti myös kykynsä ratkaista rikoksia. Kroger oli päättäväinen tehtävässään saattaa Monk takaisin etsivän työhön San Franciscon poliisiin.

Tohtori Neven Bell

Tohtori Neven Bell otti paikan Monkin psykiatrina tohtori Krogerin kuoltua. Monk on ensin epäileväinen uudesta psykiatrista, mutta Bell onnistuu voittamaan tämän luottamuksen pienien eleiden avulla. Hänellä esimerkiksi oli Monkin juomaa Sierra Springsiä valmiina, kuten myös kosteuspyyhkeitä heidän kättelyään varten. Hänen huoneessaan on myöskin maalaus, joka aiemmin kuului Krogerille.

Seuraava jakso

Suomessa TV Viisi su 26.06.2016 klo 15.00
6. kausi (u)

USA:ssa Päättynyt

DVD:nä (R2)

1. kausi - suomenkieliset tekstit
2. kausi - suomenkieliset tekstit
3. kausi - ei suomenkielisiä tekstejä
4. kausi - ei suomenkielisiä tekstejä
5. kausi - ei suomenkielisiä tekstejä
6. kausi - ei suomenkielisiä tekstejä
7. kausi - ei suomenkielisiä tekstejä
8. kausi - ei suomenkielisiä tekstejä

Viralliset sivut

USA

Discshop.fi6.95 €

Monk

Kausi 1

Discshop.fi9.95 €

Monk

Kausi 2

Discshop.fi44.95 €

Monk

Kausi 4

Discshop.fi19.95 €

Monk

Kausi 6

Discshop.fi19.95 €

Monk

Kausi 7