1. kauden jaksot

1.1 Erikoinen tapaus (Pilot)

Ensiesitys Suomessa: 21.09.2006
Ensiesitys USA:ssa: 16.11.2004

Nuori esikouluopettaja Rebecca Adler kärsii oudoista kohtauksista, joissa hän menettää puhekykynsä ja taantuu lapsen tasolle. Foreman ja Cameron tutkivat salaa naisen talon löytääkseen selityksen sairaudelle. Rebeccakaan ei enää jaksa lääkäreiden arvailuja vaan haluaa mieluummin kuolla rauhassa. Muina potilaina ovat oranssinvärinen mies sekä luulosairas, joka selaa ahkerasti lääkärikirjaa.

1.2 Painajaisia (Paternity)

Ensiesitys Suomessa: 28.09.2006
Ensiesitys USA:ssa: 23.11.2004

16-vuotiaalla Danilla on yöllisiä kauhukohtauksia, joista hän ei muista mitään. Tiimi alkaa epäillä MS-tautia, mutta nähtyään Danin unet käytännössä he alkavat etsiä uutta teoriaa. House lyö vetoa monien kanssa siitä, ettei Danin isä olekaan hänen biologinen isänsä. Muina potilaina ovat harrastuksenaan lääkäreitä oikeuteen haastava mies sekä täysin luonnonmukaisesti lapsensa kasvattava äiti.

1.3 Vaikea diagnoosi (Occam's Razor)

Ensiesitys Suomessa: 05.10.2006
Ensiesitys USA:ssa: 30.11.2004

Nuori poika Brandon pyörtyy seksin jälkeen. Hänellä on useita oireita, jotka eivät näytä osuvan mihinkään sairauteen. Kokeilu huonontaa hänen immuunijärjestelmäänsä niin paljon, että hän joutuu eristykseen. House kutsuu Cuddyn konsultoimaan kaikissa helpoissa tapauksissa. Chase yrittää käyttäytyä ammattimaisesti Cameronia kohtaan. Muina potilaina ovat pian työnsä jättävä nainen ja MP3-soittimen nielaissut poika.

1.4 Virusjahti (Maternity)

Ensiesitys Suomessa: 12.10.2006
Ensiesitys USA:ssa: 07.12.2004

Vastasyntyneitä vauvoja sairastuu eri huoneissa, joten House uskoo että sairaalassa leviää infektio. Cuddy pistää opiskelijat kuuraamaan koko sairaalan. House joutuu tekemään vaikean päätökseen löytääkseen oikean lääkkeen vauvoille. Hän myös epäilee Cameronin paineensietokykyä. Potilaana on myös raskaudestaan yllättynyt nainen, joka haluaa isyystestin salaa.

1.5 Nunnan tarina (Damned If You Do)

Ensiesitys Suomessa: 19.10.2006
Ensiesitys USA:ssa: 14.12.2004

Stigmatan näköisiä merkkejä käsissään oleva sisar Augustine tulee potilaaksi. Mukana tulevien nunnien mukaan hän on vain luulosairas. Housen antama lääkitys aiheuttaa oudon reaktion, joten Cuddy epäilee virkavirhettä. House käy luostarissa selvittämässä sisaren taustoja. Tiimi pohtii suhdettaan Jumalaan, House ja Wilson taas helvetin piirejä. Potilaana on myös joulupukkina toimiva mies, jolla on suolisto-ongelmia.

1.6 Tunne itsesi (The Socratic Method)

Ensiesitys Suomessa: 26.10.2006
Ensiesitys USA:ssa: 21.12.2004

Skitsofreniaa sairastava 38-vuotias nainen tulee klinikalle keuhkoveritulpan takia. Hänen poikansa lääkitsee häntä vodkalla. House kiinnostuu tapauksesta ja alkaa epäillä, että kyse on jostain muusta psyykkisestä sairaudesta. Foreman ja Chase tutkivat naisen asunnon. House ei ole hyvä ottamaan vastaan syntymäpäiväonnitteluja. Muina potilaina ovat tyttärensä lihomista pelkäävä äiti sekä mies, jolla on jatkuva hikka.

1.7 Syrjähyppy (Fidelity)

Ensiesitys Suomessa: 02.11.2006
Ensiesitys USA:ssa: 28.12.2004

18 tuntia vuorokaudessa nukkuva, helposti ärsyyntyvä Elise tulee hakemaan apua. Kasvainta ei löydy, joten Foreman tarkastaa naisen työpaikan. Yhtäkkiä nainen alkaa myös nähdä näkyjä. Tiimi rajaa mahdollisuudet vain yhteen. Se kuitenkin tarkoittaa, että Elisen tai hänen aviomiehensä Edin on täytynyt pettää. Kumpikaan ei myönnä sitä, vaikka tietävät taudin vaarallisuuden. Potilaana on myös silikonirinnat ottanut nainen, joka hengästyy helposti.

1.8 Tappavaa myrkkyä (Poison)

Ensiesitys Suomessa: 09.11.2006
Ensiesitys USA:ssa: 25.01.2005

Koululainen pyörtyy kesken matematiikan kokeen. Myrkkytesti ei paljasta mitään, joten etsinnät aloitetaan pojan kotoa. Pian myös toinen poika tulee vastaanotolle kärsien samoista oireista. Huumeita epäillään, mutta mikään hoito ei näytä tehoavan. Yhteistä tekijää etsitään vaikka mistä. Ensimmäisen pojan äiti alkaa jo epäillä lääkäreiden kykyjä. Foreman pohtii Housen lääkkeiden nappailua. Potilaana on myös 82-vuotias nainen, joka käyttäytyy kuin teinityttö.

1.9 Kuolleista herännyt (DNR)

Ensiesitys Suomessa: 16.11.2006
Ensiesitys USA:ssa: 01.02.2005

Vyötäröstään alaspäin halvaantunut muusikko John Henry Giles tulee sairaalaan hengitysvaikeuksien takia. Foreman saa jutun itselleen. Giles allekirjoittaa paperin, jonka mukaan häntä ei saa elvyttää hoidon epäonnistuessa. House ei kuitenkaan noudata ohjetta ja joutuu oikeuteen. Hän kuitenkin uskoo saavansa miehen vielä kävelemään. Gilesin omalääkäri Hamilton ei kuitenkaan ole samaa mieltä. Potilaana on myös diabetesta sairastava mies, joka haluaa Viagraa.

1.10 Koditon (Histories)

Ensiesitys Suomessa: 23.11.2006
Ensiesitys USA:ssa: 08.02.2005

Poliisit löytävät kodittoman naisen huumeluolasta. Wilson ja Foreman eivät ole samaa mieltä hänen hoidostaan. Ilman henkilöpapereita naisen taustasta on vaikea saada mitään selville, mutta onneksi hänen kädestään löytyy jotain. Nainen alkaa nähdä näkyjä ja lopulta hän katoaa. House tutkii naisen tekemiä piirustuksia saadakseen selville totuuden. Hän saa myös riesakseen pari opiskelijatyttöä.

1.11 Vieroituksessa (Detox)

Ensiesitys Suomessa: 30.11.2006
Ensiesitys USA:ssa: 15.02.2005

16-vuotias poika joutuu auto-onnettomuuteen ja hänellä havaitaan sitä ennen alkanut sisäinen verenvuoto. Hänen äitinsä kuoli haimasyöpään, mutta jälkiä kasvaimesta tai huumeidenkäytöstä ei löydy. Poika alkaa pian nähdä myös hallusinaatioita kuolleesta kissastaan ja menettää näkönsä toisesta silmästä. Cuddy painostaa Housea luopumaan lääkkeistään, mikä aiheuttaa paljon kipua.

1.12 Urheiluvamma (Sports Medicine)

Ensiesitys Suomessa: 07.12.2006
Ensiesitys USA:ssa: 22.02.2005

Baseball-pelaaja Hank Wiggen murtaa kätensä heittäessään pallon. Tiimi ihmettelee, miksi niin nuorella on luukatoa. Mies on entinen huumeiden ja steroidien käyttöä, joten niitä epäillään ensimmäisenä. Testi sulkee sen kuitenkin pois. Vaimo haluaa luovuttaa munuaisensa hänelle, mutta mies on toista mieltä. Foremanilla on sutinaa lääke-edustajan kanssa. House hankkii liput Monster Truck -kisaan, mutta Wilsonilla on muuta menoa.

1.13 Kirottu (Cursed)

Ensiesitys Suomessa: 14.12.2006
Ensiesitys USA:ssa: 01.03.2005

12-vuotias Gabe tulee hoitoon korkean kuumeen ja ihottuman takia. Poika luulee olevansa kirottu, joten Chase lähtee tutkimaan salakerhon kokoontumispaikkaa. Pojan isä on sairaalan iso tukija, joten hän odottaa tuloksia nopeasti. Tiimin mieleen tulee vain erittäin harvinaisia sairauksia, joiden lähteen House keksii. Chasen lääkäri-isä tulee vierailulle Australiasta.

1.14 Tarkkailussa (Control)

Ensiesitys Suomessa: 21.12.2006
Ensiesitys USA:ssa: 15.03.2005

32-vuotias kosmetiikkayhtiön toimitusjohtajan toisesta jalasta katoaa liikkumiskyky. Tiimi epäilee syöpää, kun tukosta ei löydy, mutta nainen on vastentahtoinen. House alkaa epäillä psyykkistä sairautta ja joutuu jälleen taivuttamaan sääntöjä. Sairaalan hallitus saa uuden puheenjohtajan - miljardööri Edward Voglerin. Cuddy painostaa Housea pitämään labratakkia. Chase flirttailee ja tekee virheen. Yksi tiimin jäsenistä kielii.

1.15 Veriveljet (Mob Rules)

Ensiesitys Suomessa: 28.12.2006
Ensiesitys USA:ssa: 22.03.2005

Vastahakoinen mafiapomo Joey on menossa todistamaan, kun hän joutuu yllättäen koomaan. Miehen veli painostaa Housea olemaan paljastamatta aivan kaikkea sairauskertomuksessa ja lahjoo häntä. Vogler jatkaa Housen savustamista ulos sairaalasta ja antaa hänelle ikävän käskyn. Potilaana on myös lapsi, joka työntää leluja nenäänsä.

1.16 Paino-ongelmia (Heavy)

Ensiesitys Suomessa: 04.01.2007
Ensiesitys USA:ssa: 29.03.2005

10-vuotias ylipainoinen Jessica saa sydänkohtauksen. Äidin mielestä liikunta ja ruokavalio eivät auta. Chase kritisoi kovaan ääneen amerikkalaisia elämäntapoja. Pian tyttöön ilmestyy myös kuolioita, joten ratkaisun on löydyttävä pian. Tiimi alkaa riidellä, kun House kertoo irtisanomisesta. Tiedonvuotaja paljastuu. Potilaana on myös nainen, joka ei halua leikkauttaa isoa hyvälaatuista kasvainta vatsastaan.

1.17 Mutkia kerrakseen (Role Model)

Ensiesitys Suomessa: 11.01.2007
Ensiesitys USA:ssa: 12.04.2005

Senaattori, presidentiksi pyrkivä Wright pyörtyy kesken varainkeruutilaisuuden. Hänen toinen polvensa ei reagoi kopautukseen, joten House epäilee vikaa aivoissa. Potilas alkaa sanella sääntöjä ja sitä, mitä potilaskertomukseen tulee kun kyse saattaa olla aidsista. Housen pitäisi pitää esitelmä Voglerin firman lääkkeestä vastineeksi siitä, ettei hän joudu erottamaan ketään. House ei osaa ottaa kiitoksia vastaan ja pohtii, miksi Cameron pitää hänestä. Potilaana on myös nainen, joka ei tiedä harrastaneensa seksiä unissakävellessään.

1.18 Napit vastakkain (Babies & Bathwater)

Ensiesitys Suomessa: 18.01.2007
Ensiesitys USA:ssa: 19.04.2005

Raskaana oleva 39-vuotias nainen pyörtyy. Hänellä on myös nielemisongelmia. Potilaan on valittava oma tai lapsensa henki ennen kuin on liian myöhäistä molemmille. Hänen aviomiehensä on eri mieltä päätöksestä. Vogler painostaa hallitusta erottamaan Housen ja haluaa raivata kaikki esteet tieltään. Wilson ja Cuddy joutuvat tekemään vaikeita päätöksiä. House joutuu kertomaan tiimille Cameronin lopettamisesta. Potilaana on myös pariskunta, jonka vauva noudattaa vegaaniruokavaliota.

1.19 Sotkuja kerrakseen (Kids)

Ensiesitys Suomessa: 25.01.2007
Ensiesitys USA:ssa: 03.05.2005

Uimahallissa sairastunut mies aiheuttaa epidemiavaaran ja sairaala on täynnä karanteenissa olevia ihmisiä. Eräs tapaus kuitenkin kiinnittää Housen huomion: 12-vuotias uimahyppääjä Marylla on suolistossaan verta, mikä ei liity miehen tapaukseen. House teilaa kaikki Cameronin paikkaa hakevat ja haluaa hänet kovasti takaisin.

1.20 Rakkaus koskettaa (Love Hurts)

Ensiesitys Suomessa: 01.02.2007
Ensiesitys USA:ssa: 10.05.2005

21-vuotias Harveylle tulee aivohalvaus. Hänellä myös puhevika ja mielenalavaihteluja. Kuvaus osoittaa, että miehellä on tehty leukaleikkaus. Domina Annette käy hoitamassa potilasta rankoin keinoin. Mies oli käyttänyt Housen paheksumia vaihtoehtoisia hoitoja - kuten akupunktiota - ennen sairaalaan tuloa. Vastaus sairauteen löytyy miehen kotoa, mutta hänen vanhempansa eivät ole suostuvaisia hoitoon. Cameron pääsee viimein treffeille.

1.21 Kolme tarinaa (Three Stories)

Ensiesitys Suomessa: 08.02.2007
Ensiesitys USA:ssa: 17.05.2005

Cuddy pyytää Housea pitämään diagnostiikan luennon opiskelijoille. House käyttää esimerkkinä kolmea potilasta, jotka tulevat hoitoon jalkakivun takia. Kenenkään vaiva ei ole tilastollisesti tyypillisimmästä päästä. Maanviljelijällä on jonkinlainen purema, keski-ikäinen mies vaikuttaa narkkarilta ja nuori lentopalloilija tyttö saattaa sairastaa syöpää. Myös tiimi tulee kuuntelemaan ja tunnistaa pian yhden tapauksista Houseksi itsekseen.

1.22 Vanha suola janottaa (Honeymoon)

Ensiesitys Suomessa: 22.02.2007
Ensiesitys USA:ssa: 24.05.2005

Stacy haluaa esitellä Houselle uuden aviomiehensä Mark Warnerin. Mies luulee olevansa aivan terve, vaikka hänellä on vatsakipuja ja hän pyörtyilee. House löytää jotain katsomalla leikkausvideota. Cameron epäilee, että House haluaa vain lypsää tietoa ex-vaimonsa suhteesta. Yhtäkkiä tapahtuu muutos pahempaan ja Mark halvaantuu. House uskoo, että vika on aivoissa ja koittaa päästä eroon pahoista ajatuksistaan.

Seuraava jakso

Suomessa TV Viisi su 26.06.2016 klo 18.30
3. kausi (u)

USA:ssa Päättynyt

DVD:nä (R2)

1. kausi - suomenkieliset tekstit
2. kausi - suomenkieliset tekstit
3. kausi - suomenkieliset tekstit
4. kausi - suomenkieliset tekstit
5. kausi - suomenkieliset tekstit
6. kausi - suomenkieliset tekstit
7. kausi - suomenkieliset tekstit
8. kausi - suomenkieliset tekstit

Viralliset sivut

Suomi

CDON.com9.95 €

House

Kausi 1

CDON.com9.95 €

House

Kausi 2

CDON.com9.95 €

House

Kausi 3

CDON.com9.95 €

House

Kausi 4

CDON.com9.95 €

House

Kausi 5

CDON.com9.95 €

House

Kausi 6

CDON.com9.95 €

House

Kausi 7

CDON.com9.95 €

House

Kausi 8

CDON.com49.95 €

House

Kausi 1-8