7. kauden jaksot

7.1 Kesärakkautta (Summer Lovin')

Ensiesitys Suomessa: 10.01.2016
Ensiesitys USA:ssa: 23.09.2015

Haley ei ehdi Andyn luokse ajoissa, joten hän päätyy mököttämään kotona. Philin mielestä Claire käyttää tilannetta liikaa hyväkseen, mutta Dylanin ilmestyminen kuvioihin muuttaa kaiken. Mitch on stressaantunut rahapulan vuoksi, mutta innostuu lopulta maalaamisesta. Jay ja Gloria etsivät hoitopaikkaa Joelle. Alex ja Sanjay viettävät kesää yhdessä ennen väistämätöntä eroa.

7.2 Apu lähellä (The Day Alex Left For College)

Ensiesitys Suomessa: 10.01.2016
Ensiesitys USA:ssa: 30.09.2015

Alex lähtee yliopistoon päivää aiemmin kuin oli sovittu. Harmikseen hän saa kämppiksekseen energisen 15-vuotiaan. Luke haluaisi olla kavereidensa kanssa, mutta Phil ottaa hänet mukaan erikoisen talon näyttöön. Kaikki yrittävät livistää Lilyn jalkapallopelistä. Juonet kuitenkin paljastuvat totuutta puhuvan Joen vuoksi.

7.3 Kädenojennuksia (The Closet Case)

Ensiesitys Suomessa: 17.01.2016
Ensiesitys USA:ssa: 07.10.2015

Mitchell saa työtarjouksen Jayn viholliselta Closets, Closets, Closets, Closets -firmasta. Hayley pyytää vanhemmiltaan lupaa, että Dylan saisi asua hänen huoneessaan jonkin aikaa. Phil on aluksi myöntyväinen, mutta haluaa sitten pojasta eroon. Claire ei anna periksi vaan yrittää saada Philin olemaan kerrankin tyly. Alex on harmissaan, kun Sanjay ei vastaa hänen viesteihinsä. Luke näkee webcamin kautta Alexin kauniin opiskelutoverin ja lähtee Mannyn kanssa iskemään tyttöjä yliopistolle.

7.4 Rima korkealla (She Crazy)

Ensiesitys Suomessa: 17.01.2016
Ensiesitys USA:ssa: 14.10.2015

Phil hoitaa ankanmunia ja uskoo niiden kuoriutuvan, vaikka muut eivät ole samaa mieltä. Claire esittelee ideoitaan töissä huonolla menestyksellä. Cam mukautuu uusien vuokralaisten tavoin veljeskuntalaiseksi. Luke opettelee ajamaan, mutta apukuski Mitch keskittyy höpöttämiseen. Gloria tapaa idolinsa ja menee sanattomaksi, mikä kohottaa Mannyn itsetuntoa.

7.5 Työn sankarit (The Verdict)

Ensiesitys Suomessa: 24.01.2016
Ensiesitys USA:ssa: 21.10.2015

Gloria yrittää päästä valamieheksi. Jay joutuu menemään Joen päiväkotiin. Claire saa toimia pomona ja hän ottaa töihin mukaan Alexin ja Haleyn. Phil antaa rahaa miehelle, jota ei tunnista ja Luke epäilee hänen tulleen huijatuksi. Mitch kutsuu J'Marcuksen exän bileisiin, mistä Cam suuttuu.

7.6 Rajojen rikkojat (The More You Ignore Me)

Ensiesitys Suomessa: 24.01.2016
Ensiesitys USA:ssa: 11.11.2015

Luke jää kiinni kortitta ajamisesta ja joutuu rangaistukseksi siivoamaan ankkatalon. Yksi ankoista karkaa ja Manny pääsee puheisiin kauniin naapurintytön kanssa. Philip ja Claire seuraavat hämärää pakettiautoa, jonka kyytiin Alex nousi. Jay yrittää videoida inspiroivan puheen. Mitchell saa työtarjouksen viholliseltaan. Mustasukkainen Cam sotkee Glorian perinnereseptin. Haley ja Dylan päätyvät tuplatreffeille Andyn ja Bethin kanssa.

7.7 Kiitospäivän palveluksia (Phil's Sexy, Sexy House)

Ensiesitys Suomessa: 31.01.2016
Ensiesitys USA:ssa: 18.11.2015

Koko perhe on kokoontunut kiitospäivän rääppiäisiin Jayn ja Glorian luokse. Phil kiittelee Mitchiä ja Camia, jotka hankkivat hänelle huippuhienon talon välitettäväksi. Haley on salaa käynyt talossa kylvyssä ja menee hakemaan unohtunutta tavaraa. Andy yllättää hänet ja pian tunnelma sähköistyy. Mutta talolle ilmestyvät samaan aikaan myös romantiikannälkäiset Mitch ja Cam, Luke kavereineen ja kaljoineen, virtuaalipeliin hurahtanut Phil ja viikinkiasuun pukeutunut Claire. Manny harmistuu Joen käytökseen. Gloria ja Jay suunnittelevat perheelle yllätystä.

7.8 Suhteet solmussa (Clean Out Your Junk Drawer)

Ensiesitys Suomessa: 31.01.2016
Ensiesitys USA:ssa: 02.12.2015

Gloria voittaa koulun arpajaisissa perheseminaarin kirjailija Debra Radcliffen kanssa. Hänen kirjansa auttaa ihmisiä päästämään irti huonoista asioista elämässään. Jay on vastentahtoinen ja toivoo pääsevänsä pois äkkiä. Mitch ja Cam yrittävät olla parhaita, mutta myös Philin ja Clairen kilpailuhenki nousee esiin. Haley ja Alex auttavat toisiaan poikaongelmissa.

7.9 Valkoinen joulu (White Christmas)

Ensiesitys Suomessa: 07.02.2016
Ensiesitys USA:ssa: 09.12.2015

Gloria haluaa viettää täydellisen valkoista joulua ja vuokraa mökin vuoristosta koko perheelle. Perillä odottaa kuitenkin erikoiset sääolosuhteet ja ylimääräinen vieras. Mitch ja Cam yrittävät paikata viime vuoden epäonnistunutta joululaulua. Haley ja Andy eivät malta pysyä erossa toisistaan. Jay ilmoittaa jotain, mikö yllättää Clairen täysin.

7.10 Leikkitreffit (Playdates)

Ensiesitys Suomessa: 07.02.2016
Ensiesitys USA:ssa: 06.01.2016

Claire ja Phil suunnittelevat menevänsä illalliselle lomalla tapaamansa mukavan pariskunnan kanssa. Tällä kertoo Claire vaatii, että he maksavat ravintolalaskun. Gloria järjestää leikkideitit heitä muistuttavan perheen kanssa. Haley, Alex ja Luke yllättyvät, kun Mitchell-eno päättää lunastaa saamansa synttärikupongin. Porukka päätyy yllättäen tutustumaan julkkiskoteihin.

7.11 Omilla siivillä (Spread Your Wings)

Ensiesitys Suomessa: 13.11.2016
Ensiesitys USA:ssa: 13.01.2016

Claire ja lapset ovat kyllätyneitä talossa asuviin ankanpoikasiin. He päättävät avittaa heidät pesästä, kun Phil on tapaamassa Alexia yliopistolla. Jay auttaa Mitchiä järjestämään yökyläilyn Lilylle ja muille vietnamilaisen tanssiryhmän tytöille. Gloria ja Cam jahtaavat chilikastiketta.

7.12 Tuuletuksen paikka (Clean for a Day)

Ensiesitys Suomessa: 20.11.2016
Ensiesitys USA:ssa: 10.02.2016

Claire päättää, että haluaa saada kotinsa järjestykseen ennen kuin astuu kaappifirman johtoon. Valitettavasti Phil ja Luke eivät malta luopua mistään tavarasta ja Alex murehtii menneistä löytäessään Sanjayn paidan. Eläkkeelle siirtynyt Jay päättää aloittaa lentoharrastuksen, mikä saa Cameronin panikoimaan. Gloria haluaisi viettää enemmän aikaa Jayn kanssa ja pyytää Mitchelliä opettamaan hänelle golfia.

Suomen esityspäivä on arvio.

7.13 Uusia horisontteja (Thunk in the Trunk)

Ensiesitys Suomessa: 27.11.2016
Ensiesitys USA:ssa: 17.02.2016

Claire on ollut kaappiyrityksen johdossa jonkin aikaa ja heidän roolinsa Philin kanssa ovat vaihtuneet. Phil ei kuitenkaan halua enää olla aliarvostettu. Jay on mustasukkainen, kun miehet innostuvat Glorian mainoskyltistä. Yhdessä Mannyn kanssa he yrittävät parantaa tilannetta salaa. Cam ja Mitch yrittävät olla erityisen vieraanvaraisia saadakseen parempia arvosteluja nettiin. Uudet vuokralaiset alkavat kuitenkin käyttäytyä epäilyttävästi.

Suomen esityspäivä on arvio.

7.14 Päivän pelastajat (The Storm)

Ensiesitys Suomessa: 04.12.2016
Ensiesitys USA:ssa: 24.02.2016

Myrsky katkoo sähköjä, joten koko perhe kokoontuu Jayn ja Glorian luokse. Jay ei kuitenkaan haluaisi jättää väliin tapaamista laivaston kavereiden kanssa. Phil yrittää olla sankari menetettyään kasvonsa paniikkikohtauksessa. Mitch ja Cam yrittävät pelastaa Lilyn synttärijuhlat, minne koulun suosituin tyttö on tulossa. Haley viettelee Andyä.

7.15 Kunniaa ja mainetta (I Don't Know How She Does It)

Ensiesitys Suomessa: 11.12.2016
Ensiesitys USA:ssa: 02.03.2016

Claire on jotenkin ihmeen kaupalla muuttunut superäidiksi. Hän johtaa kaappifirmaa ja tekee silti myös kotityöt. Lapset ovat tyytyväisiä, mutta Phil on turhautunut. Clairella on kuitenkin salaisena aseenaan henkilökohtainen avustaja. Joella on meneillään hankala kausi, mikä aiheuttaa univajetta Jaylle ja Glorialle. Mitch ja Cam saavat huonoa kohtelua ystävänsä häissä.

7.16 Salat julki (The Cover-Up)

Ensiesitys Suomessa: 18.12.2016
Ensiesitys USA:ssa: 16.03.2016

Phililla on uusi asiakas, joka on juuri hänen tyyppiään. Phil kertoilee Clairelle viattomia valheita, mitkä vain paisuvat ja pian ollaan pulassa. Gloria epäilee joogaopettajan olevan ihastunut häneen ja pyytää Clairea tunnille. Jay innostuu pitämään internetshow'ta, mutta joutuu tekemisiin inhottavia kommentteja jättävän trollin kanssa. Mitch ja Cam yrittävät opettaa Lilyä ajamaan pyörällä.

7.17 Maisemanvaihdoksia (Express Yourself)

Ensiesitys Suomessa: 25.12.2016
Ensiesitys USA:ssa: 23.03.2016

Phil saa hullun idean matkasta Pariisiin Clairen kanssa. Molemmat ovat kuitenkin todella väsyneitä. Jay tekee remonttia kylpyhuoneessa, mikä aiheuttaa vaikeuksia muulle perheelle. Cameronin sisar Pam on tullut vierailulle, kun hänen miehensä häipyy kuvioista. Tunteenpurkaukset saavat Mitchellin hermostumaan. Haley ja Andy viettävät villiä iltaa.

7.18 Vaihde vapaalle (The Party)

Ensiesitys Suomessa: 01.01.2017
Ensiesitys USA:ssa: 06.04.2016

Manny ja Luke saavat vastuulleen Lilyn vahtimisen, jotta aikuiset pääsevät viettämään aikaa keskenään. Claire ja Gloria suunnittelevat kylpyläpäivää, Phil ja Mitch nörtteilevät elokuvissa, ja Jay ja Cam lähtevät sporttibaariin katsomaan ottelua. Asiat alkavat mennä pieleen, kun talossa syttyy soimaan palohälytin. Claire on varma, että pojat aikovat salaa järjestää bileet.

7.19 Uusia ystäviä (Man Shouldn't Lie)

Ensiesitys Suomessa: 08.01.2017
Ensiesitys USA:ssa: 13.04.2016

Claire tuo kotiin kulkukoiran ja pyytää lapsia auttamaan sen piilottamisessa Phililtä. Clairen välttelevä käytös saa kuitenkin Philin antamaan paljon huomiota. Gloria kutsuu pariskunnan vierailulle, vaikka Jay ei halua enää uusia ystäviä. Cameron vuokraa yläkerran asunnon kristitylle rock-bändille.

7.20 Suunnannäyttäjät (Promposal)

Ensiesitys Suomessa: 15.01.2017
Ensiesitys USA:ssa: 04.05.2016

Kaappimessut lähestyvät, joten Claire on hälytystilassa ja uskoo myyrän piileskelevän yrityksessä. Phil ja Gloria kohtaavat Alicen, joka on varastanut heidän kastikereseptinsä. Jay yrittää opettaa Joelle miesten töitä. Mitch ja Cam auttavat Lukea ja Mannya valmistautumaan tanssiaisiin, mikä tuo esiin vanhoja muistoja.

7.21 Rakkauden radalla (Crazy Train)

Ensiesitys Suomessa: 22.01.2017
Ensiesitys USA:ssa: 11.05.2016

Dede on menossa uudelleen naimisiin ja Manny saa perheen houkuteltua junamatkalle häihin. Jay on innoissaan ex-vaimonsa uudesta elämästä, mutta joutuu pian katumaan. Claire ja Mitchell suunnittelevat puheitaan. Phil ja Cam näkevät lempikirjailijansa junassa. Luke ja Manny menevät sekaisin tytöistä. Gloria jää jumiin turistiluokkaan. Alex joutuu keskelle junaromanssia.

7.22 Vaikeita valintoja (Double Click)

Ensiesitys Suomessa: 29.01.2017
Ensiesitys USA:ssa: 18.05.2016

Claire ei löydä oikeaa hetkeä erään työntekijän erottamiseen. Phil luulee nähneensä Luken sängyssä tytön kanssa. Kukaan ei tunnu huomaavan, että Alex on muuttanut kesän ajaksi takaisin kotiin. Jay ei suostu uskomaan, että töihin palaaminen onkin vaikeaa. Cameron ja Mitch eivät ole samaa mieltä ajanvietosta Lilyn kanssa, kun Cameron lähtee kesätöihin Kansas Cityyn. Kausi päättyy.

Seuraava jakso

Suomessa Tauolla

USA:ssa ABC ke 26.09.2018
10.1

DVD:nä (R2)

1. kausi - suomenkieliset tekstit
2. kausi - suomenkieliset tekstit
3. kausi - suomenkieliset tekstit
4. kausi - suomenkieliset tekstit
5. kausi - suomenkieliset tekstit
6. kausi - suomenkieliset tekstit
7. kausi - suomenkieliset tekstit
8. kausi - suomenkieliset tekstit

Viralliset sivut

USA
Suomi

CDON.com9.95 €

Moderni perhe

Kausi 1

CDON.com9.95 €

Moderni perhe

Kausi 2

CDON.com9.95 €

Moderni perhe

Kausi 3

CDON.com9.95 €

Moderni perhe

Kausi 4

CDON.com9.95 €

Moderni perhe

Kausi 5

CDON.com19.95 €

Moderni perhe

Kausi 6

CDON.com9.95 €

Moderni perhe

Kausi 7

CDON.com34.95 €

Moderni perhe

Kausi 8