3. kauden jaksot

3.1 Tarkoitus (Meaning)

Ensiesitys Suomessa: 07.08.2008
Ensiesitys USA:ssa: 05.09.2006

House palaa pitkältä sairaslomaltaan terveempänä kuin koskaan. Ainakin fyysisesti. Potilaana on aivokasvaimesta kärsinyt mies, joka 8 puhumattoman sairausvuoden jälkeen ajaa pyörätuolillaan uima-altaaseen. Toinen potilas on nuori tyttö, jolla on valehalvaus ja sydämessä jotain vikaa. Cameron ja Wilson ihmettelevät Housen yhtäkkiä löytynyttä empatiaa ja elämäntarkoituksen etsintää.

3.2 Yliluonnollista (Cane & Able)

Ensiesitys Suomessa: 14.08.2008
Ensiesitys USA:ssa: 12.09.2006

House tuntee edelleen kipua jalassaan eikä kuuntele Cuddyn ja Wilsonin neuvoja. 7-vuotias Clancy näkee harhoja muukalaisista ja alkaa vuotaa verta peräsuolesta. Poika uskoo, että häneen on asennettu jonkinlainen mikrosiru ja yrittää saada sen itse pois. Vanhemmat epäilevät vain psyykkistä sairautta. House epäilee sydänvikaa. Cuddyn salailu paljastuu.

3.3 Hiljaista hyväksyntää (Informed Consent)

Ensiesitys Suomessa: 21.08.2008
Ensiesitys USA:ssa: 19.09.2006

Housen kepin paluuta ihmetellään. 71-vuotias kuuluisa syöpätutkija pyörtyy ja kärsii hengitysvaikeuksista tutkiessaan rottia. House epäilee syyksi sydäntä tai keuhkoja. Tiimi joutuu tekemään kivuliaita kokeita ja potilas kertoo haluavansa kuolla. Tämä aiheuttaa puhetta eutanasiasta ja Cameron ei halua osallistua enää yrityksiin. House yrittää ostaa lisää aikaa valehtelemalla. House saa myös nuoren ihailijan.

3.4 Viivoja hiekassa (Lines in the Sand)

Ensiesitys Suomessa: 28.08.2008
Ensiesitys USA:ssa: 26.09.2006

Cuddy ei anna Houselle tämän verimattoa takaisin toimistoon, joten tiimi valtaa muita paikkoja. 10-vuotias pahasti autistinen Adam alkaa huutaa ilman syytä. Hänen vanhempansa ovat ylisuojelevia ja noudattavat tarkkaa rutiinia. Foreman huijaa Wilsonin apuun koko ajan liikkuvan ja kirkuvan lapsen kanssa. Pojalta löytyy maksasoluja kädestä. House tajuaa, mitä poika yrittää sanoa piirustuksillaan. Klinikalle ilmestyy jälleen 17-vuotias Allie, jota Cuddy pitää kyttääjänä.

3.5 Rakkaudesta hupsut (Fools For Love)

Ensiesitys Suomessa: 04.09.2008
Ensiesitys USA:ssa: 31.10.2006

20-vuotias nainen alkaa tukehtua kesken ryöstötilanteen ja hänellä on vatsakipua. Naisen aviomies alkaa saada pian samanlaisia oireita. Nainen näkee harhoja ja menee koomaan. Mies haluaa auttaa elämänsä rakkautta paranemaan millä hinnalla hyvänsä. House keksii, mitä näillä kahdella on yhteistä. Hän kohtaa ilkeän potilaan ja antaa takaisin samalla mitalla, mutta huomaa pian ryppyilleensä poliisille. House selvittää myös Wilsonin ystävän taustoja.

3.6 Painavaa asiaa (Que Sera Sera)

Ensiesitys Suomessa: 11.09.2008
Ensiesitys USA:ssa: 07.11.2006

46-vuotias sairaalloisen ylipainoinen George on koomassa. Tiimi ihmettelee, kun House ei saavu töihin. Hän istuu edelleen putkassa. Wilson maksaa hänen takuunsa ja vaatii selitystä. Potilaan paino saattaa estää tiettyjen koneiden käyttämisen. Cameron joutuu taas kestämään muiden asenteiden kanssa. George herää, ei halua apua vaan pois sairaalasta. Houselle tehdään kotietsintä ja hänen massiivinen kipulääkevarastonsa löytyy. Cuddy suosittelee lakimiestä.

3.7 Koomapotilaan poika (Son of a Coma Guy)

Ensiesitys Suomessa: 18.09.2008
Ensiesitys USA:ssa: 14.11.2006

Wilson kertoo valehdelleensa Housen takia ja on vihainen. Koomapotilaan poika Kyle on itsekin sairas, kun House testaa hänen kykyään havainnoida liikkuvia esineitä. Kyle saa kohtauksia ja hänen reppunsa on täynnä alkoholia. Hänellä ei näytä olevan läheisiä. House uskoo geneettiseen sairauteen, jonka poika sai isältään. Tämän takia hän herättää isän koomastaan saadakseen vastauksia. House vie isän matkalle Wilsonin kanssa. Tarkastaja Tritter haastattelee nyt tiimiä.

3.8 Pysähdys (Whack-A-Mole)

Ensiesitys Suomessa: 25.09.2008
Ensiesitys USA:ssa: 21.11.2006

Kahden sisaruksensa huoltaja, 18-vuotias Jack saa sydänkohtauksen kesken työpäivän pelihallissa. Hän oksentelee ja hänen jalkojaan kutittaa. House uskoo tietävänsä syyn ja kirjoittaa jotain kirjekuoren sisälle. Tiimi saa yhden testin per henkilö selvittää ratkaisu itse. Hepatiitti-A:ta epäillään, mutta Jack alkaa yhtäkkiä vuotaa verta joka paikasta. Hänellä havaitaan useita sairauksia. House pyytää tiimiään kirjoittamaan hänelle reseptin, mutta kumpikaan ei suostu. Tritter jatkaa Wilsonin hiillostamista.

3.9 Riitasointuja (Finding Judas)

Ensiesitys Suomessa: 02.10.2008
Ensiesitys USA:ssa: 28.11.2006

6-vuotias Alice alkaa kirkua huvipuistolaitteessa. Häneltä löytyy lapsille harvinainen haimatulehdus. Eronneet vanhemmat eivät ole samaa mieltä hoidosta. Alice saa allergisen reaktion ja näyttää olevan allerginen kaikelle. Tai sitten ei millekään? Cuddysta tulee Alicen väliaikainen huoltaja ja hän käskee riitelevät vanhemmat häipymään. House on jo valmis amputoimaan tytön käden ja jalan, kunnes Chase keksii että tämä on valoallerginen. House joutuu käyttämään kaikki salaisensalaiset lääkekätkönsä. Cuddy hermostuu pahasti Tritterille. Nyt tiiminkin varat jäädytetään ja heitä kiristetään.

3.10 Musta joulu (Merry Little Christmas)

Ensiesitys Suomessa: 09.10.2008
Ensiesitys USA:ssa: 12.12.2006

Wilson kertoo Tritterille totuuden. Syyttäjä on valmis tarjoamaan sopimusta: Housen menee kahdeksi kuukaudeksi katkaisuhoitoon tai vankilaan pitkäksi aikaa. House ei innostu ajatuksesta. Cuddy painostaa häntä ottamalla kipulääkkeet pois ja menee johtamaan tiimiä. House menee huonoon kuntoon ja haluaa lääkkeensä millä hinnalla hyvänsä. Potilaana on lyhytkasvuinen tyttö, jolla on vikaa keuhkoissa. Pian sairaus siirtyy maksaan ja haimaan. House on ainut, jolla on edes jotain johtolankoja. Lopulta selviää, että tyttö onkin normaalikasvuinen ja syy pienuuteen oli autoimmuunitaudissa ja syövässä. Cameron on vihainen Wilsonin petoksesta.

3.11 Sanoja ja tekoja (Words and Deeds)

Ensiesitys Suomessa: 16.10.2008
Ensiesitys USA:ssa: 09.01.2007

28-vuotias palomies Derek kärsii ruumiin lämpötilan vaihteluista ja sekaannuksesta. Hänellä on palovammoja ympäri kehoaan ja alkaa pian nähdä kaiken sinisenä. House epäilee menopaussia. Pian Derek hyökkää väkivaltaisesti Cameronin kimppuun. Tiimi päättää antaa hänelle sähköshokkiterapiaa poistaakseen ehkä sairauden aiheuttamat muistot työkaverista. House joutuu oikeuteen. Hän vetoaa vielä kerran Tritteriin pelastuakseen vankilalta ja ilmoittautuu katkaisuhoitoon. Lopulta Cuddy tulee apuun.

3.12 Päivä 1, huone 1 (One Day, One Room)

Ensiesitys Suomessa: 23.10.2008
Ensiesitys USA:ssa: 30.01.2007

Cuddy laittaa vaatimuksensa täytäntöön. Klinikalle tulee monia sukupuolitautipotilaita. Eräs heistä on raiskattu ja haluaa pysyä Housen hoidossa. House joutuu kertomaan omista kokemuksistaan saadakseen tytön puhumaan. Tiimi joutuu tekemään Housen töitä klinikalla. Kuoleva mies pyytää Cameronin apua ja haluaa, että hänet muistetaan. Cuddy keksii leikin, jolla saada House lähemmäksi potilaitaan.

3.13 Neula heinäsuovassa (Needle in a Haystack)

Ensiesitys Suomessa: 30.10.2008
Ensiesitys USA:ssa: 06.02.2007

16-vuotias Stevie pyörtyy kesken esileikin. Hänen kiertolaisvanhempiaan ei ensin löydy mistään, mutta pian koko suku on paikalla häiritsemässä. Stevien maksassa on jotain vikaa ja hoito pilaa hänen virtsarakkonsa. Stevie on hyvin kiinnostunut lääketieteestä ja Foreman haluaisi hänelle paremman elämän. Uusi tutkija vie Housen autopaikan. House lyö Cuddyn kanssa vetoa, että pystyy olemaan viikon pyörätuolissa.

3.14 Ystävänpäivän tuntemuksia (Insensitive)

Ensiesitys Suomessa: 06.11.2008
Ensiesitys USA:ssa: 13.02.2007

On ystävänpäivä. Lumimyrsky tuo paljon haavoittuneita sairaalaan. House tunnistaa eräässä tytössä harvinaisen sairauden oireita. Potilas ei tunne ollenkaan kipua tai lämpötilanvaihtelua. Juttu on Housesta erittäin mielenkiintoinen, koska hän tuntee itse kipua koko ajan. Tyttö alkaa nähdä harhoja ja halvaantuu vyötäröstä alaspäin. Hän alkaa myös yhtäkkiä tuntea kaiken kivun. Samaan aikaan tytön äiti on huonossa kunnossa auto-onnettomuuden takia. Cuddy menee sokkotreffeille.

3.15 Älykääpiö (Half-Wit)

Ensiesitys Suomessa: 13.11.2008
Ensiesitys USA:ssa: 06.03.2007

10-vuotiaana Patrick joutui bussionnettomuuteen, joka teki hänestä vähä-älyisen. Hän on myös loistava pianisti ja osaa matkia ihmisiä. House ihailee nyt 35-vuotiaan taitoja. Patrickilla on toistuvasti kohtauksia. House uskoo ongelman poistuvan ja miehen palaavan normaaliksi poistamalla hänen aivoistaan puolet. Tiimi, Cuddy ja Wilson huomaavat Housen toimivan salaperäisesti ja selvittävät, että tämä sairastaa parantumatonta syöpää. House saa tämän takia osakseen erikoisia hellyydenosoituksia.

3.16 Huippusalaista (Top Secret)

Ensiesitys Suomessa: 20.11.2008
Ensiesitys USA:ssa: 27.03.2007

34-vuotias Irakista palannut sotilas John kärsii ihottumasta, väsymyksestä ja lämpötilanvaihtelusta. House näkee Johnista enneunta ja yrittää pakkomielteisesti selvittää, miksi. Johnin suusta löytyy bakteereita ja aivoista kummallisesti ilmestyviä ja katoavia aivokasvaimia. Pian Johnin jalat halvaantuvat ja hän menettää kuulonsa. Cameron ehdottaa Chaselle seksiä unilaboratoriossa. House kärsii uni- ja virtsaamisvaikeuksista.

3.17 Myrkyllistä (Fetal Position)

Ensiesitys Suomessa: 27.11.2008
Ensiesitys USA:ssa: 03.04.2007

42-vuotias raskaana oleva valokuvaaja Emma saa aivohalvauksen. Hänen munuaisensa alkavat pettää ja sitten maksa. House uskoo, että sikiö aiheuttaa nämä vaivat ja haluaa abortoida. Cuddy tuntee sympatiaa Emmaa kohtaan ja ottaa jutun hoitaakseen. Hän ei halua Emman menettävän vauvaansa hinnalla millä hyvänsä. House suunnittelee lähtevänsä matkalle.

3.18 Yläilmoissa (Airborne)

Ensiesitys Suomessa: 04.12.2008
Ensiesitys USA:ssa: 10.04.2007

House ja Cuddy ovat 18 tunnin lennolla Singaporesta New Yorkiin. Englantia osaamaton korealaismies alkaa oksentaa ja hänellä on ihottumaa. Cuddy epäilee pahinta ja pelkää muiden lennolla olevien sairastuvan. Lentokone ei voi enää kääntyä takaisin. House ottaa matkustajien joukosta itselleen tiimin ja alkaa selvittää tapausta. Pian Cuddy ja pari muuta matkustajaa alkaa oireilla. House tajuaa, että kyseessä on massahysteria. Sairaalassa vanhempi nainen Fran alkaa saada kohtauksia. Nainen on matkustellut ja käyttänyt päihteitä. Cameron ja Chase päätyvät pelehtimään Franin kotona etsiessään myrkyllisiä aineita. Foremania suhde ärsyttää.

3.19 Rakkaudesta hevonenkin potkii (Act Your Age)

Ensiesitys Suomessa: 11.12.2008
Ensiesitys USA:ssa: 17.04.2007

6-vuotias Lucy alkaa saada outoja oireita, kuten moninäön ja aivohalvauksen. Tappelevat Cameron ja Chase löytävät tytön kotoa verisen t-paidan ja epäilevät hyväksikäyttöä. Lucyn 8-vuotias veli Jasper on ihmeen kiinnostunut Cameronista. Molemmat lapset käyttäytyvät murrosikäisten tavoin ja heiltä löytyykin korkeat hormonimäärät. Foreman epäilee aivokasvainta, Cameron taas ympäristötekijöitä. House kiusoittelee Wilsonia Cuddysta.

3.20 Ammattietiikkaa (House Training)

Ensiesitys Suomessa: 18.12.2008
Ensiesitys USA:ssa: 24.04.2007

Työtön nainen saa lievän aivohalvauksen, mikä aiheuttaa päättämättömyyttä. Foreman epäilee heti naisen olevan huumeriippuvainen huijari. Nainen alkaa yskiä verta ja hänen maksansa pettää. Foreman uskoo syöpään ja määrää röntgenin. Tämä kuitenkin lyhentää naisen elinaikaa huomattavasti. House haluaa saada tietää oikean taudin, mutta vasta kuoleman jälkeen. Wilsonin toinen ex-vaimo tyrkyttää Wilsonille Hector-koiraa. Wilson ja Cuddy viettävät edelleen aikaa yhdessä. House yrittää selvittää, miksi Wilsonin suhteet menevät aina pieleen. Foremanin vanhemmat tulevat vierailulle.

3.21 Perhe (Family)

Ensiesitys Suomessa: 25.12.2008
Ensiesitys USA:ssa: 01.05.2007

Leukemiaa sairastavan potilaan veli Matty sairastuu. Hänet pitää saada kuntoon luuydinluovutusta varten viidessä päivässä. House haluaa saada Mattyn huonompaan kuntoon löytääkseen tartunnan syyn. Mattyn kivekset ovat turvonneet. Tauti menee sydämeen. Perheen pitää tehdä vaikeita päätöksiä pelastaakseen edes toisen pojista. Parempaa luovuttajaa ei ole saatavilla ja aika alkaa käydä vähiin. Foreman rukoilee edellisen jakson tapahtumien takia. House aikoo erottaa hänet, jos hän ei lopeta murehtimista. Hector-koira hankaloittaa Housen elämää.

3.22 Irtisanomus (Resignation)

Ensiesitys Suomessa: 01.01.2009
Ensiesitys USA:ssa: 08.05.2007

19-vuotias Addy alkaa yskiä verta kesken itsepuolustusharjoitusten. Tyttö menee kananlihalle ilman syytä, mikä ihmetyttää Chasea. Addylle tulee hengitysvaikeuksia ja hänen takaraivoonsa tulee iso haava. House epäilee tartuntatautia ja uskoo vakaasti Addyn kuolevan minä hetkenä hyvänsä. Addy suhtautuu uutiseen rauhallisesti, mikä ihmetyttää Housea. Foreman allekirjoittaa irtisanoutumispaperit. Wilson haukottelee, joten House sujauttaa hänelle lääkettä. Wilson kieroilee myös.

3.23 Idiootti (The Jerk)

Ensiesitys Suomessa: 01.01.2009
Ensiesitys USA:ssa: 15.05.2007

Teini-ikäinen shakinpelaaja Nate saa raivokohtauksen voitettuaan pelin. Hänellä on myös päänsärkyä ja alikehittyneet sukupuolielimet. Tiimi yrittää saada taudin syyn selville huumeen avulla. Nate saa kaikki vihaamaan itseään - mukaan lukien oman äitinsä. Naten maksa alkaa pettää ja House epäilee sen liittyvän pojan kasvissyöntiin. Foreman on ärsyyntynyt, kun joku peruu hänen työhaastattelunsa eikä halua osallistua diagnoosin tekemiseen.

3.24 Inhimillinen erehdys (Human Error)

Ensiesitys Suomessa: 08.01.2009
Ensiesitys USA:ssa: 29.05.2007

Kuubalainen pariskunta tulee pienellä veneellä kohti USA:ta ja joutuu veden varaan. Marina-vaimo haluaa tohtori Housen hoidettavaksi siis hinnalla millä hyvänsä. Hänellä on monenlaisia oireita, kuten heikot luut ja kuumetta. Naisen sydän lakkaa toimimasta kesken leikkauksen ja House aikoo vetää johdot seinästä. Sydän alkaa kuitenkin toimia. Monet epäilevät Foremanin tehneen inhimmillisen virheen, mutta House haluaa olla toista mieltä. Chase hermostuu Housen käytökseen ja saa potkut. Cameron tunnustaa viimein tunteensa.

Seuraava jakso

Suomessa TV Viisi ti 08.11.2016 klo 21.00
4. kausi (u)

Suomessa TV Viisi ke 09.11.2016 klo 19.00
3. kausi (u)

USA:ssa Päättynyt

DVD:nä (R2)

1. kausi - suomenkieliset tekstit
2. kausi - suomenkieliset tekstit
3. kausi - suomenkieliset tekstit
4. kausi - suomenkieliset tekstit
5. kausi - suomenkieliset tekstit
6. kausi - suomenkieliset tekstit
7. kausi - suomenkieliset tekstit
8. kausi - suomenkieliset tekstit

Viralliset sivut

Suomi

CDON.com9.95 €

House

Kausi 1

CDON.com9.95 €

House

Kausi 2

CDON.com9.95 €

House

Kausi 3

CDON.com9.95 €

House

Kausi 4

CDON.com9.95 €

House

Kausi 5

CDON.com9.95 €

House

Kausi 6

CDON.com9.95 €

House

Kausi 7

CDON.com9.95 €

House

Kausi 8

CDON.com49.95 €

House

Kausi 1-8