8. kauden jaksot

8.1 Kolmessa kaupungissa (A Tale of Three Cities)

Ensiesitys Suomessa: 02.04.2017
Ensiesitys USA:ssa: 21.09.2016

Perheet ovat matkailleet viime aikoina. Dunphyt ovat viettäneet viikon New Yorkissa. Philin ja Clairen on tarkoitus lähteä kaappimessuille Raleighiin, kun lapset taas lentävät takaisin kotiin. Salaa toisiltaan koko porukka päättää jäädä Nykkiin vielä muutamaksi päiväksi. Mitch, Cam ja Lily ovat Camin kotiseuduilla, missä isoäiti on kuolinvuoteellaan. Muu perhe katsoo Mitchiä pahasti, kun hän ei tunnu olevan tilanteen tasalla. Jay, Gloria, Manny ja Joe ovat serkun häissä Juarezissa, Meksikossa. Gloria ja Sonya vihoittelevat toisilleen. Koko klaani palaa yhteen viettämään isänpäivää.

8.2 Normipäivä (A Stereotypical Day)

Ensiesitys Suomessa: 02.04.2017
Ensiesitys USA:ssa: 28.09.2016

Jay asennuttaa taloon turvakamerat juuri samana päivänä, kun naapuriin muuttaa uusi perhe. Hän ei halua antaa väärää mielikuvaa, joten tekee kaikkensa osoittaakseen olevansa hyvä naapuri. Manny päättää valloittaa tytön kommunismilla. Alex on sairaana kotona, mikä antaa Clairelle mahdollisuuden välttää pomon roolia. Luke päättää varastaa Alexin kotitehtävät. Haley taas joutuu olemaan varovainen, ettei kukaan tajua hänen saaneen potkuja. Cam ja Mitchell harmistuvat, kun he kuulevat Lilyn haukkuvan uutta ystäväänsä. Phil jää jumiin vaatekaappiin ja kehittää itselleen traumaperäisen stressireaktion, jonka hoitoon tarvitaan terapiakoiraa.

8.3 Puun takaa (Blindsided)

Ensiesitys Suomessa: 09.04.2017
Ensiesitys USA:ssa: 05.10.2016

Luke päättää collegeen pääsyä vauhdittaakseen hakea luokan puheenjohtajaksi. Dunphyt ja Pritchettit joutuvat taistelemaan toisiaan vastaan, sillä myös Manny havittelee paikkaa. Vaalien tulos tuntuu olevan vielä tärkeämpi Jaylle, Glorialle ja Clairelle, jotka ovat juonikkaita kampanjapäälliköitä. Haley on aloittanut oman yrityksen ja Phil haluaa esitellä hänet markkinointiguru Merv Schechterille. Cam saa kuulla tähtipelaajansa muuttavan pois, mikä saa aikaan äkkipikaisen päätöksen.

8.4 Huipulla tuulee (Weathering Heights)

Ensiesitys Suomessa: 09.04.2017
Ensiesitys USA:ssa: 12.10.2016

Phil ei voi peitellä innostustaan, kun hänet kutsutaan esiintymään paikallisuutisiin. Päivä aina vain paranee, kun hän tapaa säämies Rainer Shinen. Myös Hayley on mukana, mikä aiheuttaa ongelmia. Jay haluaa auttaa Mannya college-videolla. Lily ei pidä uudesta asukista ja päättää tehdä asialle jotain.

8.5 Kekkereitä ja kepposia (Halloween 4: The Revenge of Rod Skyhook)

Ensiesitys Suomessa: 16.04.2017
Ensiesitys USA:ssa: 26.10.2016

Luke järjestää Halloween-juhlat, joista tulee ehkä vuoden huonoimmat. Ongelman huomaa myös muu perhe, joten he päättävät tuoda juhliin mainostusta ja Rod Skyhookin. Cam ottaa yhteen Halloween-vihollisensa kanssa, joten Lily ja Mitchell yrittävät pitää hänet poissa pimeältä puolelta. Jay saa kuulla Mannyn menevän juhliin vanhan vihollisen luokse, hän päättää toimittaa mukana unohtumattoman tempun.

8.6 Mustasukkaisuutta (Grab It)

Ensiesitys Suomessa: 16.04.2017
Ensiesitys USA:ssa: 09.11.2016

Jayn lempipaikka maailmassa saattaa olla menettämässä lumoaan, kun Phil harkitsee jäsenyyttä. Claire ymmärtää väärin oman vaikutuksensa Alexin elämänvalintoihin. Cam vie Mitchellin katsomaan vuorovaikutteista teatteria.

8.7 Koko klaani koolla (Thanksgiving Jamboree)

Ensiesitys Suomessa: 23.04.2017
Ensiesitys USA:ssa: 16.11.2016

Pritchett-Tuckerin perheessä vietetään kiitospäivää ja Cameron ei ole säästellyt missään. Phil yrittää tottua ajatukseen, että Rainer Shine tapailee hänen tytärtään. Hayley joutuu kertomaan isälleen, että viettää mieluummin aikaa poikaystävänsä kanssa kuin perheen perinteisissä menoissa. Jay yrittää pitää verenpaineensa kurissa stressaavana päivänä. Gloria yrittää näyttää Joelle, että eläimet ovat ystäviämme. Alex ja Dwight tutustuvat paremmin. Mitchellin täytyy lopettaa pelleily ja kertoa Camille totuus.

8.8 Yhteen hiileen (The Alliance)

Ensiesitys Suomessa: 23.04.2017
Ensiesitys USA:ssa: 30.11.2016

Hayley suunnittelee hauskaa tyttöjen päivää Rainer Shinen teini-ikäisen tyttären kanssa, mutta luvassa on angstia. Luke joutuu pulaan klubilla lesken kanssa ja auttaa Jaytä. Gloria, Phil ja Cam ovat solmineet liittouman pitääkseen virheensä salassa puolisoiltaan. Suunnitelma alkaa mennä pieleen, kun Mitchell tulee epäileväiseksi.

8.9 Talvitanssiaiset (Snow Ball)

Ensiesitys Suomessa: 30.04.2017
Ensiesitys USA:ssa: 14.12.2016

Manny ja Luke joutuvat pulaan tekstiviestien kanssa ja yrittävät korjata tilanteen ennen talvitanssiaisten päättymistä. Gloria, Claire, Mitchell ja Cam ovat vapaaehtoisina tanssiaisissa, kun taas Jay käyttää huonoa tekosyytä välttääkseen tapahtuman. Tanssiaisissa Claire ja Gloria yrittävät järjestää treffit Marjorielle ja koulun rehtorille. Mitchell on hermostunut paluusta lukioon ja huomaa tuttuja piirteitä itsestään koulun kiusaajassa, joka selvästi kaipaa apua.

8.10 Lapsenlikan paluu (Ringmaster Keifth)

Ensiesitys Suomessa: 30.04.2017
Ensiesitys USA:ssa: 04.01.2017

Kiitospäivän kurjimuksesta toipuva Cam haluaa juhlia uutta vuotta perheillallisella. Tapahtumasta on jälleen tulossa katastrofi, joten Mitch päättää käyttää saamansa lahjakortin. Camin pahaksi onneksi paikalle tilattu apulainen on hänen exänsä Keifth. Philin isä Frank tuo mukanaan tyttöystävänsä, joka on Philin entinen lapsenhoitaja. Gloria ja Jay yrittävät päättää, kuka huolehtii Joesta pahimman mahdollisen sattuessa.

8.11 Kosto on suloinen (Sarge & Pea)

Ensiesitys Suomessa: 07.05.2017
Ensiesitys USA:ssa: 11.01.2017

Cam on raivoissaan, kun eräs vanhempi varastaa häneltä ainutlaatuisen hetken Lilyn kanssa. Cam luulee löytäneensä syyllisen, kun hän menee Haleyn kanssa Alexin kahvilaan. Jay, Claire ja Mitch menevät häihin ja törmäävät Dedeen. Phil ja Gloria lähtevät kampuskierrokselle Luken ja Mannyn kanssa.

8.12 Uskotko taikuuteen? (Do You Believe In Magic)

Ensiesitys Suomessa: 13.11.2017
Ensiesitys USA:ssa: 08.02.2017

Phil pelkää romantiikan karisseen suhteesta Clairen kanssa, joten ystävänpäivän kunniaksi on aika kutsua paikalle vanha kunnon Clive Bixby. Glorian harmiksi Jay suosii toista lasta enemmän, kun Joe antaa epäsopivan lahjan ja Manny pohtii treffailua. Cam ja Mitch yrittävät saada Lilyn, Haleyn ja Salin nousemaan elämänsä miehiä vastaan. Alex saa kuulla salaisesta ihailijasta.

8.13 Työn iloa (Do It Yourself)

Ensiesitys Suomessa: 20.11.2017
Ensiesitys USA:ssa: 15.02.2017

Phil kokee olonsa voimakkaaksi viimeisimmän tee-se-itse -projektinsa vuoksi. Hän vakuuttaa Jayn sijoittamaan omaisuuteen, jota hän on aina halunnut kehittää. Clairella on pakkomielle tv-kokista, mikä saa hänet kokkaamaan sunnuntai-illallisia. Haley on perheen ainoa toivo. Cam ja Mitchell ovat mielestään liian riippuvaisia teknologiasta, joten he yrittävät opettaa Lilylle työn tekemisen tärkeyden. Gloria palkkaa Garyn valmentamaan Joeta ja auttamaan kodin pienissä töissä.

8.14 Yllätys (Heavy is the Head)

Ensiesitys Suomessa: 20.11.2017
Ensiesitys USA:ssa: 22.02.2017

Philin ja Jayn sijoitus on vaarassa muuttua ongelmaksi, mikä saa Philin pohtimaan unelmiaan uudestaan. Cam saa päävamman ja joutuu sairaalaan, mutta ei halua sitä kuvattavan lapsuudentrauman vuoksi. Gloria haluaa kerrankin onnistua yllättämään Clairen lahjalla. Firmassa tehtyjen budjettileikkausten vuoksi luksuspäivä tulee juuri pahaan saumaan.

8.15 Kulttuuria (Finding Fizbo)

Ensiesitys Suomessa: 27.11.2017
Ensiesitys USA:ssa: 01.03.2017

Cam raivostuu, kun hän näkee netissä halventavan videon Fizbo-asusta. Phil yllättyy tavatessaan tulevan velipuolensa Frankin polttareissa. Gloria, Claire ja Haley lupautuvat lukemaan Mannyn uuden näytelmän, joka on melkoisen osuva.

8.16 Matsi (Basketball)

Ensiesitys Suomessa: 27.11.2017
Ensiesitys USA:ssa: 08.03.2017

Viime vuonna Phil lamaantui hyväntekeväisyyskoripallopelissä ja on nyt harjoitellut koko vuoden pelastaakseen maineensa. NBA-tähdet Charles Barkley ja DeAndre Jordan tulevat peliin ja lyövät vetoa, mikä saa Philin hermoilemaan. Glorian täytyy osallistua enemmän Mannyn koulussa, kun hänen vihollisensa Donna Duncan yrittää tehdä kiusaa. Claire tekee kaikkensa salatakseen töissä tehdyn virheen Jayltä. Jay on huolissaan, kun Joe ei pelkää häntä ollenkaan.

8.17 Porsastelua (Pig Moon Rising)

Ensiesitys Suomessa: 04.12.2017
Ensiesitys USA:ssa: 15.03.2017

Mitchell kuntoilee autotallissa ja kaataa vahingossa uurnan, jossa on Camin rakastaman lemmikkipossun tuhkat. Mitchell yrittää peitellä mokaansa, mutta Cam aikoo saada hänet kiinni valheesta. Pian Camin oma tarina muodostuu liian suureksi.

8.18 Suhteet solmussa (Five Minutes)

Ensiesitys Suomessa: 04.12.2017
Ensiesitys USA:ssa: 29.03.2017

Klaanille ehtii tapahtua vaikka mitä vain viidessä minuutissa. Mitch ja Cam kiirehtivät lennolle ja taistelevat liian aikaisin otettuja nukahtamislääkkeitä vastaan. Rainerin synttäri-illallisella Haley ja Rainer joutuvat pohtimaan suhdettaan uudelleen ennen kakun saapumista. Phil ja Claire menevät yllätysvierailulle Alexin luokse ja tapaavat hänen poikaystävänsä. Manny on menossa elokuviin ja etsii täydellistä parkkipaikkaa, kun Jay ja Gloria riitelevät takapenkillä.

8.19 Roolileikkejä (Frank's Wedding)

Ensiesitys Suomessa: 11.12.2017
Ensiesitys USA:ssa: 05.04.2017

Frank Dunphy on menossa naimisiin 1920-luvun teemalla. Päästäkseen tunnelmaan Phil saa koko perheen pukeutumaan. Claire ja lapset tajuavat kuitenkin olevansa ainoita naamiaispuvuissa, joten heidän täytyy sanoa asiasta suoraan Philille. Jay on onnistunut sanomaan "ei" niin monta kertaa, ettei häneltä enää kysytä. Cam kohtaa suuren yllätyksen, kun hän vihdoin lopettaa piileskelyn Mitchellin selän takana ja sanoo vastaan sisarelleen Pamille.

8.20 Tasa-arvoa (All Things Being Equal)

Ensiesitys Suomessa: 11.12.2017
Ensiesitys USA:ssa: 03.05.2017

Gloria, Claire, Haley, Alex, Lily, Luke ja Manny aikovat osoittaa tukensa sukupuolten väliselle tasa-arvolle ja naistenliikkeelle erilaisilla tavoilla. Jay ja Phil eivät ole samaa mieltä, miten Joanin tulisi hoitaa heidän parkkipaikkaansa. Mustasukkaisuutta on ilmassa, kun Pam pyytää Mitchellin apua vauvan kanssa.

8.21 Tyhjä pesä (Alone Time)

Ensiesitys Suomessa: 18.12.2017
Ensiesitys USA:ssa: 10.05.2017

Kaikki tarvitsevat aikaa itselleen. Mitch ja Jay yrittävät toisistaan tietämättä löytää hetken aikaa poissa perheen luota, mutta päätyvät samaan lomakohteeseen. Phil ja Claire eivät tunnu nauttivan elämästä ilman lapsia. Cam ei tiedä, miten toimia yksin, joten hän menee Glorian avuksi.

8.22 Valmistujaiset (The Graduates)

Ensiesitys Suomessa: 18.12.2017
Ensiesitys USA:ssa: 17.05.2017

Mannyn isä Javier ilmestyy poikansa valmistujaisiin ja vie hänet juhlimaan villisti. Jay joutuu olemaan tukena. Muissakin perheissä ollaan tunteellisina, kun pojat aikuistuvat ja lentävät pikku hiljaa pesästä. Kausi päättyy.

Seuraava jakso

Suomessa Tauolla

USA:ssa ABC ke 26.09.2018
10.1

DVD:nä (R2)

1. kausi - suomenkieliset tekstit
2. kausi - suomenkieliset tekstit
3. kausi - suomenkieliset tekstit
4. kausi - suomenkieliset tekstit
5. kausi - suomenkieliset tekstit
6. kausi - suomenkieliset tekstit
7. kausi - suomenkieliset tekstit
8. kausi - suomenkieliset tekstit

Viralliset sivut

USA
Suomi

CDON.com9.95 €

Moderni perhe

Kausi 1

CDON.com9.95 €

Moderni perhe

Kausi 2

CDON.com9.95 €

Moderni perhe

Kausi 3

CDON.com9.95 €

Moderni perhe

Kausi 4

CDON.com9.95 €

Moderni perhe

Kausi 5

CDON.com19.95 €

Moderni perhe

Kausi 6

CDON.com9.95 €

Moderni perhe

Kausi 7

CDON.com34.95 €

Moderni perhe

Kausi 8