Henkilöt

Addison Montgomery-Shepherd
Alex Karev
Amelia Shepherd
April Kepner
Arizona Robbins
Benjamin "Ben" Warren
Calliope "Callie" Torres
Cristina Yang
Derek Shepherd
George O'Malley
Isobel Stevens
Jackson Avery
Jo Wilson
Lexie Grey
Maggie Pierce
Mark Sloan
Meredith Grey
Miranda Bailey
Owen Hunt
Preston Burke
Richard Webber
Stephanie Edwards
Teddy Altman

Addison Montgomery-Shepherd

Kaudet 1-3 ja jaksot 4.13, 5.15, 5.16, 6.11, 7.18, 8.13. Addison Montgomery-Shepherd on Derekin vaimo ja menestynyt naistentautien erikoislääkäri. Hän tulee mukaan sarjaan 1. kauden lopussa. Webber palkkaa hänet New Yorkista Seattleen ja Addison haluaa pelastaa avioliittonsa. Hän kuitenkin petti Derekiä tämän parhaan kaverin, Markin kanssa, mitä mies ei anna millään anteeksi. Addisonin seikkailuja seurataan Rakkauden anatomia -sarjassa.

Alex Karev

Alex Karev on yksi harjoittelijoista, jotka tulivat sairalaan samaan aikaan Meredithin kanssa. Hän on ylimielinen ja ärsyttävä muiden mielestä. Hän ei ole pärjännyt kokeissa yhtä hyvin kuin muut ja hänen asenteensa saa hänet usein pulaan. Alex kiinnostuu Izziestä, mutta tuhlaa tilaisuutensa pelehtimällä sairaanhoitajan kanssa. 5. kaudella Alex ja Izzie lämmittävät suhteensa uudelleen ja menevät naimisiin. Izzien häivyttyä kuvioista Alex uusi ihastuksen kohde on Jo, jonka kanssa he muuttavat yhteen 11. kaudella.

Amelia Shepherd

Tulee sarjaan 10. kaudella. Amelia Shepherd on nuorin Derekin siskoista ja neurokirurgi. He ovat aina kilpailleet työssä ja Amelia on yleensä jäänyt kakkoseksi. Hänellä on ollut huumeongelma ja yrittää pysyä kuivilla käymällä kokouksissa. Hänellä on traumaattisia kokemuksia menneisyydessään. Amelia on Addison Montgomeryn hyvä ystävä ja entinen työkaveri. Hän pääsee neurokirurgian johtoon 11. kaudella. Hänellä on suhde Owen Huntin kanssa.

April Kepner

Tulee sarjaan 6. kaudella. April Kepner työskenteli ennen Mercy Westissä, mutta muuttaa Seattle Graceen sairaaloiden yhdistyessä. April on älykäs, ahkera ja päättäväinen, mutta myös herkkä ja liian innokas. Hänen on vaikea saada muiden kunnioitusta. 7. kaudella April muuttaa Meredithin luokse ja he lähentyvät. Hän on hetken ihastunut Alexiin ja myöhemmin aloittaa suhteen Jacksonin kanssa. 9. kauden lopulla April menee kihloihin Matthew Taylorin kanssa, mutta Jackson tunnustaa rakkautensa heidän häissään ja he karkaavat naimisiin 10. kaudella. April tulee raskaaksi, mutta sikiö menehtyy harvinaiseen sairauteen. Menetystä sureva April lähtee Owenin innostamana töihin ulkomaille.

Arizona Robbins

Tulee sarjaan 5. kaudella. Arizona Robbins on lastenlääkäri ja ottaa työnsä hyvin vakavasti mm. pukeutumalla hauskasti. Arizona ihastuu Callieen ja he menevät naimisiin 7. kaudella. Arizona saa Baileyn harkitsemaan uraa lastentautien parissa. Lento-onnettomuuden seurauksena Arizonan toinen jalka amputoidaan ja hän joutuu tottumaan uudenlaiseen elämään, mikä aiheuttaa kitkaa Callien kanssa. Lopulta pari eroaa 11. kaudella.

Benjamin "Ben" Warren

Tulee mukaan 6. kaudella. Ben Warren on anestesialääkäri. Hän aloittaa suhteen Baileyn kanssa ja he menevät naimisiin 9. kaudella. Ben päättää myös aloittaa kirurgian opinnot Kaliforniassa. Hän palaa Seattleen harjoitteluvuoden jälkeen. Ben alkaa kiinnostua plastiikkakirurgiasta ja päätyy näin Jacksonin aisapariksi.

Calliope "Callie" Torres

Tulee sarjaan 2. kauden lopulla. Callie Torres on erikoistunut ortopediaan. Callie kiinnostuu Georgesta. Hän asuu aluksi salaa sairaalan kellarissa. Izzie ja Meredith eivät osaa ottaa naista kovin hyvin vastaan. Callie ja George menevät naimisiin 3. kaudella, mutta liitto kaatuu pian Izzien takia. Callie ihastuu 4. kaudella Erica Hahniin ja myöhemmin Arizonaan, jonka kanssa hän menee naimisiin 7. kaudella. Callie saa myös Sofia-tyttären Markin kanssa. Callie ja Arizona eroavat 11. kaudella.

Cristina Yang

Kaudet 1-10. Cristina Yang on yksi harjoittelijoista. Hänen sukujuurensa ovat Koreassa. Cristina valmistui luokkansa ensimmäisenä Stanfordista. Hän on hyvin kunnianhimoinen ja kilpailuhenkinen. Cristina haluaa aina varastaa parhaat jutut päältä. Hänellä on suhde Burken kanssa. Cristinan on vaikea ilmaista tunteitaan eikä hän pidä siitä, että häntä esim. halataan. Monet pitävätkin häntä kylmänä, mutta kyllä Cristinakin murtuu joskus. 5. kaudella Cristina ihastuu uuteen traumakirurgiin, Owen Huntiin.

Derek Shepherd

Kaudet 1-11. Derek Shepherd muuttaa Seattleen New Yorkista. Derek ihastuu Meredithiin baarissa ja jatkaa flirttailua töissäkin. Derek on erikoistunut aivokirurgiaan. Harjoittelijat ovat antaneet hänelle lempinimen McDreamy. Derekilla on vaimo Addison, mutta he eroavat 2. kaudella. Derek ja Meredith jatkavat suhdettaan ja menevät lopulta naimisiin. Heillä on adoptiotytär Zola ja poika Bailey.

George O'Malley

Kaudet 1-5. George O'Malley on yksi harjoittelijoista. Lääkärinä George tulee erityisen hyvin toimeen lasten kanssa. Hän on salaa ihastunut jälkimmäiseen, mutta ei uskalla tehdä asialle mitään. Hänellä on myös suhde sairaanhoitaja Olivian kanssa. George seurustelee ja menee naimisiin Callien kanssa. Suhde kuitenkin kaatuu Izzien takia. George joutuu 4. kaudella taas harjoittelijaksi reputettuaan tentin.

Isobel Stevens

Kaudet 1-6. Isobel 'Izzie' Stevens on yksi harjoittelijoista. Hän rahoitti lääketieteen opiskelunsa työskentelemällä alusvaatemallina. Alex tekee tästä pilaa paljon, mutta myöhemmin parinskunnan välit lämpenevät. Izziellä tosin on sarjan alussa poikaystävä. Izzie synnytti tyttären 16-vuotiaana ja antoi hänet adoptoitavaksi. Hän on erityisen kiinnostunut lastentautilääkärinä toimimisesta. Izziella todetaan melanooma 5. kaudella.

Jackson Avery

Tulee sarjaan 6. kaudella. Jackson Avery siirtyi Seattle Graceen Mercy Westin sairaalasta. Hän on kuuluisan kirurgi Harper Averyn lapsenlapsi. Jackson on kiinnostunut plastiikkakirurgiasta ja työskentelee paljon yhdessä Mark Sloanin kanssa. Jackson alkaa 7. kauden lopulla seurustella Lexien kanssa. Hänen paras ystävänsä on April, jonka kanssa hänellä on myös säpinää 8. kaudella. Jackson seurustelee myös Stephanien kanssa. Jackson ja April menevät naimisiin 10. kaudella. April tulee raskaaksi, mutta sikiö menehtyy harvinaiseen sairauteen.

Jo Wilson

Tulee sarjaan 9. kaudella. Jo Wilson tulee harjoittelijaksi samaan aikaan kuin Stephanie, Shane ja Jo. Hän alkaa seurustella silmälääkärin kanssa, mikä saa Alexin mustasukkaiseksi. Väkivaltaisen kohtaamisen jälkeen Jo jättää mieheen ja rakastuu Alexiin. Jolla oli rankka lapsuus ja hän asui yhteen aikaan autossaan.

Lexie Grey

Kaudet 4-8. Lexie Grey on Meredithin siskopuoli. Hän tulee Seattle Graceen apulaislääkäriksi ja ystävystyy pian Georgen kanssa. Lexie haluaisi tuntea siskonsa, mutta Meredith ei päästä häntä helposti lähelle isänsä vuoksi. Lääkärinä Lexie on tunteellinen, mutta valokuvamuistinsa takia älykäs. Hän on Mark Sloanin suuri rakkaus ja seurustelee myös Jacksonin kanssa. Lexie menehtyy lento-onnettomuuden seurauksena.

Maggie Pierce

Tulee sarjaan 10. kauden lopussa. Maggie Pierce on Richard Webberin ja Ellis Greyn tytär. Hän kasvoi adoptioperheessä ja jäljitti vasta aikuisena biologisen äitinsä. Maggie yrittää lähentyä siskopuolensa Meredithin kanssa. Hän on huippuälykäs ja valmistunut kouluista muita nopeammin. Maggie on sydän-keuhkokirurgi.

Mark Sloan

Kaudet 2-9. Mark Sloan on Derekin entinen paras ystävä ja plastiikkakirurgi. Mark ja Addison olivat salasuhteessa, mikä tuhosi Shepherdien avioliiton. Mark on oikea naistenmies ja vaikuttaa välillä pinnalliselta. Hänellä on ollut suhde mm. Callien ja Lexien kanssa. Mark menehtyy 9. kauden alkupuolella lento-onnettomuuden aiheuttamiin haavoihin.

Meredith Grey

Meredith Grey on kuuluisan kirurgin Ellis Greyn tytär. Hänen isänsä Tucker jätti perheen, kun Meredith oli vielä lapsi. Nyt Meredith on päässyt harjoittelemaan lääkärin ammattia. Juuri ennen uutta työtään hän tutustuu Derekiin ja heillä on yhden illan juttu. Pari jatkaa suhdettaan työstään huolimatta, mikä ei suju ongelmitta. Meredithin paras ystävä on Cristina ja hän on ottanut isoon kotiinsa kämppiksiksi kollegoitaan. 8. kaudella Meredith menee virallisesti naimisiin Derekin kanssa ja he adoptoivat Zolan. 9. kauden lopulla he saavat pojan, Baileyn.

Miranda Bailey

Miranda Bailey on harjoittelijoiden valvova silmä. Hän on tiukka, joten hänen lempinimensä on Natsi. Hänelle ei ryppyillä ja häntä on turha nuoleskella. Miranda on ollut vuodesta 1995 naimisissa Tucker Jonesin kanssa. Miranda saa 2. kaudella pojan, Tuckin. Raskaus saa hänestä esiin tunteellisemman puolen. Mirandalla on vaikeuksia sovittaa työtään perhe-elämään eikä hänen ensimmäinen avioliittonsa kestä. Miranda seurustelee Eli Lloydin ja Ben Warrenin kanssa. Benistä tulee hänen aviomiehensä 9. kaudella.

Owen Hunt

Tulee sarjaan 5. kaudella. Owen Hunt on traumakirurgi, joka teki elämäntyönsä armeijan lääkärinä Irakissa. Owenilla on myös omia traumoja sota-ajalta. Hän käyttää työssään joskus epätavallisia hoitokeinoja. Hän ihastuu Cristinaan ja he menevät naimisiin 7. kaudella. Owen aloittaa myös työt sairaalan ylilääkärinä. Suhdetta koetteli Owenin paras ystävä, sydänkirurgi Teddy Altman. Owen haluaa lapsia, joten Cristina päättää erota hänestä.

Preston Burke

Kaudet 1-3 ja jakso 10.22. Preston Burke on sydänkirurgi. Hän on myös empaattinen ja hyvä kokki. Hänen työvuorollaan ei potilaita menetetä usein. Hän kilpailee Derekin kanssa ylilääkärin paikasta. Burke alkaa seurustella Cristinan kanssa. Ampumavälikohtaus vahingoittaa Burken olkapäätä, mikä hankaloittaa hänen työtään. Toipumisen aikana hän etääntyy Cristinasta. He ovat menossa naimisiin 3. kauden lopulla, mutta Cristina peruu häät. 10. kaudella Preston tarjoaa työpaikkaansa Zürichissa Cristinalle.

Richard Webber

Richard Webber on sairaalan kirurgisen puolen ylilääkäri. Hän toimii yleislääkärinä, mutta hoitaa myös rahoitusta sekä palkkaa ja erottaa työntekijöitä. 1. kaudella Webberiltä löydetään kasvain aivoista, minkä Derek leikkaa. Sekä Burke että Derek taistelevat ylilääkärin paikasta sitten kun Webber aikoo päättää eläkkeelle. Hänellä oli suhde Ellis Greyn kanssa. Webber on naimisissa Adelen kanssa, mutta liitto rakoilee vaativan työn takia. Myöhemmin Webber alkaa seurustella Jacksonin äidin Catherine Averyn kanssa.

Stephanie Edwards

Tulee sarjaan 9. kaudella. Stephanie Edwards saapuu harjoittelijaksi yhdessä Jon, Leahin ja Shanen kanssa. Hän aloittaa suhteen Jacksonin kanssa, mutta mies jättää hänet Aprilin vuoksi. Stephanie on kiinnostunut neurokirurgiasta ja on aina valmis auttamaan vanhempia kollegoitaan, jotta etenisi urallaan.

Teddy Altman

Kaudet 6-8. Teddy Altman työskenteli Owenin kanssa Bagdadissa ja oli tähän rakastunut. Teddyn alaa on sydänkirurgia ja hänestä tulee Cristinan oppiäiti. 6. kauden lopulla Teddy saa johtavan sydänkirurgin paikan Owenin vastalauseista huolimatta. Teddy seurustelee hetken Andrew Perkinsin kanssa ja menee naimisiin potilas Henry Burtonin kanssa sairasvakuutuksen takia.

Seuraava jakso

Suomessa Liv ma 01.05.2017 klo 21.00
13.17 Myötä- ja vastoinkäymisissä

Suomessa Liv ma 08.05.2017 klo 21.00
13.18 Suojelusenkeli

Suomessa Liv su 30.04.2017 klo 22.00
13. kausi (u)

USA:ssa ABC to 27.04.2017
13.21 Don't Stop Me Now

USA:ssa ABC to 04.05.2017
13.22 Leave It Inside

DVD:nä (R2)

1. kausi - suomenkieliset tekstit
2. kausi - suomenkieliset tekstit
3. kausi - suomenkieliset tekstit
4. kausi - suomenkieliset tekstit
5. kausi - suomenkieliset tekstit
6. kausi - suomenkieliset tekstit
7. kausi - suomenkieliset tekstit
8. kausi - suomenkieliset tekstit
9. kausi - suomenkieliset tekstit
10. kausi - suomenkieliset tekstit
11. kausi - suomenkieliset tekstit
12. kausi - suomenkieliset tekstit

Viralliset sivut

USA
Suomi

CDON.com9.95 €

Greyn anatomia

Kausi 1

CDON.com9.95 €

Greyn anatomia

Kausi 2

CDON.com9.95 €

Greyn anatomia

Kausi 3

CDON.com9.95 €

Greyn anatomia

Kausi 4

CDON.com9.95 €

Greyn anatomia

Kausi 5

CDON.com9.95 €

Greyn anatomia

Kausi 6

CDON.com9.95 €

Greyn anatomia

Kausi 7

CDON.com9.95 €

Greyn anatomia

Kausi 8

CDON.com9.95 €

Greyn anatomia

Kausi 9

CDON.com9.95 €

Greyn anatomia

Kausi 10

CDON.com19.95 €

Greyn anatomia

Kausi 11

CDON.com39.95 €

Greyn anatomia

Kausi 12