5. kauden jaksot

5.1 Kuolema pukee häntä? (Dying Changes Everything)

Ensiesitys Suomessa: 10.02.2011
Ensiesitys USA:ssa: 16.09.2008

4. kauden lopusta on kulunut kaksi kuukautta. Wilson palaa sairaalaan ja Cuddy vaatii Housea puhumaan hänelle. Wilson kuitenkin ilmoittaa eroavansa virastaan ja aloittavansa alusta jossain muualla. House ei pysty sanomaan ajatuksiaan ääneen. Potilaana on 37-vuotias nainen, joka näki harhoja kesken rankan työpäivän. Tiimi saa selville, että nainen on raskaana, mutta sikiö kasvaa väärässä paikassa. House ei ole tiimin saatavilla, joten he yrittävät tehdä itse kokeilua löytääkseen taudin. 13:sta sairaus paljastuu.

5.2 Surmien syynä syöpä? (Not Cancer)

Ensiesitys Suomessa: 17.02.2011
Ensiesitys USA:ssa: 23.09.2008

Eräältä elinluovuttajalta saadut elimet tappavat neljä potilasta. Vielä hengissä olevat yritetään pelastaa keksimällä syy. Kaikilta pettää eri elin, joten se ei voi olla syöpä. Vai voiko? House murehtii edelleen Wilsonin perään ja päättää etsiä uuden ystävän. House palkkaa kalliin yksityisetsivän.

5.3 Vääristymiä (Adverse Events)

Ensiesitys Suomessa: 24.02.2011
Ensiesitys USA:ssa: 30.09.2008

Cuddy kertoo Houselle, ettei aio maksaa yksityisetsivä Lucas Douglasin maksuja. House on ottanut etsivän avulla selvää tiimistään. Taidemaalari Brandon ei näe maalaavansa jotain aivan kummallista. Tiimi katsoo uusinta teosta ja vertaa sitä aiempiin. 13 epäilee heti huumeita, mutta testit osoittavat Brandonin olevan puhdas. Miehen talostakaan ei löydy mitään epäilyttävää. Käy ilmi, että Brandon hankki rahaa lääkekoekaniinina.

5.4 Suruviesti (Birthmarks)

Ensiesitys Suomessa: 03.03.2011
Ensiesitys USA:ssa: 07.10.2008

25-vuotias Amerikkaan adoptoitu kiinalaisnainen etsii oikeita vanhempiaan Kiinassa ja pyörtyy sekä oksentaa verta. House epäilee SARS-tartuntaa ja vanhemmat kertovat naisen käyttävän päihteitä. House saa tietää isänsä Johnin menehtyneen, mutta ei haluaisi mennä hautajaisiin. Cuddy ja Wilson kuitenkin kieroilevat hänet matkaan. House neuvoo tiimiä kännykän avulla. Potilaan vatsakivut jatkuvat ja sappikiviä epäillään. Saamme kuulla tarinan Housen ja Wilsonin ensitapaamisesta.

5.5 Yhden illan juttu (Lucky Thirteen)

Ensiesitys Suomessa: 10.03.2011
Ensiesitys USA:ssa: 14.10.2008

Kolmetoista tuo sairaalaan naisen, jonka kanssa hänellä oli yhden illan juttu. Nainen saa kohtauksen ja 13 epäilee huumeita. Hän huomaa kuitenkin pian naisen sairaskertomuksesta, että hän on ollut hoidossa jo pitkään ja halusi nyt viimein päästä Housen luokse. House on innoissaan päästessään tutkimaan 13:sta asuntoa. House erottaa 13:sta kunnes tämä pystyy todistamaan uskollisuutensa. Cuddy aikoo adoptoida lapsen ja pyytää Wilsonilta luonnetodistuksen.

5.6 Ilo (Joy)

Ensiesitys Suomessa: 17.03.2011
Ensiesitys USA:ssa: 28.10.2008

Jerry käyttäytyy tunteettomasti eikä huomaa ajan kulumista. House huomaa pupilleja tutkimalla, että mies on unissakävelijä. Taub ja 13 seuraavat miestä ja näkevät hänen ostavan kokaiinia. Testien mukaan sitä on ohennettu laktoosilla, mutta Housen hoitokeinot vain huonontavat tilannetta. House vaatii Jerryn tytärtä Samanthaa luovuttamaan munuaisen ja tajuaa tytön sairastavan samaa tautia kuin isänsä. Vastaus löytyy siis perimästä. Cuddy tapaa mahdollisen lapsensa äidin, Beccan, joka tulee pian sairaaksi. Joudutaan tekemään hätäsektio ja vauva Joy syntyy.

5.7 Kutinaa (The Itch)

Ensiesitys Suomessa: 24.03.2011
Ensiesitys USA:ssa: 11.11.2008

Torikammoinen mies sairastuu, eikä häntä saada vietyä sairaalaan. Cameron tuntee miehen ennestään ja tarjoaa tapausta tiimille. Potilaalla on mahakipua ja ummetusta. Tiimi salakuljettaa hänet sairaalaan, mutta joutuu loppujen lopuksi tekemään leikkauksen miehen kotona. Kaikki yrittävät etsiä jotain myrkyn lähdettä asunnosta. House välttelee Cuddya, joka kuitenkin avaa keskustelun edellisestä illasta. Wilson yrittää saada Housen avautumaan ajatukselle Cuddyn tapailemisesta. Chase ihmettelee, miksi Cameron ei halua häntä luokseen pitemmäksi aikaa.

5.8 Vapautuminen (Emancipation)

Ensiesitys Suomessa: 31.03.2011
Ensiesitys USA:ssa: 18.11.2008

16-vuotias tehdastyöntekijä saa sairaskohtauksen työpaikallaan. Hänet on vapautettu aikuisten holhouksesta. Foreman epäilee raskautta ja 13 huumeita, mutta Kutner on toista mieltä. Foreman haluaisi osallistua hoitokokeiluun, mutta House ei anna lupaa. Pian tyttö alkaa hourailla. Cuddy antaa Foremanille potilaaksi pikkupojan, jonka mahakivulle ja kikatukselle ei löydy selitystä. Foreman pyytää apua Cameronilta ja Chaselta. MRI paljastaa tytön valehdelleen vanhempiensa kuolemasta. Mutta mistä kaikesta muusta hän onkaan valehdellut? Wilson ei enää kommentoi Housen ja Cuddyn tapausta. 13:sta etunimi paljastuu.

5.9 Pakkotilanne (Last Resort)

Ensiesitys Suomessa: 07.04.2011
Ensiesitys USA:ssa: 25.11.2008

Sairaalassa on epätoivoinen mies, joka ei ole 16 lääkäriltä saanut diagnoosia oireisiinsa. Hän ottaa aseella uhaten panttivangeikseen joukon potilaita sekä Housen ja 13:sta. House on puhelimitse yhteydessä tiimiinsä, joka yrittää auttaa keksimään syyn hengitysvaikeuksiin ja kipuihin. Samalla sairaalaan tulee poliisin iskuryhmä, joka yrittää saada tilanteen laukeamaan. Potilas haluaa testata tuodut lääkkeet ensin toiseen ihmiseen ja 13 tarjoutuu vapaaehtoiseksi. Foreman kertoo hoitokokeilun olevan Huntingtonin sairautta varten.

5.10 Urheiluhullu (Let Them Eat Cake)

Ensiesitys Suomessa: 14.04.2011
Ensiesitys USA:ssa: 02.12.2008

30-vuotias kunto-ohjaaja pyörtyy ja murtaa nilkkansa. Cuddy ottaa Housen toimiston omakseen, minkä Wilson näkee heti merkkinä kiinnostuksesta Housea kohtaan. 13 aloittaa hoitokokeilun Foremanin kanssa. Kutner ja Taube laittavat naispotilaansa kuntoilemaan ja hän pyörtyy jälleen. He saavat selville, että nainen oli ennen lihava ja hänelle on tehty mahalaukunohitusleikkaus. House epäilee uniapneaa. Potilas alkaa menettää toivoaan ja haluaa kakkua. Yhtäkkiä hän alkaa voida paremmin. Kutner antaa ihmisille lääkärin ohjeita Housen nimellä.

5.11 Juhlista jaloin (Joy to the World)

Ensiesitys Suomessa: 21.04.2011
Ensiesitys USA:ssa: 09.12.2008

16-vuotias koulutyttö Natalie alkaa saa näköharhoja ja oksentaa kesken kuoroesityksen. Hänen maksansa pettää. Koulukaverit kertovat antaneensa tytölle huumaavia sieniä. Natalien kaapista löytyy iso purkki kipulääkettä. Taube epäilee tuberkuloosia, koska Natalie oli vapaaehtoisena soppakojulla. Eräs koulukaveri kertoo tytön tilanneen häneltä isoja määriä vodkaa. House saa arvokkaan lahjan, mutta heittää sen roskiin. Kutner ja Taube miettivät, mitä Housella on tänä jouluna mielessä. House piikittelee Cuddya tämän paikallaolon takia. Wilson kehottaa Housea olemaan kiltimpi joulun alla. 13 menee tapaamaan Janicea, joka lopetti hoitokokeilun. Cuddy keksii, että Natalie oli ollut raskaana.

5.12 Itsetuhoisuutta (Painless)

Ensiesitys Suomessa: 28.04.2011
Ensiesitys USA:ssa: 19.01.2009

32-vuotias Jeff yrittää itsemurhaa, koska ei kestä enää kroonista kipua. Vaimo pelastaa hänet viime hetkellä ja Cameron pyytää Housea ottamaan jutun. Taube epäilee psykologista ongelmaa. Potilaan kotoa löytyy myrkkyjä. Kuvauksessa löytyy tukkeuma, joka voisi selittää kivut. House keksii, että potilas yrittää jälleen päättää elämänsä. Pian potilaan poikakin alkaa toivoa samaa. Hadley ei halua seurustella kenenkään kanssa, mikä harmittaa Foremania. Housen asunnossa on vesivaurio, jota vakuutus ei korvaa. Cuddy on kiireinen töiden ja Rachel-vauvan kanssa.

5.13 Hoivaamisvietti (Big Baby)

Ensiesitys Suomessa: 05.05.2011
Ensiesitys USA:ssa: 26.01.2009

29-vuotias erityislastentarhanopettaja Sara yskii verta ja pyörtyy kesken työpäivän. Cameron ottaa haltuunsa Cuddyn tehtäviä, joten Housen täytyy keksiä keino saadakseen hullut ideansa läpi. Sara pyörtyy jälleen kesken feikki-röntgenin. House epäilee, että sairaus on aivoissa ja ennustaa seuraavaksi keuhkojen pettävän. Haimasyöpää epäilevää Kutneria harmittaa, kun tämä osoittautuu todeksi. Foremanin ja Hadleyn suhde paljastuu. Cuddy kertoo Wilsonille, ettei tunne mitään Rachelia kohtaan. Housen mielestä Cuddyn pitäisi luopua vauvasta.

5.14 Haavoja (The Greater Good)

Ensiesitys Suomessa: 12.05.2011
Ensiesitys USA:ssa: 02.02.2009

Työnsä jättänyt syöpätutkija Dana muuttuu sinertäväksi ja pyörtyy kokkausesittelyssä. Potilas oli leikkauksessa 8 kk sitten, jonka jälkeen hän päätti elää onnellista elämää poissa laboratoriosta. Tämä saa Housen tiimin pohtimaan omia valintojaan. Danan vatsa täyttyy verellä. Hänellä on myös kova kutina, mikä johtaa vaaralliseen raapimiseen. Cuddy tekee Houselle kepposia, koska joutui hänen takiaan palaamaan töihin. Hadley saa lääkkeestä pahoja sivuoireita, joten Foreman kertoo hänelle totuuden. Kutner ihmettelee, minne kaksi työkaveria yhtäkkiä katoaa.

5.15 Näkyjä (Unfaithful)

Ensiesitys Suomessa: 19.05.2011
Ensiesitys USA:ssa: 09.02.2009

Nuori pappi Daniel näkee näkyjä Jeesuksesta. Cameron pitää syynä päihteiden käyttöä, mutta House ottaa jutun silti. Hän haluaa Hadleyn ja Foremanin eroavan tai lopettavan työnsä. Ennen päätöstä House ei ota oikeita juttuja. Potilas kertoo muuttaneensa monta kertaa väärien hyväksikäyttösyytösten takia. Jutusta tuleekin yhtäkkiä tosi, kun muita oireita ilmenee. Rintakipu ja oikean silmän sokeutuminen saavat Tauben ja Kutnerin ymmälleen. Cuddy kutsuu Housen tyttärensä nimeämistilaisuuteen, vaikka ei oikeasti halua häntä sinne.

5.16 Pehmeämpi puoli (The Softer Side)

Ensiesitys Suomessa: 26.05.2011
Ensiesitys USA:ssa: 16.02.2009

Varhaisteini Jackson pyörtyy koripallopelin jälkeen. Vanhemmat kertovat, että lapsella oli syntyessään molemmat sukupuolielimet. Poika ei itse tiedä, että olisi voinut olla myös tyttö. Vanhemmat haluavat myös lääkäreiden jatkavan valehtelua, mikä ärsyttää Hadleyta. House on kummallisen hyvällä tuulella. Pian Housen hengitys pysähtyy, ja Wilson epäilee heroiinia. House on viimein löytänyt keinon pitää kivun poissa eikä välitä enää mistään muusta.

5.17 Mitä sylki suuhun tuo (The Social Contract)

Ensiesitys Suomessa: 02.06.2011
Ensiesitys USA:ssa: 09.03.2009

Kustantaja kertoo ilkeyksiä ja pyörtyy kirjan julkaisujuhlissa. Potilas ei pysty kontrolloimaan sanomisiaan yhtään vaan kertoo kaiken, mitä ajattelee. Lääkärit pohtivat ulkonäköään kuultuaan potilaan huomautuksia. Foreman ja 13 kokeilevat potilaalle steroideja, mutta ne saavat vain munuaiset vaurioitumaan. Potilaan ainut mahdollisuus näyttää olevan vaarallinen aivoleikkaus. Sekään ei kuitenkaan paranna tilannetta. Wilson salaa Tauben avulla jotain Houselta.

5.18 Kuoleman kehräys (Here Kitty)

Ensiesitys Suomessa: 09.06.2011
Ensiesitys USA:ssa: 16.03.2009

Housen klinikkavuorolla tullut 35-vuotias sairaanhoitaja saa kohtauksen ja hänen virtsansa on vihreää. Tauben mielestä juttu ei ole tarpeeksi tärkeä ja epäilee Munchausenin syndroomaa. Potilas uskoo, että Debbie-kissa ennusti hänen kuolemansa. Hän saakin oikeita oireita, mutta Cuddy ei ole vakuuttunut. House tuo kissan sairaalaan testatakseen kuolemateoriaa. Taube törmää vanhaan koulukaveriinsa. Kutnerin taikauskoisuus ihmetyttää.

5.19 Lukittuna (Locked In)

Ensiesitys Suomessa: 16.06.2011
Ensiesitys USA:ssa: 30.03.2009

House joutuu moottoripyöräonnettomuuteen erikoisella alueella. Sairaalassa hän tapaa miehen, jota epäillään aivokuolleeksi. House kuitenkin huomaa, että mies on vain lukossa kehonsa sisällä. Hän hankkii potilaan tiiminsä tutkittavaksi. Mies pystyy viestimään silmiä räpyttämällä. Taube ja Kutner tutkivat miehen salaisen työpaikan ja epäilevät raskasmetallimyrkytystä. Hadley saa ihottumaa, mikä johtaa todelliseen ratkaisuun. Wilson yrittää selvittää, missä House oli käymässä.

5.20 Yksi on joukosta poissa (Simple Explanation)

Ensiesitys Suomessa: 23.06.2011
Ensiesitys USA:ssa: 06.04.2009

Keuhkosyöpään kuolevan miehen 54-vuotias vaimo Charlotte on tukehtua sairasvuoteen äärellä. Taube tuo miehenkin sairaalaan, että pari saa olla yhdessä. Kutneria ei näy missään, joten Hadley ja Foreman lähtevät hänen asunnolleen. He kohtaavat järkyttävän näyn. House haluaa löytää tapahtuneelle jonkin selityksen. Cuddy haluaa Wilsonin puhuvan Housen kanssa. Taube on ainut, jota vielä pelastettavissa oleva potilas kiinnostaa enemmän. Charlotten jalasta katoaa lihaksia. Cameron huomaa, että aviomies onkin ehkä diagnosoitu väärin.

5.21 Sydänsuruja (Saviors)

Ensiesitys Suomessa: 30.06.2011
Ensiesitys USA:ssa: 13.04.2009

Luonnon puolella oleva menettää tasapainonsa kesken mielenosoituksen. Cameron tuo jutun, joten House laittaa hänet töihin. Potilaalla on hengitysvaikeuksia ja hikka. Tiimi epäilee mm. MS-tautia, mutta mikään hoito ei tunnu auttavan. Mies alkaa tuntea sietämätöntä kipua jalassaan. Häneltä on murtunut luu sängyssä maatessa ilman mitään mustelmaa. House ihmettelee, miksi Wilson alkaa syödä terveysruokaa. Cameron ja Chase aikovat lähteä lomalle, mutta Cameron pelkää kosintaa.

5.22 Hallusinaatioita (House Divided)

Ensiesitys Suomessa: 07.07.2011
Ensiesitys USA:ssa: 27.04.2009

Kuuron painijan korvissa alkaa soida kovalla äänellä kesken ottelun. House näkee näkyjä Amberista eikä saa unta. Pian hän kuitenkin huomaa, että alitajunta antaa hyviä vinkkejä tapaukseen. Testeissä potilas menettää myös näköaistinsa. House epäilee syövän aiheuttaneen potilaan kuuroutumisen lapsena. House laittaa salaa implantin, joka palauttaa pojan kuuron. House suunnittelee polttareita Chaselle.

5.23 Vaakalaudalla (Under My Skin)

Ensiesitys Suomessa: 14.07.2011
Ensiesitys USA:ssa: 04.05.2009

21-vuotias balettitanssijatar kokee hengenahdistusta pudottuaan kesken harjoitusten. House ei vieläkään pääse eroon Amber-alitajunnastaan ja kertoo osan Wilsonille. Potilaan iho kuoriutuu ja House tietää aiheuttaneensa sen. Hän alkaa epäillä vikaa aivoissaan. Potilaan sairauden löytämiseksi tiimi pysäyttää hänen sydämensä hetkeksi. Pian potilas on vaarassa menettää jalkansa ja kätensä, mutta tiimi etsii sinnikkäästi parannuskeinoa. House joutuu vieroittamaan itsensä Vicodinista Cuddyn avustuksella.

5.24 Tarinan molemmat puolet (Both Sides Now)

Ensiesitys Suomessa: 21.07.2011
Ensiesitys USA:ssa: 11.05.2009

Potilaana on parikymppinen mies, jonka vasen käsi ei tottele hänen aivojaan. Pian vasen puoli alkaa ottaa miestä enemmän haltuun. Musiikki saa vasemman puolen keskittymään, mutta pian mies oksentaa verta. House epäilee haimasyöpää. Vika löytyy kuitenkin sydämestä. Cuddy asettaa Houselle säännöt. House kertoo Wilsonille tapahtuneesta. Tiimi pohtii identiteettiä. Uutinen Chasesta ja Cameronista leviää.

Seuraava jakso

Suomessa TV Viisi ma 09.10.2017 klo 19.00
5. kausi (u)

USA:ssa Päättynyt

DVD:nä (R2)

1. kausi - suomenkieliset tekstit
2. kausi - suomenkieliset tekstit
3. kausi - suomenkieliset tekstit
4. kausi - suomenkieliset tekstit
5. kausi - suomenkieliset tekstit
6. kausi - suomenkieliset tekstit
7. kausi - suomenkieliset tekstit
8. kausi - suomenkieliset tekstit

Viralliset sivut

Suomi

CDON.com9.95 €

House

Kausi 1

CDON.com9.95 €

House

Kausi 2

CDON.com9.95 €

House

Kausi 3

CDON.com9.95 €

House

Kausi 4

CDON.com9.95 €

House

Kausi 5

CDON.com9.95 €

House

Kausi 6

CDON.com9.95 €

House

Kausi 7

CDON.com9.95 €

House

Kausi 8

CDON.com39.95 €

House

Kausi 1-8