5. kauden jaksot

5.1 Jaettu hulluus (Folie a Deux)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 02.10.2016

Sarjapommittaja alkaa jälleen tehdä töitään 6 vuoden hiljaiselon jälkeen. Watson pyytää neuvoja entiseltä potilaaltaan Shinwell Johnsonilta, jonka hengen hän pelasti kirurgina ollessaan. Holmes aistii, että Watson on onneton ja kyselee, onko hän yhä tyytyväinen uraansa etsivänä.

5.2 Jadesinetin arvoitus (Worth Several Cities)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 16.10.2016

Watson esittelee asuntoa, kun Holmes joutuu tatuoitujen gorillojen ympäröimäksi. Varastosta löytyy salainen luukku. Valvontakamerat paljastavat kapteenin, joka on varsin puheliaalla tuulella. Watsonilta pyydetään palvelusta. Tapaaminen ei suju parhaimmalla tavalla ja kieltoja määrätään. Watson ja Holmes kohtaavat tutkimuksissaan huumeita. Lopulta löytyy leimaisimia ja ruumis.

5.3 Siepattu (Render, and Then Seize Her)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 23.10.2016

Tirkistely tuottaa mielihyvää, mutta ei sille kenelle pitäisi. Holmes käskee Watsonia pukeutumaan tai riisuutumaan. Valvontakamera tuottaa tulosta kun uuden uhrin taustoja selvitellään. Käristyneen auton kautta tiet johtavat studiolle. Holmesin kuulustelut eivät suju toivotulla tavalla. Holmes käy Watsonin hermoille tämän herätystavan takia. Asemalla kaksi henkiöä kohtaavat toisensa.

5.4 Taivas putoaa (Henny Penny the Sky is Falling)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 30.10.2016

Holmes laittaa vihjailevan kuvan roikkumaan. Holmes ohjastaa erikoisessa metodissa. Holmes ja Watson jatkavat seinällä olevien kuvien pähkäilemistä kunnes ruumis aiheuttaa töitä. Kuulustelut johdattavat mökin kautta avaruuteen. Avaruus tuottaa tulosta keskusteluiden muodossa. Watson ja Holmes pääsevät tähtiin, jotka johdattavat heidät tutkinnassa eteenpäin. Lopulta kunnia seisoo.

5.5 Saalistajan saalistaja (To Catch a Predator Predator)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 06.11.2016

Watson toimii vaatetuomarina. Myöhemmin Watson ja Holmes käyvät ruumishuoneella katsomassa uhriaan. Omaiset joutuvat kestämään rasittavia kuulusteluja. Todisteet vievät Watsonin ja Holmesin rakkauden ihmeelliseen maailmaan. Myös kuoleman suomaa onnellisuutta on ilmassa. Yllättäviä asioita ilmaantuu. Todisteita vastaan taistellaan. Rakkaus satuttaa aina tavalla tai toisella.

5.6 Tappava annos (Ill Tidings)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 13.11.2016

Oikeudenkäyntiä käydään. Holmes käy keskustelua kameran välityksellä. Holmesia ja Watsonia kutsuu ravintola tutkimuksiin ja Holmes innostuu vähän maistelemaankin. Ruumis pöydällä johdattaa tutkimukset luksuksen pariin. Salasuhteita paljastuu. Salaperäinen ääni mietityttää. Kiemurteleva elukka tekee Watsonille pahaa. Lopulta elukat ja etsintäluvat tekevät tulosta.

5.7 Varjojen mailla (Bang Bang Shoot Chute)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 20.11.2016

Watson on kutsunut ystävättärensä kylään. Sillä välin korkeudet ja hypyt aiheuttavat seuraavan kuolonuhrin. Kuulusteluissa kuullaan raskaana olevaa naista. Uhrin onneksi hänellä oli kamera. Watson tutkii nettiä ja tekee löytöjä. Tapaus johdattaa Watsonin ja Holmesin armeijan maailmaan. Epäiltyjä alkaa ilmestyä enemmän tutkinnan edetessä. Holmes etsii ratkaisua shakista. Lopulta eräs nainen kertoo miten asiat on. Watson auttaa ystäväänsä.

5.8 (How the Sausage Is Made)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 27.11.2016

Holmes jättää Watsonille kirjeen ohjeineen. Samaan aikaan ovelle sattuu mies, jolla on kuninkaallinen esine mukanaan. Vatsa vie parin kellariin. Ruoka vie testauksien äärelle. Watson ei innostu Holmesin ruokailusta. Todisteiden takia Holmes menee kovistelemaan labraa. Pomo ja katukisat ovat yllättävä asia. Holmes keskustelee ongelmistaan avoimesti.

5.9 (It Serves You Right to Suffer)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 11.12.2016

Watson herää naisen kirkumiseen ja on heti valmiina näyttämään taivaan merkit. Äänen lähteeksi paljastuu tuttu henkilö ja vaara on ohi. Joku soittaa hätänumeroon uudesta ruumiista. Watson ja Holmes menevät asuntoon, josta on lähdetty vauhdilla. Tapaus johdattaa parin katujengin maailmaan. Watson pääsee tapaamaan korkea-arvoisen henkilön. Löytyy lukkoja ja lääkepurkkeja. Jälkiä löytyy ja toisia tilaisuuksia tapahtuu.

5.10 (Pick Your Poison)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 18.12.2016

Watson ja Holmes kinastelevat kunnes puhelin piippaa ja Watsonille tulee kutsu ruumishuoneelle, yksin. Watson joutuu menemään apteekkiin, mutta reissu osoittautuu turhaksi. Kun Watson saapuu kotiin, Holmes ja veitsi ovat yhteinen tekijä. Tuttu henkilö löytyy tietokoneelta ja kohta löytyy uusi ruumis. Läheisiä ihmisiä aina epäillään ensiksi, joka tietysti aiheuttaa närää. Watson kuulustelee epäiltyä yksin.

5.11 (Be My Guest)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 08.01.2017

Musiikin tahdissa tehdään aamupalaa ja lukkoja melkein unohdetaan lukita. Holmes näkee kesken palaverin huulilta luettavaa tekstiä ja käykin henkilön kimppuun, nähden mielenkiintoista ja epäillyttävää kuvaa. Samaan aikaan Watson ottaa aikaa lukkojen avaamisessa. Aiemman hissikohtaamisen jälkeen Holmes pidättää kuulusteluihin tutun henkilön. Kidnappaustapaus alkaa hiljalleen selvitä. Erilaiset kartat ja taulut auttavat asiaa, vaikka vapautuksiakin tapahtuu. Vereltä ei voi välttyä ja kaikki päättyy vilkkuviin valoihin.

5.12 (Crowned Clown, Downtown Brown)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 15.01.2017

Watson kuulee työkaverinsa lähtevän treffeille ja ihmettelee asiaa. Kaksi kaverusta tekevät metsässä naamiollisen löydön ja siitähän seuraa rikos. Holmes saapuu tietenkin paikalle selvittämään tapahtumia. Luottokortti tuo kuulusteluihin ja paineita alkaa kasaantua ryhmän kuulustellessa. Kuulusteltavasta alkaa selvitä uusia puolia. Kotona Watsonia odottaa ärsyttävän äänekäs yllätys. Asemalla koko ryhmä päälliköitä myöten käy tilannetta läpi. Erikoinen virus vie asiaa eteenpäin ja sitä kautta laboratorioon, jossa tilannetta ei voida uskoa todeksi. Lopulta löytyy autotallillinen nestemäistä ainetta.

5.13 (Over a Barrel)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 29.01.2017

Ajassa mennään taaksepäin, tammikuuhun 2014 kun Holmesia tullaan kyselemään kotiovelle. Yli kaksi vuotta myöhemmin samainen henkilö saapuu uudestaan Watsonin ja Holmesin puheille. Mies ei ole oikein tyytyväinen menneisiin. Holmes tutkii vanhoja tekstiviestejä. Ilmasta kuvatut kuvat vievät tutkimuksia eteenpäin. Toisaalla Watson puhuttaa poikansa vankilaan menettänyttä miestä. Holmes saa ruokaisan idean tutkiessaan tynnereitä. Lopulta ollaan panttivankitilanteessa.

5.14 (Rekt in Real Life)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 19.02.2017

Watson tapaa Shinwelin urheilukentän laidalla ja siitä he lähtevät juttelemaan kahvilaan. Samaan aikaan tytöt katselevat roolipeliä näytöltä, kun näkevät jotain raakalaismaista. Näky johdattaa Watsonin ja Holmesin paikalle. Tutkimukset paljastavat aseita. Rikospaikkatutkimukset vievät öljyiseen paikkaan ja Holmesin lausunnat aiheuttavat kummastelua. Kuulusteltavana on oikein viehättävä nainen. Ruuhkat aiheuttavat hankaluuksia, mutta lopulta pidätyksiäkin tehdään.

5.15 (Wrong Side of the Road)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 05.03.2017

Sherlock katselee poliisiasemalla kuulusteluhuoneen ikkunasta miettiväisenä. Hetken päästä haustausmaalla ollaan surullisissa tunnelmissa. Sherlock puhuu hautakivelle, kun häntä lähestyy henkilö, joka huomauttaa hänen hiuksistaan. Myös Holmes yllättyy menneestä henkilöstä. Henkilöstä ollaan myös poliisiasemalla innoissaan. Hautausmaalla odottaa erikoinen rikospaikka. Yksi ainoa hius voi johdattaa kaiken jäljille. Kirkuvia yllätyksiä putkahtaa puun takaa. Lopulta tehdään yllättävä pidätys.

5.16 (Fidelity)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 12.03.2017

Yllättävän pidätyksen jälkeen Holmes istuu kuulusteltavana. Samaan aikaan Watsonia käsketään tulemaan tapaamiseen yksin. Kohta jo saapuukin kidnappauspaku ja jättää elävän paketin. Porukan tutkimukset johtavat upean näköalan toimistoon. Holmes ja Watson lähtevät omin luvin tutkimaan toimistojen papereita. Täydellisiä vastaavuuksiakin ilmaantuu. Tilanteet kärjistyvät niin, että murhayrityksiä esiintyy.

5.17 (The Ballad of Lady Frances)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 19.03.2017

Kadulla tapahtuu ampumisia joiden äänet kantautuvat kauas. Holmes yhdistää oudolla tavalla shakkia ja nyrkkeilyä. Taas Holmes ja Watson kutsutaan rikospaikalle, mutta sieltä puuttuu kaikki mitä rikospaikalla odotetaan olevan. Tutkimukset vievät heitä eteenpäin ja Watson keskustelee partatyypin kanssa. Kidnappaus kiinnostaa monia äänitteen muodossa. Kohta herätään jo laukauksiin, mutta ei vaarallisella tavalla.

5.18 (Dead Man's Tale)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 26.03.2017

Varastoilla käydään kiivasta huutokauppaa. Varaston kaapista löytyy mätäinen yllätys. Watson ja Holmes kutsutaan paikalle tutkimaan tapausta. Tapaus ja kuulustelu johdattaa toisen varaston jäljille. Jäljet vievät heidät satamaan keskustelemaan murhasta. Löytyy myös väärännettyjä esineitä. Esine vie ehdonalaisen jäljille ja rikkeisiin. Yllättävä henkilö tunnustaa. Tilanteet kärjistyvät pahaksi, sillä Holmes joutuu pahaan tilanteeseen.

5.19 (High Heat)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 09.04.2017

Holmes tarkastelee vammojaan peilistä kokemansa pahoinpitelyn jälkeen. Hautauspalvelussa koetaan kauhun hetkiä kädenjäljen muodossa, joten Holmes ja Watson kutsutaan paikalle. Kotona Holmes järjestää Watsonille mainostavan yllätyksen. Kohta ollaan jo yksijalkaisen jäljillä. Tapauksen johdosta täytyy tehdä roiskuvia testejä. Holmes odottaa paljon Watsonilta.

5.20 (The Art of Sleights and Deception)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 23.04.2017

Watson huomaa poliisilaitoksella, että toimistossa käydään kiivasta keskustelua ja menee kysymään asiasta. Myöhemmin Watson saapuu kotiin ja löytää Holmesin omana itsenään, eli hieman kummallisena ja vielä enemmän järkytystä aiheuttaa hänen tekemisensä. Aseet ja taikuus aiheuttavat tapauksessa päänvaivaa. Holmes aiheuttaa Watsonille kaupungilla lisää yllätyksiä.

5.21 (Fly into a Rage, Make a Bad Landing)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 30.04.2017

Hakattu tuttu löytää tiensä sairaalan letkuihin pahassa kunnossa. Poliisiasemalla kuulustellaan pahaa vihaongelmaa omaavaa tapausta, lipevän asianajajan kanssa. Sairaalassa otetaan yhteen, kun kaksi vihollista kohtaavat. Tutkimuksien seurauksena Holmesin pääsee syyllisen jäljille. Kohta jo mukaan saadaan kallis varkaus ja siivekäs lintu.

5.22 (Moving Targets)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 07.05.2017

Holmes ja Watson saavat pariskunnan kiinni. Sillä aikaa varastossa käydään värikästä ammuskelua, mikä muuttuu astetta vakavammaksi äkisti. Watson palaa kotiin ja löytää Holmesin jälleen mietteliäänä ja kysymyksiä esittävänä. Tapaus johdattaa mukaan myös Pokemonin. Maankaivaminen johtaa rautoihin. Watsonia odottaa paha yllätys asunnolla.

5.23 (Scrambled)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 14.05.2017

Watson on ymmärrettävästi järkyttynyt ystävänsä poismenosta kun ruumissäkkiä suljetaan. Holmes kumppaneineen yrittää parhaansa mukaan tukea häntä. Asemalla taululla nähdään itse pääpahis. Holmes käy kaiken kokemansa jälkeen puhumassa tukiryhmälle. Tapaus vie Holmesin ja Watsonin ylimielisen tyypin luokse. Työt painavat Watsonia niin, ettei tämä saa nukuttua. Holmes avautuu viehättävälle naiselle.

5.24 (Hurt Me, Hurt You)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 21.05.2017

Holmesilta kysytään tärkeä kysymys ja hänen odotetaan vastaavan totuuden mukaisesti. Hän joutuukin todistelemaan fyysisesti. Holmes päättää lähteä tunnustamaan syntinsä. Tatuoidun äijän kautta tiet vievät poliisiasemalle katselemaan naista kahleissa. Watson lähtee keskustelemaan läheisen kanssa. Liekit viettelevät käärmeen lailla mutta mikä onkaan totuus? Onko kaikki vain kuvitelmaa vai totta? Kausi päättyy.

Seuraava jakso

Suomessa Tauolla

USA:ssa Tauolla

DVD:nä (R2)

1. kausi - suomenkieliset tekstit
2. kausi - ei suomenkielisiä tekstejä
3. kausi - ei suomenkielisiä tekstejä
4. kausi - ei suomenkielisiä tekstejä
5. kausi - ei suomenkielisiä tekstejä

Viralliset sivut

USA
Suomi

CDON.com14.95 €

Holmes NYC

Kausi 1

CDON.com24.95 €

Holmes NYC

Kausi 2

CDON.com29.95 €

Holmes NYC

Kausi 3

CDON.com24.95 €

Holmes NYC

Kausi 4

CDON.com34.95 €

Holmes NYC

Kausi 5