4. kauden jaksot

4.1 (Pax Penguina)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 21.09.2017

Bruce joutuu miettimään minäkuvaansa ja saakin tilaisuuden todistaa itselleen, miten asian laita oikein on. Hetkeä myöhemmin riehakkaat hääjuhlat keskeytyvät kuokkavieraiden takia. Gothamissa vallitsee uusi lisenssikäytäntö. Pingviini käyttää jälleen suutaan neuvotteluissa ja on menettää malttinsa. Bruce ja Alfred miettivät, miten jatkavat toimia lappusen jälkeen.

4.2 (The Fear Reaper)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 28.09.2017

Harvey ja James menevät tutkimaan apujoukkoineen taloa, josta saivat vihiä. Linnunpelätin aiheuttaa pelkoa. Bruce kaipaa apua jouduttuaan yllättävään tilanteeseen tutkiessaan paikkoja. Alfred apuineen saapuu asemalle auttamaan. Pelkotiloja on monenlaisia, eivätkä kaikki ole mieluisimmasta päästä. Pingviinillä menee jälleen kerran huonosti, eikä pilkkaamisiltakaan vältytä. Bruce ottaa suuren askeleen.

4.3 (They Who Hide Behind Masks)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 05.10.2017

Palataan ajassa taaksepäin, muinaiseen Arabiaan, jossa koetaan heräämisiä. Samaan aikaan nykyhetkessä Bruce yhdessä Alfredin kanssa harjoittelee uusien pukujen ja laitteiden kanssa. James matkustaa tapaamiseen ja törmääkin sievään hevostyttöön. Liekki sulattaa jään ja näin taas Pingviinillä alkaa alamäki. James pääsee nauttimaan avonaisista näkymistä.

4.4 (The Demon's Head)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 12.10.2017

Bruce käy Alfredin kanssa arvioittamassa arvokasta esinettä. Samaan aikaan toisaalla kostonhimo ajaa hulluuden partaalle kun taas Pingviinin päänmenoksi suunnitellaan. James saa tutkittavakseen uuden tapauksen, jossa Bruce oli aiemmin yhteydessä. Myöhemmin jutun edetessä myös Bruce on vaarassa. Pingviinillä alkaa mennä hermot ihmisiin. Kostonhimo alkaa käydä päälle tilaisuuden tullen.

4.5 (The Blade's Path)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 19.10.2017

Ambulanssille ja sen asiakkaalle keksitään uusia käyttötarkoituksia. James ja Harvey kinastelevat työnteosta. Bruce jatkaa kuumeisesti asioiden selvittämistä, josta Alfred on huolissaan. Myöhemmin Bruce saa käsiinsä sisäänpääsyn vihollisensa luokse. Uusi vihollinenkin saapuu kuvioihin sekoittamaan pakkaa. Taistelut paljastavat henkilöitä.

4.6 (Hog Day Afternoon)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 26.10.2017

Ilta käynnistyy nyrkein kehässä. Kehän ulkopuolella jutellaan tutun henkilön kanssa yllättävissä asioissa. Sateisessa kaupungissa alkaa kissa- ja possujahti, kun ruumis löytyy ja sehän tarkoittaa Jamesille ja Harveylle töitä. Kehässä alkaa tapahtua yleisön kannalta arvaamattomia. Pikkupossuilla on tukalat oltavat. Pingviini kohtaa epämieltymyksensä ja James taas kohtaa possun silmästä silmään.

4.7 (A Day in the Narrows)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 02.11.2017

Poliisiasemalla Harvey ja James harmittelevat kaupungilla riehuvaa possua ja sitten asemalle saapuukin epäilyttäviä pahvilaatikoita. Gothamia koetellaan jälleen monin tavoin. James joutuu alentumaan Pingviinin apuun. Rynnäkkä aiheuttaa kerrostalossa kauhean kaaoksen. Tilanteet kärjistyvät lopulta arvattavaan tilanteeseen. Bruce hankkii uusia "ystäviä" ja näyttää, että rahalla saa ja rahalla pääsee.

4.8 (Stop Hitting Yourself)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 09.11.2017

Grandy jatkaa menestystään kehässä. Muualla samaan aikaan tarjoillaan ylennyksiä. Pingviini kuulee jälleen kerran huonoja uutisia ja siitäkös tytöt kiristävät Pingviiniä pyytäen samalla vastapalvelusta. Naisten pitäisi koitua Nygman kohtaloksi. Grandy ei tunnista tuttuaan ja tilanteet johtavat pyssyillä osoitteluun. Grandy saa lopulta kehään yllättävän vastuksen. Jamesin on annettava Harveylle asemaa muuttava paperi.

4.9 (Let Them Eat Pie)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 16.11.2017

Kaupungilla hyväntekijä antaa kodittomille lahjoja ja ruokaa ja ottaa heistä kuvia. Mutta hänen tarkoituksensa ovat kaikkea muuta kuin hyvät. Toisaalla Pingviini joutuu kuuntelemaan neuvonantajiensa kommentteja. Siat jos mitkä ovat nälkäisiä keskellä kuhinaa. James joutuu pattitilanteeseen sian takia ja hänen on pakko alistua. Pingviini kohtaa sian, mutta mikä onkaan tulos.

4.10 (Things That Go Boom)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 30.11.2017

Mielisairaalassa jokainen tekee minkä parhaakseen katsoo. Musiikki ei hivele kaikkien korvia. Vinyylillä on kuoleman sävelet laulettavanaan. James saa yllättävän vieraan poliisiasemalle. Pingviinillä on jälleen ongelmia alaistensa kanssa. James ottaa kuulusteluissa kovemmat otteet käyttöön. Naisilla on keskenään erimielisyyksiä kunnes vihellys käy.

4.11 (Queen Takes Knight)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 07.12.2017

Naisenergiaa laitetaan kehiin, kun Pingviinin perään kysellään tiukkaan sävyyn. Samaan aikaan James tekee etsinnän kyseenalaiseen paikkaan ja tekeekin löydön. Gothamin tulevaisuus on tapetilla. Pingviini näyttää voimansa. Brucella on mennyt naisrintamalla lujaa ja saakin kostean herätyksen. Yllätyshyökkäyksessä tapahtuu kauheita. Alfredille riittää Brucen käytös, joten hän pakkaa laukkunsa ja sammuttaa valot.

4.12 (Pieces of a Broken Mirror)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 01.03.2018

James löytää tiensä viehättävään naisseuraan etsiessään henkilöä. Samaan aikaan viihdykkeitä etsiviä varkaita kohtaa erikoinen näky. Alfredin täytyy hyväksyä tilanteensa Brucen potkujen jälkeen. Lennokki aiheuttaa savuisen näkymän. Grandy alkaa muistamaan asioita. Ivy ottaa kaiken irti tilanteesta olla oma itsensä. Bruce antaa ilon kukoistaa ja ottaakin kaiken irti seuralaisistaan.

4.13 (A Beautiful Darkness)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 08.03.2018

Kaupungilla Ivy näyttää hajusteisia naisellisia menetelmiään ihmisiin ja saa heidät syömään kädestään. Korutkin kelpaavat mutta jotain isompaa on kiikarissa. Asemalla James kuulustelee vankia. Ja pian hän pääseekin jo naisten tekojen äärelle. Pingviinillä on vankilassa hieman tukalaa ja tuttuja henkilöitä astuu kuvioihin. Brucen täytyy selvittää ajatuksiaan. Lentäviäkin tapauksia kohdataan.

4.14 (Reunion)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 15.03.2018

Ivyllä tekee pahaa seurata ääniä, jotka aiheutuvat vahingoittamisesta. Ivy tekee kauniin puhalluksen ja jättää viestin. Alfred viettää aikaansa kun Bruce ottaa häneen yhteyttä tapaamisen merkeissä. James joutuu viemään huonoja uutisia. Kauneus saa asioita tapahtumaan. Myöhemmin illalla Bruce pitää hyväntekeväisyystilaisuuden, johon saapuu kuokkavieraita.

4.15 (The Sinking Ship, The Grand Applause)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 22.03.2018

Sarjakuvat voivat naurattaa isoakin miestä lapsen tavoin. Laput kertovat pakosuunnitelmia hajuisin seurauksin. Poliisiasemalla mietitään luottamusta ja isoja asioita. Pingviini yrittää selvitä raidallisessa asussaan samalla kun jälleen hänen päänmenoksi suunnitellaan. Grandylle alkaa valjeta mieleen uusia tuulia. Vahvinkin jää sulaa joskus.

4.16 (One Of My Three Soups)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 29.03.2018

Sarjakuva ja vanhat kunnon korvalappustereot soimaan kun yritetään suojautua puheilta. Vangilla on viiltävää asiaa. Vangit tekevät yhteistyötä ja Gothamin yksi pahimmista painajaisista on pääsemässä omille teilleen. Poliisilaitos joutuu kaaoksen valtaan massiivisten pakojen takia. Barbara näyttää demonisen voiman ja naisen valon. Onnistutaanko estämään suuri tuho?

4.17 (Mandatory Brunch Meeting)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 05.04.2018

Vaarallinen vanki näyttää muille tietä ulos. James pitää muille poliiseille puheen kymmenien vankien kiinni saamiseksi. Pian he alkavat saamaan jo uhkasoittojakin. Hypnotisoitujen uhrien tilanne saa poliisit hämmilleen ja pahojakin tapahtuu. Barbara on tuskissaan voimansa takia. Alkavatko Brucen ja Selinan välit lämmetä tapahtumien saatossa?

4.18 (That's Entertainment)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 12.04.2018

Hieno illallinen keskeytyy, kun jäinen vieras saapuu aiheuttamaan pelkoa. Pormestari joutuu tekemisiin epämiellyttävien vieraiden kanssa. Bruce ja Alfred muistelevat menneitä vuosia ja Bruce saakin voimakkaan lahjan. Gothamin sekavat asukkaat sekoittavat kaupunkia minkä ehtivät. Bruce pääsee viettämään Selinan kanssa syntymäpäiviään. Pingviini pääsee tekemään välillä hyvääkin.

4.19 (To Our Deaths and Beyond)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 19.04.2018

Barbara joutuu näyttämään taistelijan taitojaan jouduttuaan hyökkäyksen kohteeksi. Bruce pääsee elvistelemään Selinalle uudella lahjallaan. Verellä uskotaan olevan herättävä vaikutus. Toisaalla kehässä järjestetään yököttävä kilpailu. Joskus huijauksella on tuottoisa tarkoitus. Barbara huomaa omaavansa tyrmäävän kyvyn.

4.20 (That Old Corpse)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 03.05.2018

Erikoinen muistohetki rikkoontuu kilisevien kulkusten ääneen. Poliisiasemalla James joutuu kohtaamaan kuulusteluissa tutun henkilön. Samaan aikaan toisaalla suunnitellaan jälleen päätä vadille. Elävänä tai kuolleena, kuolleetkin kolkuttavat ovelle toisinaan. Jälleen poliisiasema on kovan käytöksen kohteena. Bruce joutuu vaaraan.

4.21 (One Bad Day)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 10.05.2018

Poliisiasemalla yritetään tehdä kaikki mitä voitavissa on tuhojen jäljiltä. Tunteet alkavat kuumentua kun asiat eivät suju odotellusti. Sillä välin Pingviini yrittää käydä neuvotteluja. Koko Gothamin kaupunki alkaa olla vaarassa. Brucen tehtäväksi osoittautuu läheisen pelastaminen. Alfred ei ole oma itsensä. James onnistuu laittamaan kapuloita rattaisiin. Bruce kokee pahan kolahduksen.

4.22 (No Man's Land)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 17.05.2018

Kauden päätöksessä menee lujaa kun Selina kiidätetään sairaalaan. Pingviini apureineen kokeilee kemiallisia siirtoja. Poliisiasemalla on tunnelma kireänä kun vanki nostattaa verenpainetta. Brucelle alkaa riittää, joten hän kohtaa vihollisensa. Yhteistyöllä onnistutaan, mutta kuinka käy tuhon partaalla olevan Gotham Cityn?

Seuraava jakso

Suomessa Ei tietoa

USA:ssa Tauolla

DVD:nä (R2)

1. kausi - suomenkieliset tekstit
2. kausi - suomenkieliset tekstit
3. kausi - suomenkieliset tekstit
4. kausi - suomenkieliset tekstit, ilmestyy 03.12.2018

Viralliset sivut

USA

CDON.com9.95 €

Gotham

Kausi 1

CDON.com9.95 €

Gotham

Kausi 2

CDON.com34.95 €

Gotham

Kausi 3