4. kauden jaksot

4.1 Muutosta ilmassa (A Change Is Gonna Come)

Ensiesitys Suomessa: 27.02.2008
Ensiesitys USA:ssa: 27.09.2007

Cristina, Meredith, Izzie ja Alex aloittavat vihdoin harjoittelijoiden ohjaajana. Bailey ei enää halua ottaa kantaa heidän tekemisiinsä ja vihoittelee Webberille. Callie yrittää tottua uuteen asemaansa. Georgea harmittaa suunnattomasti harjoitteluvuoden kertaus. Meredithin sisar Lexie kuuluu Cristinan ryhmään ja yrittää saada yhteyden siskoonsa. Derek on yksinäinen, kun Addison ja Burke ovat jättäneet sairaalan. Sairaalaa työllistävät ketjukolarin uhrit. Raskaana oleva nainen on kadottanut kätensä, Alexin potilas syö sairaalan välineitä ja Izzie päätyy pikkupojan toivomuksesta auttamaan peuraa.

4.2 Rakkaus/addiktio (Love/Addiction)

Ensiesitys Suomessa: 05.03.3008
Ensiesitys USA:ssa: 04.10.2007

George kertoo tunteistaan Izzielle ja aikoo kertoa myös Callielle. Meredith ja Derek jatkavat eroamistaan sekstailemalla. Cristina on hukkua häälahjoihin ja alkaa lahjoitella niitä pientä korvausta vastaan. Richard yrittää delegoida tehtäviään pelastaakseen suhteensa. Kerrostalossa tapahtunut kaasuräjähdys tuo useita uhreja. Burken äiti yrittää löytää Cristinan. Bailey saa klinikalleen töihin vain harjoittelijoita Callien käskystä. Alex keksii lapsipotilaan avulla, että räjähdys johtui huumelabrasta.

4.3 Kirvelevä totuus (Let the Truth Sting)

Ensiesitys Suomessa: 12.03.2008
Ensiesitys USA:ssa: 11.10.2007

Meredith ja Derek jatkavat peuhaamista ja Cristina arvaa tämän. Izzie joutuu pettymään Georgen käytökseen. Alex saa harjoittelijakseen Webberin ikäisen Normanin. Sloanen potilaalla on syöpä kielessä. Muut harjoittelijat tuovat esiin arvostuksensa Georgea kohtaan. Izzien 82-vuotias puolikoomapotilas Charlie herää ja päättää kuolla. Miehet pohtivat vanhenemista. Cristina haluaa leikkaukseen saadakseen ajatuksensa pois Burkesta. Meredith yrittää opettaa Lexieta.

4.4 Sydämenasiaa (The Heart of the Matter)

Ensiesitys Suomessa: 19.03.2008
Ensiesitys USA:ssa: 18.10.2007

Callie suhtautuu yllättävästi Georgen paljastukseen. Derek haluaa viedä Meredithin seksintäyteiselle viikonloppulomalle. Alex suostuu korvaamaan Meredithin työvuoron, jos tämä ottaa Normanin harjoittelijakseen. He kertovat vahingossa väärällä potilaalle huonoja uutisia. Baileylla on potilaana jalkansa murtanut himolaihduttaja. Lexie näyttää osaamistaan. Callie ja Izzie ottavat yhteen. Cristinan potilaana on nuori halvaantunut baseball-pelaaja. Adelen siskontyttö Camille joutuu jälleen sairaalaan ja haluaa lopettaa hoidot.

4.5 Vainoavat ajatukset (Haunt You Everyday)

Ensiesitys Suomessa: 26.03.2008
Ensiesitys USA:ssa: 25.10.2007

On halloween. Meredith näkee painajaisia ja päättää vihdoin tehdä jotain äitinsä uurnalle. Cristina aikoo vuokrata Burken asunnon Richardille. Bailey ja Callie toimivat yhteistyössä. Callie paljastaa kaikille Izzien teon. Baileyn potilas tuntee, että hänen toinen jalkansa ei kuulu hänelle. Hoitajat liittoutuvat Sloanea vastaan. "Ava" palaa Alexin luokse. Pieni korvaton poika tarvitsee kosmeettista leikkausta, mutta hänellä ei ole varaa siihen. Kaupungissa on perinteinen kurpitsankaiverruskilpailu - moottorisahalla. Tohtori Hahn yrittää suostutella sydänpotilas ottamaan onnettomuuteen joutuneen tyttärensä sydän. Norman saa sydänkohtauksen.

4.6 Kung Fu taistelee (Kung Fu Fighting)

Ensiesitys Suomessa: 02.04.2008
Ensiesitys USA:ssa: 01.11.2007

Meredith pohtii, mikä hänessä on vialla psykologiankirjan avulla. Richard muuttaa asuntovaunuun Derekin naapuriksi. Izzie on kyllästynyt odottamiseen ja haluaa harrastaa seksiä Georgen kanssa. Erica Hahn aloittaa työt Seattle Gracessa. Kaksi naista loukkaantuu pitäessään kiinni samasta hääpuvusta voittaakseen 100 000 dollarin häät. Laskuvarjohyppääjä Rickin varjo ei aukea ja hän putoaa huiman matkan maahan. Hän näyttää kuitenkin olevan kohtalaisen kunnossa. Cristina on valmis tekemään melkein mitä tahansa päästäkseen mukaan sydänleikkaukseen.

4.7 Kemiat sekaisin (Physical Attraction...Chemical Reaction)

Ensiesitys Suomessa: 09.04.2008
Ensiesitys USA:ssa: 08.11.2007

Meredith ystävineen pohtii ihmisten välistä kemiaa. Richard halua katsoa elokuvia Derekin kanssa. Cristina päättää tehdä Burken asunnosta oman näköisensä. Bailey kehottaa Cristinaa valitsemaan uuden erikoistumisalan. George ja Izzie avautuvat huonosta seksielämästään Meredithille. Teho-osastolle tulee äiti ja vauva, jotka kaatuivat portaissa. Georgen pikkupotilas haluaa vanhempiensa eroavan. Callie luovuttaa tehtävänsä hetkeksi Baileylle. Aikataulun kanssa on paljon ongelmia. Lexie jatkaa deittailua Alexin kanssa. Alexin ja Izzien ärsyttävät potilaat päätyvät sekstailemaan jouduttuaan samaan huoneeseen. Mark ihastuu Ericaan.

4.8 Ikuinen nuoruus (Forever Young)

Ensiesitys Suomessa: 16.04.2008
Ensiesitys USA:ssa: 15.11.2007

Meredith ja Cristina vakoilevat ilmeisesti Derekiä treffeillä Sydneyn kanssa. Seksi on vaikeuttanut Georgen ja Izzien koko suhdetta. Baileyn aika sairaalassa alkaa ja hän alkaa heti ladella uusia sääntöjä. Cristina pääsee vihdoin Hahnin oppiin. Tapahtuu paha koulubussionnettomuus, joten sairaalaan tulee paljon nuoria potilaita. Bussikuski on Mirandan vanha koulukaveri. Derekin potilaalla on lyijykynä silmässä. Lexien ja Meredithin isä tulee kännissä sairaalaan. Nuorten pinnallisuus ärsyttää lääkäreitä.

4.9 Törmäyskurssilla, osa 1 (Crash Into Me, part 1)

Ensiesitys Suomessa: 23.04.2008
Ensiesitys USA:ssa: 22.11.2007

Meredith ja Cristina yrittävät tanssia pois murheensa, mikä saa Izzien tuntemaan olonsa ulkopuoliseksi. Mirandan aviomies hermostuu, kun vaimo on harvoin kotona. Lexie vihoittelee yhä Alexille, joka yrittää kääntää hänen mietteensä. Sloane esittelee potilas Nickin (vieraileva tähti Seth Green), jonka kaulavaltimo on vaarassa puhjeta hetkellä minä hyvänsä. Ambulanssi kolaroi sairaalan edustalla. Kaksi kuskia on jumissa auton sisällä ja Meredith yrittää pitää heidät tajuissaan. Baileyn potilas on rasistinen kivuissaankin. Rebecca tulee yllätysvierailulle. Derek hieroo ystävyyttä Rosen kanssa.

4.10 Törmäyskurssilla, osa 2 (Crash Into Me, part 2)

Ensiesitys Suomessa: 30.04.2008
Ensiesitys USA:ssa: 29.11.2007

Edessä on rankka päivä. Lexien täytyy yrittää tyrehdyttää Nickin verenvuoto. Derekin tietokoneeseen ei saada apua ja hän on sokkona Maryn aivoissa. Rose uskoo pystyvänsä korjaamaan koneen. Meredith yrittää saada Rayn tilanteesta selkoa ambulanssin sisällä. Georgen pitää tuoda viestiä Tuckerille, joka uskoo avioliittonsa hajoavan käsiin. Erikoislääkäreitä tarvitaan monessa paikassa yhtä aikaa ja kaikki leikkaussalit ovat täynnä. Neljän lapsen isän leikkaus on pitkä ja vaikea. Izziellä on huono omatunto, kun hän ei ehdi hoitaa tehtäviään. Meredith kertoo Derekille, ettei halua menettää häntä.

4.11 Kosketa minua (Lay Your Hands on Me)

Ensiesitys Suomessa: 07.05.2008
Ensiesitys USA:ssa: 03.01.2008

Derek suunnittelee talon rakennuttamista upealle paikalle ja haluaa Meredithin myös sinne asumaan. Izzie luovuttaa sydänkirurgian Cristinalle. Georgen äiti tulee kaupunkiin eikä tiedä poikansa erosta. Eräs potilas vakuuttaa olevansa parantaja. Lexie saa allergisen reaktion. Baileyn poika joutuu sairaalaan.

4.12 Viidakon lait (Where the Wild Things Are)

Ensiesitys Suomessa: 05.11.2008
Ensiesitys USA:ssa: 24.04.2008

Meredith käy terapiassa, mutta ei suostu puhumaan. George ja Lexie yrittävät selvitä uudessa asunnossaan. Izzie, Meredith, Alex ja Cristina ovat kilpailleet jo kaksi viikkoa leikkauksista asumalla sairaalassa. Derek ja Rose etenevät suhteessaan hitaasti. Callie ja Erica hurvittelevat. Potilaana on karhunhyökkäyksen uhreja ja nilkkansa nyrjäyttänyt, jolla Izzie epäilee mysteeristä sairautta.

4.13 Sydämensirpaleita (Piece of My Heart)

Ensiesitys Suomessa: 12.11.2008
Ensiesitys USA:ssa: 01.05.2008

Addison tulee Seattleen leikkausta varten, kun sikiön sydän kasvaa kehon ulkopuolella. Meredith on onnellinen päästessään ehkä tekemään lääketieteen historiaa viime jakson syöpäpotilaalle. Muut ovat kateellisia. Potilas Phillip Robinson käyttäytyy kummallisesti. Izzie yllättyy, kun hänen harjoittelijaporukkansa tulee krapulassa töihin. Rebecca kertoo Alexille olevansa raskaana. Cristina yrittää olla tyttömäisempi. George joutuu kahden porukan väliin.

4.14 Säädyllistä käytöstä (The Becoming)

Ensiesitys Suomessa: 19.11.2008
Ensiesitys USA:ssa: 08.05.2008

Meredith haluaa lopettaa Derekistä unelmoimisen, koska se häiritsee hänen työtään. Kokeiluhoito jatkuu uudella potilaalla. Sloane ja Callie kuhertelevat Baileyn mielestä väärässä paikassa. Preston on saanut arvokkaan palkinnon ansioistaan, mikä häiritsee Cristinan työtä. Nuori Kiera on ollut jo 8 viikkoa eristyksissä odottamassa uutta sydäntä ja alkaa murtua. Adele tulee sairaalaan keskustelemaan sairaanhoitajien kantelusta. Kaikkien työntekijöiden pitää kertoa, jos tapailee toista työntekijää. Izzie haluaa kertoa Alexille totuuden Rebeccasta.

4.15 Hulluuden rajoilla (Losing My Mind)

Ensiesitys Suomessa: 26.11.2008
Ensiesitys USA:ssa: 15.05.2008

Psykologin mielestä Meredith on luovuttaja. Kuuluisa sydänkirurgi tulee sairaalaan potilaaksi. Erica ei halua tehdä leikkausta liian suuren riskin takia. Derek ja Meredith saavat kokeilua varten uuden potilaan, joka haluaa odottaa mielikuvituspoikaystäväänsä. Richard odottaa soittoa Adelelta. Rebecca tulee viimein sairaalaan ja Izzie kertoo totuuden Alexille. Cristina käyttäytyy omituisesti eli on Meredithin kanssa "pimeässä paikassa". George joutuu hoitamaan pomojensa yksityisasioita. Mark aikoo kääntää uuden lehden elämässään.

4.16 Vapaus 1/2 (Freedom, part 1)

Ensiesitys Suomessa: 03.12.2008
Ensiesitys USA:ssa: 22.05.2008

Meredith kertoo rankasta kokemuksestaan äitinsä kanssa psykologille. Cristina on surullinen eikä meinaa piristyä millään. Derek myy maansa, sillä on unohtanut unelmatalonsa. Rebecca voi huonosti, mutta Alex ei halua viedä häntä hoitoon. Izzie on huolissaan. Richard aikoo muuttaa takaisin Adelen luokse. Mark puhuu tuhmia Ericasta Callielle. Sairaalaan tulee sementtiin uponnut nuori poika. Derekin ja Meredithin kokeiluhoitoon tulee kaksi toisiinsa rakastunutta nuorta. Lexie ja George katsovat työntekijöiden tietoja.

4.17 Vapaus 2/2 (Freedom, part 2)

Ensiesitys Suomessa: 10.12.2008
Ensiesitys USA:ssa: 22.05.2008

Derek on raivoissaan Meredithille, koska ei halua tappaa jälleen yhtä potilasta. Bailey kertoo Andrew'lle, mitä viimeisen sementtipalan irrottamisen jälkeen saattaa tapahtua. Cristina ottaa ohjat käsiinsä Hahnin vastustuksesta huolimatta. Izzien on pakko kohdella Alexia omaisena Rebeccan tapauksessa. Cristina opettaa Lexieta. Meredith pääsee vihdoin perille äitinsä ajatuksista.

Seuraava jakso

Suomessa Liv su 26.06.2016 klo 22.00
12. kausi (u)

USA:ssa Tauolla

DVD:nä (R2)

1. kausi - suomenkieliset tekstit
2. kausi - suomenkieliset tekstit
3. kausi - suomenkieliset tekstit
4. kausi - suomenkieliset tekstit
5. kausi - suomenkieliset tekstit
6. kausi - suomenkieliset tekstit
7. kausi - suomenkieliset tekstit
8. kausi - suomenkieliset tekstit
9. kausi - suomenkieliset tekstit
10. kausi - suomenkieliset tekstit
11. kausi - suomenkieliset tekstit

Viralliset sivut

USA
Suomi

CDON.com9.95 €

Greyn anatomia

Kausi 1

CDON.com9.95 €

Greyn anatomia

Kausi 2

CDON.com9.95 €

Greyn anatomia

Kausi 3

CDON.com9.95 €

Greyn anatomia

Kausi 4

CDON.com9.95 €

Greyn anatomia

Kausi 5

CDON.com9.95 €

Greyn anatomia

Kausi 6

CDON.com9.95 €

Greyn anatomia

Kausi 7

CDON.com9.95 €

Greyn anatomia

Kausi 8

CDON.com14.95 €

Greyn anatomia

Kausi 9

CDON.com19.95 €

Greyn anatomia

Kausi 10

CDON.com44.95 €

Greyn anatomia

Kausi 11