3. kauden jaksot

3.1 On tullut aika (Time Has Come Today)

Ensiesitys Suomessa: 29.08.2007
Ensiesitys USA:ssa: 21.09.2006

Izzie on murtunut, eikä suostu edes vaihtamaan vaatteitaan. Sairaalassa on puhkeamassa rutto, joten George ja Derek joutuvat karanteeniin. Ankara flunssa-aalto tuo paljon potilaita. Meredith pohtii alushousujensa kohtaloa. Jaksossa eri henkilöt muistelevat menneitä aikoja ennen harjoittelukautta. Addison yrittää selvittää, miten pieni vauvapotilas päätyi roskakoriin.

3.2 Minä olen puu (I Am a Tree)

Ensiesitys Suomessa: 05.09.2007
Ensiesitys USA:ssa: 28.09.2006

Izzie purkaa ahdistustaan leivontaan. Meredith pohtii valintaansa kahden miehen välillä. Cristina tapaa Burken vanhemmat vähemmän mukavalla tavalla. Addison haluaa vapaapäivän selvittääkseen ongelmansa juomalla. Derekin potilas sanoo kaiken mitä ajattelee ääneen. Natsin potilaalla on puunoksa sisällään. Callie saa Georgen mustasukkaiseksi.

3.3 Pelkkää kuvitelmaa (Sometimes a Fantasy)

Ensiesitys Suomessa: 12.09.2007
Ensiesitys USA:ssa: 05.10.2006

Meredith fantasioi kahdesta miehestään, mutta todellisuus ei ole yhtä ihanaa. George ei halua asua Callien kanssa saman katon alla ja onnistuu saamaan naisen erään potilaan muuttamaan mielensä leikkauksen suhteen. Izzie yrittää mennä pomon juttusille. Alexin potilas luulee olevansa supersankari, koska hän ei tunne kipua.

3.4 Mitä minä olen (What I Am)

Ensiesitys Suomessa: 19.09.2007
Ensiesitys USA:ssa: 12.10.2006

Meredith tulee sairaaksi kahden miehen loukussa. Izzie kertoo koko tarinan Dennyn isälle. Alex haluaa oppia lisää plastiikkakirurgiasta tohtori Sloanelta, joka Derekin harmiksi jää Seattleen töihin. Burke ei tunne olevansa vielä kunnossa, toisin kuin muut luulevat. Addisonin synnyttävä potilas heittäytyy hankalaksi. Mirandan potilas tekee pahan virheen sytyttäessään tupakan.

3.5 Syyllisyyden raskas taakka (Oh, The Guilt)

Ensiesitys Suomessa: 26.09.2007
Ensiesitys USA:ssa: 19.10.2006

Harjoittelijat ovat kuuntelemassa luentoa, jossa kerrataan tehtyjä virheitä. Suurimmaksi puheenaiheeksi nousee Dennyn tapaus. Izzie tyhjentää kaappinsa ja on koko päivän harjoittelijoiden mukana. Hänestä tuntuu, ettei hän ansaitse saamaansa suurta rahasummaa. Addison ja Derek sopivat avioeronsa ehdoista. Meredith on parantunut ja pohtii, kertoako Derekille Finnistä. Potilaana ovat ex-pariskunta, jotka ovat kiinni toisissaan lävistyksen takia ja nainen, joka syyttää vauvaansa syövästään.

3.6 Antaa enkelien sitoutua (Let The Angels Commit)

Ensiesitys Suomessa: 03.10.2007
Ensiesitys USA:ssa: 02.11.2006

Cristina auttaa Burkea leikkauksissa, mikä saa muut kateellisiksi. Izzie palaa töihin ja saa Meredithin pomokseen. George yrittää saada yhteyden Callieen. Bailey saa kuulla, että hänen arviointikykyään kyseenalaistetaan sairaalassa. Derekin sisar Nancy tulee vierailulle ja antaa neuvoja. Palovamman saanut tyttö valehtelee. Addisonin potilaalla on kaksi kohtua.

3.7 Poikien kesken (Where the Boys Are)

Ensiesitys Suomessa: 10.10.2007
Ensiesitys USA:ssa: 09.11.2006

Derek, Burke, Webber, George, Alex, Joe ja Joen poikaystävä Walter lähtevät retkeilemään. Cristina joutuu pinteeseen tulistuneen Baileyn kanssa, eikä pääse leikkauksiin. Sydney tekee paluun Izzien terapeuttina. Sloanen potilas haluaa sukupuolenvaihdosleikkauksen. Addisonin potilas tarvitsee Callien apua ja naiset juttelevat. Cristinan potilas on niellyt monopolinappuloita. Meredith viettää päivän flirttailevan Sloanen kanssa. Derek tekee päätöksen.

3.8 Sokeita pisteitä (Staring at the Sun)

Ensiesitys Suomessa: 17.10.2007
Ensiesitys USA:ssa: 16.11.2006

Meredith ja Derek ovat erittäin onnellisen oloisia vietettyään vihdoin aikaa yhdessä. George on huolissaan isästään, joka joutuu osastolle. Hän pohtii myös, mitä Cristina oikein salailee. Sloane kohtelee huonosti harjoittelijoitaan. Alexin ja hänen vahdittavansa Izzien potilas puhuu itsestään 3. persoonassa. Derekin 5-vuotias potilas jäi auton alle, mutta kaipaa kovasti yliajajaa, lastenhoitajaansa. Addison on huolissaan Richardista, joka vaikuttaa masentuneelta.

3.9 Kuiskauksesta huudoksi (From A Whisper to a Scream)

Ensiesitys Suomessa: 24.10.2007
Ensiesitys USA:ssa: 23.11.2006

Cristina ja Burke kiistelevät totuuden kertomisesta. Burke uskoo olevansa jo aivan kunnossa. Auto-onnettomuus työllistää harjoittelijoita ja Izzie laitetaan Georgen isän seuraksi. George pyytää apua Burken vanhalta kilpakumppanilta. Callie yrittää pyytää anteeksi. Addison antaa tunnustusta Alexille. Derek vonkaa edelleen, mutta Meredith pysyy tiukkana.

3.10 Älä seiso noin lähellä (Don't Stand So Close to Me)

Ensiesitys Suomessa: 31.10.2007
Ensiesitys USA:ssa: 30.11.2006

Meredithin siskopuoli palaa osastolle, sillä hänen vauvallaan on ongelmia. Webber haluaa Richardin käden välittömästi leikkaukseen, mutta mies ei suostu siihen. Harjoittelijat näkevät ehkä erikoisimman tapauksensa tähän mennessä, kun osastolle saapuu siamilaiset kaksoset. George haluaa olla osallisena isänsä leikkauksessa. Cristina ei ole kenenkään suosiossa. Derek epäilee omia kykyjään. Bailey on raivoissaan Webberin päätöksen takia.

3.11 Kuusi päivää, osa 1 (Six Days, part 1)

Ensiesitys Suomessa: 07.11.2007
Ensiesitys USA:ssa: 11.01.2007

George on huolissaan isänsä uudesta leikkauksesta. Burke ja Cristina eivät ole puheväleissä. 17-vuotiaalla skolioosipotilaalla ei ole paljon toivoa parantumisesta, mutta Callie pyytää silti Derekiä yrittämään. Izzie kiintyy tyttöön ja haluaa mukaan leikkaukseen. Baileylla on kuitenkin ehto. Addisonin pieni potilas joutuu jälleen leikkaukseen. Alex ei enää kestä Sloanea. Meredith ei halua nähdä isäänsä. Derekillä on nukkumisvaikeuksia.

3.12 Kuusi päivää, osa 2 (Six Days, part 2)

Ensiesitys Suomessa: 14.11.2007
Ensiesitys USA:ssa: 18.01.2007

Bailey tajuaa Izzien teon ja keskustelee vakavasti hänen kanssaan. Meredith ihmettelee isänsä kömpelöä käytöstä. Addison ja Alex ovat vaivaantuneita. Callie on Georgen tukena. Heatherille tehdään leikkaus. Cristina saa vihdoin vastauksen.

3.13 Suuria odotuksia (Great Expectations)

Ensiesitys Suomessa: 21.11.2007
Ensiesitys USA:ssa: 25.01.2007

Meredith yrittää saada Burken ja Cristinan puhumaan toisilleen. Huhut Richardin eläkkeelle jäämisestä saa aikaan valtataistelun. George käsittelee surua erikoisella ja Callieta häiritsevällä tavalla. Bailey haluaa perustaa sairaalaan ilmaisen osaston varattomille. Addison välttelee Alexia. Sloane aikoo häipyä. Potilaana on mm. syöpää sairastava, amish-lahkosta karannut nuori tyttö.

3.14 Toivoa täynnä (Wishin' and Hopin')

Ensiesitys Suomessa: 28.11.2007
Ensiesitys USA:ssa: 01.02.2007

Ellis herää hetkeksi sairaudestaan ja muistaa kaiken viittä viime vuotta lukuun ottamatta. Meredith vaivaantuu, kun äiti pitää häntä epäonnistujana. Denny Duquette -klinikka avataan, mutta potilaita ei näy missään. Georgella on suuria uutisia. Cristina antaa vastauksensa. Sairaalassa leviää potilaasta peräisin olevaa hermomyrkkyä. Addison himoitsee Alexia.

3.15 Vetten päällä (Walk On Water)

Ensiesitys Suomessa: 12.12.2007
Ensiesitys USA:ssa: 08.02.2007

Derek on huolissaan Meredithistä. Webberin hiustenvärjäys aiheuttaa ihmetystä. Pirteä Sydney tekee paluun harjoittelupotilaana. Cristina yrittää kertoa kihlauksestaan, Burkelle se ei tuota ongelmia. Izzie kaipaa Georgea. Tapahtuu iso lauttaonnettomuus ja lääkärit lähtevät paikan päälle hoitamaan loukkaantuneita. Jakson lopussa Meredith joutuu pulaan...

3.16 Kuin kala kuivalla maalla (Drowning on Dry Land)

Ensiesitys Suomessa: 19.12.2007
Ensiesitys USA:ssa: 15.02.2007

George valehtelee potilaalle ja jatkaa tämän pienen Chris-pojan etsintää. Derek yrittää löytää Mredithin pikkutytön avulla. Alex stressaantuu omaisten valittamisesta ja alkaa ottaa polaroidkuvia loukkaantuneista. Izzie soittaa vaikeassa tilanteessa Webberille ja tekee uroteon. Cristina kaipaa Meredithiä.

3.17 Jonkinlainen ihme (Some Kind of Miracle)

Ensiesitys Suomessa: 26.12.2007
Ensiesitys USA:ssa: 22.02.2007

Meredith taistelee hengestään ja näkee jo poismenneitä ihmisiä. Addison joutuu välittämään huonot uutiset. Hänen Jane Doensa herää eikä muista mitään tapahtuneesta. Cristina lähtee pois sairaalasta shoppailemaan. Derek raivostuu Ellisille. Baileyn toimet vakuuttavat Sydneyn.

3.18 Arpia ja muistoja (Scars and Souvenirs)

Ensiesitys Suomessa: 02.01.2008
Ensiesitys USA:ssa: 15.03.2007

Alex muuttaa Georgen entiseen huoneeseen, mikä harmittaa Izzietä. Meredith näyttää selviävän hyvin, mutta muut ovat hänestä huolissaan. George saa selville, että Callie on valehdellut hänelle omaisuudestaan. Cristinalle läheinen kuuluisa professori tulee sairaalaan, mikä saa Burken pohtimaan suhdettaan. Derek sooloilee hyvän ystävänsä leikkauksessa. Potilaana on myös kaunaa kantava sotaveteraani. Meredith pyytää isänsä illalliselle tämän vaimon ehdotuksesta.

3.19 Virhelempeä (My Favorite Mistake)

Ensiesitys Suomessa: 09.01.2008
Ensiesitys USA:ssa: 22.03.2007

Izzie hermostuu herätessään Georgen vierestä. George taas on autuaan tietämätön yön tapahtumista ja kärsii karmeasta krapulasta. Callien isä tulee kaupunkiin ja haluaa tavata tyttärensä aviomiehen. Cristinan suunnitelma palata menneeseen Burken kanssa ei toimi. Sairaalan johtokunta haastattelee Webberin seuraajiksi haluavia. Jane Doe joutuu valitsemaan itselleen uudet kasvot. Potilaana on myös kiireinen diabetes-potilas ja harvinaisesta luusairaudesta kärsivä äiti.

3.20 Kerta kerran jälkeen (Time After Time)

Ensiesitys Suomessa: 16.01.2008
Ensiesitys USA:ssa: 19.04.2007

Susan hoivaa Meredithiä äidillisesti, mikä häiritsee. Derek yrittää päästä sairaalan johtoon millä keinolla hyvänsä. Marlowe häiritsee Cristinaa, joka päättää taistella vastaan. "Avan" kasvot päätyvät uutisvälineisiin ja pian hänet tunnistetaan. Izzie käy kirkossa ja saa tietää tyttärensä tarvitsevan luuydintä. George on huolissaan Izziestä, joten tekee oharit Callielle. Webber saa Sloanelta apua flirttailun jalossa taidossa.

3.21 Halu (Desire)

Ensiesitys Suomessa: 23.01.2008
Ensiesitys USA:ssa: 26.04.2007

Harjoittelijat treenaavat yhdessä tärkeää koetta varten. Addison haluaa purkaa sopimuksensa Sloanen kanssa. "Ava" kaipaa Alexia ja kertoo hänelle juoruja. Sairaalan johtokunnan puheenjohtajalla on kiusallinen vaiva ja kaikki päällikön paikkaa havittelevat haluavat auttaa. Sydney saa Baileyn ärsyyntymään. Izzie ei pysty työskentelemään Georgen kanssa. Cristina kyttää Callien opiskelukortteja. Meredith kommunikoi Derekin kanssa.

3.22 Tämän elämän toinen puoli, osa 1/2 (The Other Side of This Life, part 1)

Ensiesitys Suomessa: 30.01.2008
Ensiesitys USA:ssa: 03.05.2007

Anopit tulevat vierailulle suunnittelemaan häitä, mikä harmittaa Cristinaa. Meredith kertoo tunteistaan Derekille ja pyytää vielä mahdollisuutta. Susan tulee potilaaksi hikan takia. Addison lähtee Kaliforniaan vanhan ystävänsä Naomin luokse ja tutustuu tämän työpaikkaan. Siellä yritetään selvittöö sijaisäidin lapsen isää. Jaksossa esitellään mahdollisesti syksyllä alkavaa spin-off sarjaa Private Practice, jossa näyttelevät Kate Walshin lisäksi mm. Merrin Dungey (Alias), Taye Diggs (Kevin Hill), Timothy Daly (Takaa-ajettu), Amy Brenneman (Amyn lailla), Paul Adelstein (Pako) ja Chris Lowell (Veronica Mars).

3.23 Tämän elämän toinen puoli, osa 2/2 (The Other Side of This Life, part 2)

Ensiesitys Suomessa: 06.02.2008
Ensiesitys USA:ssa: 03.05.2007

Dell ihastuttaa naisia. Derek tekee leikkauksen "Avalle", mikä paljastaa jotain naisen menneisyydestä. Susan palaa sairaalaan ja joutuu leikkaukseen. Addison kokeilee vaihtoehtoista lääketiedettä ja selvittää puhuvan hissin arvoituksen. Sam kertoo erostaan. Lisa joutuu synnyttämään ennenaikaisesti. Haluttomuudesta kärsivällä miehellä onkin kasvaimia. Baileyltä kysytään neuvoja. Izzie ei halua Georgen lähtevän.

3.24 Testejä ja koettelemuksia (Testing 1-2-3)

Ensiesitys Suomessa: 13.02.2008
Ensiesitys USA:ssa: 10.05.2007

Harjoittelijoiden tärkeä koepäivä on viimein ja heitä kehotetaan pysymään poissa leikkaussaleista. George saa hyväksymiskirjeen Mercy Westistä. Meredith on tunteellinen hautajaisten takia. Cristina ja Burke viettävät polttareita. "Avan" muisti tuntuu palautuvan, mutta hän ei halua kertoa kaikkea Alexille. Joe ja Walter aikovat adoptoida. Addison ei kestä raskaana olevien naisten virtaa. Vakava kiipeilyonnettomuus työllistää.

3.25 Tunteiden vuoristoradalla (Didn't We Almost Have It All?)

Ensiesitys Suomessa: 20.02.2008
Ensiesitys USA:ssa: 17.05.2007

Richard on huolissaan Adelesta ja valitsee viimein seuraajansa. Derek selvittää neljännen kiipeilijän vammoihin johtanutta tapahtumaketjua. Burke saa hoidettavakseen hankalan leikkauksen. Cristina pakotetaan lomalle ja hän valmistautuu kävelemään alttarille. Rebeccan aviomies tulee vihdoin paikalle. Meredith joutuu vielä pohtimaan suhdettaan Derekiin. Callie haluaa lapsen ja George suostuu. Izzie yrittää vielä kerran saada vastarakkautta. Harjoittelijat saavat koetuloksensa.

Seuraava jakso

Suomessa Liv ma 01.05.2017 klo 21.00
13.17 Myötä- ja vastoinkäymisissä

Suomessa Liv ma 08.05.2017 klo 21.00
13.18 Suojelusenkeli

Suomessa Liv su 30.04.2017 klo 22.00
13. kausi (u)

USA:ssa ABC to 27.04.2017
13.21 Don't Stop Me Now

USA:ssa ABC to 04.05.2017
13.22 Leave It Inside

DVD:nä (R2)

1. kausi - suomenkieliset tekstit
2. kausi - suomenkieliset tekstit
3. kausi - suomenkieliset tekstit
4. kausi - suomenkieliset tekstit
5. kausi - suomenkieliset tekstit
6. kausi - suomenkieliset tekstit
7. kausi - suomenkieliset tekstit
8. kausi - suomenkieliset tekstit
9. kausi - suomenkieliset tekstit
10. kausi - suomenkieliset tekstit
11. kausi - suomenkieliset tekstit
12. kausi - suomenkieliset tekstit

Viralliset sivut

USA
Suomi

CDON.com9.95 €

Greyn anatomia

Kausi 1

CDON.com9.95 €

Greyn anatomia

Kausi 2

CDON.com9.95 €

Greyn anatomia

Kausi 3

CDON.com9.95 €

Greyn anatomia

Kausi 4

CDON.com9.95 €

Greyn anatomia

Kausi 5

CDON.com9.95 €

Greyn anatomia

Kausi 6

CDON.com9.95 €

Greyn anatomia

Kausi 7

CDON.com9.95 €

Greyn anatomia

Kausi 8

CDON.com9.95 €

Greyn anatomia

Kausi 9

CDON.com9.95 €

Greyn anatomia

Kausi 10

CDON.com19.95 €

Greyn anatomia

Kausi 11

CDON.com39.95 €

Greyn anatomia

Kausi 12