4. kauden jaksot

4.1 Yksin (Alone)

Ensiesitys Suomessa: 11.02.2010
Ensiesitys USA:ssa: 25.09.2007

26-vuotiaan Meganin työpaikka luhistuu ja hän on uhreista ainut, jolla on kova kuume. House soittaa sähkökitaraa työhuoneessaan eikä halua ottaa juttua vastaan ilman tiimiä. Cuddy pyytää häntä palkkaamaan uuden tiimin. House lyö vetoa, että pystyy hommaan yksinkin. Hän saa apua talonmieheltä. House löytää Meganin kotoa päiväkirjan, mikä vihjaa masennuslääkkeiden käytöstä. Wilson sieppaa Housen kitaran ja House kostaa sieppaamalla Wilsonin potilaan. Sisäinen verenvuoto johtaa Meganin leikkaukseen, jossa House huomaa hänen tehneen abortin. Jokin ei kuitenkaan täsmää...

4.2 Oikeus unelmiin (The Right Stuff)

Ensiesitys Suomessa: 18.02.2010
Ensiesitys USA:ssa: 02.10.2007

House kutsuu 40 työpaikan hakijaa erikoiseen haastatteluun. Potilaaksi tulee NASA:n astronauttiohjelmaan pyrkivä Greta Cooper, joka haluaa pitää tutkimukset salassa. Hän tunsi kuulevansa silmillään simulaattorissa. House jakaa hakijat ryhmiin ja laittaa heidät etsimään vastauksia. Epäonnistujat saavat potkut. Cuddy vaatii tutkimuksista selontekoa, mikä vaikeuttaa työtä. Greta ei myöskään halua leikkaushaavoja, mutta plastiikkakirurgi keksii keinon. House luulee myös näkevänsä Chasen, vaalean Cameronin ja Foremanin sairaalassa, vaikka heidän kaikkien pitäisi olla jossain muualla töissä.

4.3 97 sekuntia (97 Seconds)

Ensiesitys Suomessa: 25.02.2010
Ensiesitys USA:ssa: 09.10.2007

37-vuotias pyörätuolissa istuva mies pyörtyy. House jakaa viimeiset 10 työpaikasta kilpailevaa kahteen ryhmään: miehiin ja naisiin. Amber haluaa kuitenkin miesten joukkoon ja pyytää salaa apua Cameronilta ja Chaselta. Juttu tuntuu jo selvinneen, kunnes mies menee huonompaan kuntoon. Auto-onnettomuudessa ollut Housen potilas yrittää itsemurhaa ja kertoo ihmeellisestä 97 sekunnista, jotka hän oli kuolleena. Housen on pakko kokeilla samaa. Foreman johtaa toisessa sairaalassa diagnostiikan ryhmää ja joutuu rikkomaan sääntöjä pelastaakseen naisen hengen.

4.4 Suojelusenkeleitä (Guardian Angels)

Ensiesitys Suomessa: 04.03.2010
Ensiesitys USA:ssa: 23.10.2007

24-vuotias hautaustoimistossa työskentelevä kosmetologi Eireen saa kohtauksen ja kuvittelee ruumiiden heränneen eloon. Cameron tuo jutun Houselle, joka siirtää sen kuuden uuden työntekijänsä eli enkelinsä harteille. Bosleyna toimii "se vanha heppu, jolla ei ole lääkärilupaa". House haluaa enkeleiden tekevän salaa ruumiinavauksen eräälle jo haudatulle, jonka tauti saattaa olla johtolanka. Amber lintsaa ja yrittää edelleen päästä eroon kilpailijoista. Samaan aikaan Eireenin oireet pahenevat. Hänen näkynsä alkavat olla yliluonnollisen kiinnostavia. Foremanin on vaikea löytää työpaikkaa.

4.5 Herra X (Mirror, Mirror)

Ensiesitys Suomessa: 11.03.2010
Ensiesitys USA:ssa: 30.10.2007

Foreman palaa Housen tiimiin, mikä ei miellytä Housea. Hän kiusaa aluksi Foremania ja sitten Cuddya, joka kostaa samalla mitalla. Potilaana on ryöstön uhriksi joutunut mies, jolla on hengitysvaikeuksia. Pian hänessä huomataan outo ihottuma. Miehellä ei ole lompakkoa, joten sairaushistoria on vaikea saada selville. Pian House tajuaa miehen kärsivät peilaussyndroomasta: hän kopioi aina luonaan olevan dominoivimman henkilön piirteet. Chase ja Cameron lyövät vetoa, kuka tiimin jäsenistä saa seuraavaksi potkut.

4.6 Agenttien asialla (Whatever It Takes)

Ensiesitys Suomessa: 18.03.2010
Ensiesitys USA:ssa: 06.11.2007

Kiihdytysautoilijatar KC näkee ja kuulee kisan jälkeen harhoja ja pyörtyy. Aluksi epäillään nestehukkaa ja auringonpistosta, mutta Foreman johtaa tiimiläisiä keksimään muita vaihtoehtoja. KC saa pian uuden kohtauksen ja hänen silmänsä tekee pakonomaista liikettä. Tiimi ei halua totella Foremania vaan kaipaa Housea. CIA:n edustaja pyytää Houselta apua salaisesta tehtävästä palanneen agentin sairauden selvittämisessä. House ei ole uskoa juttua, kunnes näkee sairaalan katolla odottavan helikopterin. "John" -potilaasta ei saa kertoa tarkkoja tietoja, mutta hänen oireensa ovat ihonkuoriutuminen ja rankka laihtuminen. House kilpailee diagnoosin keksimisestä toisen konsultoivan lääkärin kanssa. House tarjoaa työpaikkaa CIA:n lääkärikaunottarelle.

4.7 Ruma (Ugly)

Ensiesitys Suomessa: 25.03.2010
Ensiesitys USA:ssa: 13.11.2007

16-vuotiaalla Kennyllä on kasvoissaan epämuodostuma, joka aiottiin leikata pois. Hän kuitenkin sai yllättäen sydänkohtauksen. Koko tapahtumaa kuvataan dokumentiksi. Chase pyytää Housen apuun. Kamerat seuraavat Housea, mikä häiritsee hänen työtään. Amber on suivaantunut Samiran pääsystä tiimiin. House huomaakin pian arvostelukykynsä hämärtyneen kauniiden naisten kohdalla. Plastiikkikirurgi Taub haluaa pojan saavan korjaavan leikkauksen. Cameron möläyttää kameralle tunteensa Housea kohtaan.

4.8 Taikuutta (You Don't Want to Know)

Ensiesitys Suomessa: 01.04.2010
Ensiesitys USA:ssa: 20.11.2007

Taikuri saa sydänkohtauksen kesken Houdinin kuuluisaksi tekemän vesitempun. Housen työntekijät Kutner ja Cole ovat paikan päällä. Kutner on vakuuttunut, että miehessä on muutakin vialla kuin sisäistä verenvuotoa aiheuttava avain. Pian mies alkaakin vuotaa verta eikä sen aiheuttajaa tahdo löytyä millään. House asettuu koekaniiniksi selvittääkseen syyn. House järjestää myös työntekijöilleen kilpailun, jossa ensimmäisenä Cuddyn alushousut tuonut saa valita kaksi potku-uhan alle. House epäilee "kolmentoista" sairastavan jotain.

4.9 Pelejä (Games)

Ensiesitys Suomessa: 08.04.2010
Ensiesitys USA:ssa: 27.11.2007

Bändin jäsenet tappelevat ennen keikkaa. Yksi heistä oksentaa verta ja pyörtyy. Cuddy vaatii Housea päättämään kahden vakinaisen työpaikan saavan nimet. House kaipaa kahden kuukauden jälkeenkin lisäaikaa. 38-vuotias rokkitähti on käyttänyt alkoholia, kokaiinia ja ties mitä. Cameron vain ihmettelee, miten mies on yhä elossa ja luovuttaa hänet Housen työryhmän hoiviin. House alkaa pisteyttää jäljellä olevia: Bitch, Kutner, 13 ja Taub. Wilson kertoo potilaalleen iloisia uutisia ja yllättyy reaktiosta. Foreman yrittää lopettaa Housen pelit. Amber alkaa murtua paineen alla. Potilas katoaa ja löytyy lastenosastolta hauskuttamasta. Leikkaus vain pahentaa miehen tilaa.

4.10 Valhetta vain (It's a Wonderful Lie)

Ensiesitys Suomessa: 15.04.2010
Ensiesitys USA:ssa: 29.01.2008

On jouluaika. Tytärtään seinäkiipeilyssä valmentamassa ollut 35-vuotias yksinhuoltajaäiti ei pysty yhtäkkiä liikuttamaan sormiaan. Halvaus etenee nopeasti muualle käsiin eikä useat neurokirurgit osaa auttaa. Housen uusi tiimi pohtii, tuleeko vielä potkuja. Äiti ja tytär väittävät, etteivät koskaan valehtele toisilleen. Housen mielestä kaikki valehtelevat. Parhaat valehtelijat Taube ja Foreman saavat selville ekstaasin käytön. Pian äiti menettää näkönsä. House huijaa tiimiä ostamaan itselleen joululahjoja. House tutkii äidin tietokonetta löytääkseen oikean taudin. Potilaana käy myös Houselle flirttaileva nainen.

4.11 Jäässä (Frozen)

Ensiesitys Suomessa: 22.04.2010
Ensiesitys USA:ssa: 03.02.2008

Etelänavalla on kaksi potilasta, joita ei pystytä evakuoimaan. Seanilla on jalan iso valtimo puhjennut ja nainen, psykiatri Cate Milton, oksentaa. Heillä on vain rajattu määrä tarvikkeita. Tiimillä on kuva ja ääniyhteys heihin. Catella epäillään munuaiskiviä. Foremanin mielestä oireet viittaavat syöpään. House jatkaa jutun tutkimista kotona ja ärsyyntyy Caten analyysiin itsestään. Cate joutuu suorittamaan kaikki lääketieteelliset toimenpiteet itse, kunnes vaipuu koomaan. Onneksi paikalla on Sean, joka rakastaa häntä. House pyytää Cameronin apua saadakseen kaapelikanavat takaisin, mutta joutuu laittamaan tiiminsä piinaamaan häntä. Wilson tapailee jotakuta salaa ja House yllättyy pahan kerran naisen nähdessään. Jaksossa vierailee Mira Sorvino.

4.12 Älä koskaan muutu! (Don't Ever Change)

Ensiesitys Suomessa: 29.04.2010
Ensiesitys USA:ssa: 05.02.2008

Juuri järjestettyyn avioliittoon vihitty 38-vuotias morsian pyörtyy ja alkaa virtsaa verta kesken hääjuhlan. Uskonnollinen vakaumus ärsyttää Taubea. House ihmettelee yhä Wilsonin paljastusta ja murtautuu Amberin luokse. Naisen menneisyyden huumeidenkäyttö saattaa olla syynä oireisiin. Seisominen aiheuttaa kohtauksia. House epäilee vikaa aivoissa yllättävän kääntymisen vuoksi. 13:sta seksuaalinen suuntautuminen mietityttää.

4.13 Ei mikään kiltti mies (No More Mr. Nice Guy)

Ensiesitys Suomessa: 06.05.2010
Ensiesitys USA:ssa: 28.04.2008

Klinikalla on täysi kaaos. Keski-ikäinen Jeff pyörtyy kesken hoitajien lakkomarssin. House huomaa hänen olevan oudon hyvällä tuulella koko ajan. Muun tiimin mielestä kivana oleminen ei ole oire. House epäilee Williamsin sairautta, mutta Jeff saa yhtäkkiä aivohalvauksen. Jeffiltä löytyy syfilis, mutta ei suostu uskomaan vaimonsa pettäneen häntä. Hän raivoaa ja saa sydänkohtauksen. Syyllinen on Costa Ricassa yleinen parasiitti. Foreman joutuu tekemään arvioinnit tiimistä. House joutuu keilaamaan Chasen kanssa ja päättää tehdä jonkinlaiset säännöt Wilsonin jakamisesta Amberin kanssa. Kutner saa selville, että myös Housella on syfilis, mikä saattaa vaikuttaa hänen ilkeään käytökseensä. Chase pelkää Cameronin maanneen Housen kanssa.

4.14 Unelmia (Living the Dream)

Ensiesitys Suomessa: 13.05.2010
Ensiesitys USA:ssa: 05.05.2008

House sieppaa lempilääkärisarjansa tähden. Hän on päätellyt sarjaa katsoessaan, että nuorella miehellä saattaa olla aivokasvain. Tähti ei kuitenkaan ole vakuuttunut ja pitää Housea lähinnä hulluja fanina. Yhtäkkiä miehen jalat menevät tunnottomiksi. Pian munuaiset pettävät. Pian hän alkaa kuvitella olevansa roolihahmonsa ja menee koomaan. House epäilee allergiaa. Sairaalaan tulee tarkastaja, joka häiritsee kaikkien työtä. Cuddy pyytää Cameronia käymään läpi Housen vanhat jutut ja Foremania pysymään uudessa jutussa ajantasalla. Amber antaa Wilsonin ostaa uuden patjan.

4.15 Housen pääkoppa (House's Head)

Ensiesitys Suomessa: 20.05.2010
Ensiesitys USA:ssa: 12.05.2008

House herää strippibaarista kännissä, eikä muista mitään neljästä edellisestä tunnista. Ulkona on paljon ambulansseja bussiturman takia. House tajuaa olleensa paikalla ja muistaa nähneensä jollain ihmisellä kuolettavan oireen ennen törmäystä. Hänellä on pakkomielle löytää tämä henkilö ja selvittää sairaus. Chase koittaa hypnoosia saadakseen Housen muistot esiin. Muisti palaakin pikku hiljaa paloittain. House fantasioi Cuddysta. Housen aivovaurio pahenee koko ajan.

4.16 Sydämen asia (Wilson's Heart)

Ensiesitys Suomessa: 27.05.2010
Ensiesitys USA:ssa: 19.05.2008

Wilson ja House menevät Amberin luokse. Lääkärit ovat korjanneet verisuoni- ja munuaisvauriot, mutta Amberin sydän hakkaa liian nopeasti tuntemattomasta syystä. Wilson esittää aviomiestä ja saa Amberin siirrettyä omaan sairaalaansa. Wilson haluaa ostaa aikaa jäädyttämällä Amberin. Taube epäilee Housen olleen baarissa Amberin kanssa. Kutner ja 13 tutkivat Amberin asunnon. House keksii jälleen uuden keinon saada muistinsa takaisin. Pian Amberin maksa pettää. House löytää oikean baarin ja muistaa myös muuta. Foreman ja Cuddy ovat muiden kanssa eri mieltä hoidosta. Tauti etenee aivoihin.

Seuraava jakso

Suomessa TV Viisi su 26.06.2016 klo 18.30
3. kausi (u)

USA:ssa Päättynyt

DVD:nä (R2)

1. kausi - suomenkieliset tekstit
2. kausi - suomenkieliset tekstit
3. kausi - suomenkieliset tekstit
4. kausi - suomenkieliset tekstit
5. kausi - suomenkieliset tekstit
6. kausi - suomenkieliset tekstit
7. kausi - suomenkieliset tekstit
8. kausi - suomenkieliset tekstit

Viralliset sivut

Suomi

CDON.com9.95 €

House

Kausi 1

CDON.com9.95 €

House

Kausi 2

CDON.com9.95 €

House

Kausi 3

CDON.com9.95 €

House

Kausi 4

CDON.com9.95 €

House

Kausi 5

CDON.com9.95 €

House

Kausi 6

CDON.com9.95 €

House

Kausi 7

CDON.com9.95 €

House

Kausi 8

CDON.com49.95 €

House

Kausi 1-8