3. kauden jaksot

3.1 (Better to Reign in Hell...)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 19.09.2016

James lähtee tapaamaan Leetä mutta joutuu perillä pettymään näkemäänsä. Kaupunkia kohtaan piikkiselkäinen aiheuttaa pelkoa, josta James kohtaa osansa. Poliisiasemalla pidetään tiedotustilaisuutta kun eläin päättää liittyä salamaräiskeen sekaan. Merenelävästäkin tehdään etsintäkuulutus. Alfred tukee ja neuvoo Brucea firman pyörittämisessä. James saa kuulla poliisiasemalla kunniansa käytöksestään. Nahkapukuinen nainen aiheuttaa syöksyn ja Bruce pääsee untenmaille.

3.2 (Burn The Witch...)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 26.09.2016

Bruce kohtaa välikohtauksen jälkeen vihaamansa naisen. Brucea kovistellaan ja vaaditaan vastauksia. James tapaa viehättävän naisen ja "viehättävän" naisen. Naikkonen nousee vedestä. Harvey etsii kalaa ja joutuu kohtaamaan sähköisen joukon. Samaan aikaan Pingviini pitää tiedotustilaisuuden ja erityisen tyytyväinen aikaansaannokseensa. Mellakat karkaavat käsistä neuvotteluiden yhteydessä. Pingviini kohtaa kalan kasvotusten. Bruce kohtaa hämmästyttävän tutun henkilön.

3.3 (Look Into My Eyes)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 03.10.2016

Kello synkronoituu sydämen tahtiin ja mahdottomia tapahtuu. Tästäkös innostutaan. Alfred ja Bruce ovat ihmeissään toisesta Brucesta. James kohtaa yllättävän henkilön poliisiasemalla. Taikuus on manipuloinnin mestari. Pingviini johtaa ryhmärämäänsä kohti voitokasta tulevaa. Jamesin etsinnät johtavat verisiin tilanteisiin. Pussaus vaihtuu nopeasti kurkkua viiltävään tunteeseen. Pingviini tapaa vanhan ystävänsä vapautuneissa merkeissä. Selena alkaa epäillä.

3.4 (New Day Rising)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 10.10.2016

Poliisiasemalla kuulustellaan. Pingviini jatkaa kampanjointiaan. Lee ottaa naiselta näytteitä ja keskustelee tämän kanssa. James kuulee taas valitettavan tutun tikityksen, joka meinaa koitua kohtaloksi. Selenalle tarjoutuu rahaisa tarjous, mutta ei kovin pitkäksi aikaa. Selena on ällikällä lyöty näkemästään. Poliisiasemalle saapuu taas joukko pellejä. Taikuri ottaa taas tikittävän vallan. Kaksoisolennot tapaavat jälleen. Pingviini kohtaa taas petturin. Yksi tippakin voi aiheuttaa muutoksen.

3.5 (Anything for You)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 17.10.2016

Pingviini muistelee kaihoisasti menneitä. Päitä putoaa punapipoisten juhlinnassa. Kopioijat valtaavat kaupunkia. Bruce kertoo Jamesille mielensä muuttuneen ja Ivyn kadonneen. Poliisilaitoksella alkaa Ivyn etsiminen. Tytöillä on jäykkä yllätys kaapissa. Samaan aikaan uskovaisten kimppuun käydään. Herra Arvoitus pääsee taas vauhtiin ja uskoo tietävänsä asioita. Alfred ja Bruce menevät juhliin näyttäytymään. Tutut henkilöt alkavat uhkailla ja kiristää toisiaan. Veri on vettä sakeampaa, James Gordon.

3.6 (Follow the White Rabbit)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 24.10.2016

Hääautossa tehdään temput. James saa taikamaisen puhelinsoiton ja joutuu vaikean valinnan eteen, pelastaako elämän alku vai vastanaineet? Pingviini joutuu käymään koulussa. James seuraa puhelimia ja päätyy käymään keskustelun eksänsä kanssa. Poliisipäälliköllä alkaa keittää. James kuulee outoa valkoista miestä ja tämän toistuvaa viestiä. James pääsee illastamaan naisten ja itse pääpirun kanssa. Edward tapaa viehättävän naisen.

3.7 (Red Queen)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 31.10.2016

James odottelee sairaalassa. Taikuri kokeilee taikojaan. Edward etenee viehättävän blondin kanssa. Ruumishuoneella on elämää. James riitelee menetelmistä. Pingviiniä alkaa ottaa Edward päähän ja hän tekee siirron, kun tapaa blondin. Jamesilla alkaa ottaa koville, mikä aiheuttaa erikoisia näkyjä. Bruce deittailee. Poliisipäälliköllä menee kovaa. Menneisyys palaa Jamesille.

3.8 (Blood Rush)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 07.11.2016

Mattoon käärittynä. Poliisipäällikkö sattuu näkemään oudon tapauksen ja päättää lähteä seuraamaan henkilöä. Paikalla hän näkee järkyttäviä asioita, mutta tunteet pärähtävät äkisti pintaan. Edward tarjoaa rakkaalleen päivällisen, mutta päätyy puhumaan peilille. Lee keskustelee Jamesin kanssa huonoin tuloksin. Pingviini käskee jättämään Edwardin rauhaan. Leetä kehutaan suuteluiden saattelemana, kunnes eräs henkilö pilaa tunnelman täysin. Erään henkilön tunnetilat alkavat paljastua.

3.9 (The Executioner)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 14.11.2016

James pahoittelee vaikka onkin oikeassa. Poliisipäälliköllä menee lujaa, kun hän luulee olevansa köysien toisessa päässä johtajana. Parfyymi ja nainen, tuo miehen turmio, kirjaimellisesti. Pingviini ja Edward lähtevät ruumishuoneelle. Henkilö kasvaa tytöstä naiseksi. Bruce käyttää valtaansa ja rahaa saadakseen minkä haluaa. Jamesilla ja poliisipäälliköllä ei mene oikein yksiin. Alkaa takaa-ajo ja luotien vaihtaminen.

3.10 (Time Bomb)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 21.11.2016

Kuherruskuukausi puhuttaa. Räjähdys aiheuttaa paljon tekemistä. Pingviiniä kohdellaan taas tähtäimen alla huonosti, kesken palaverin. Sillä välin aiheutetaan sähköistä kipua. Alfred valmistaa ravitsevaa ateriaa hieman ankealle väelle. Ivy viettelee Alfredia naisellisin avuin. Viemäriverkosto tuo uusia tiloja tutkittavaksi. Myös uusia henkilöitä ilmaantuu paikalle. Giljotiinikin saa osansa. Limusiinissä käydään salaisia keskuteluita. Rakkaus tekee sokeaksi itse kunkin.

3.11 (Beware the Green-Eyed Monster)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 28.11.2016

Baarissa käydään neuvotteluita, jotka johtavat murskaaviin lopputuloksiin. Harvey ja James tutkivat uusinta ruumista. Alfred ja Bruce kiikaroivat hyvin vartioitua kohdetta ja suunnittelevat. James saa laboratoriossa vastuksen, jonka seurauksena hän vierailee raitapaitaisten luona. Samassa hetkessä maailmat ovat ylösalaisin. James luulee olevansa liipaisimen paremmalla puolen. Mieheksi ja vaimoksi tullaan, toisaalta iskujen saattelemana. Pingviinin päänmenoksi suunnitellaan taas.

3.12 (Ghosts)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 16.01.2017

Harvey löytää Jamesin surullisissa merkeissä. Pingviiniä odottaa salamameri, kun hän saapuu takaisin. James löytää kotoaan vieraan, jolla on viesti. Selina on syystäkin vihainen, kun hän yrittää kohdata äitinsä ja vaatii tältä vastauksia. Pingviini kohtaakin kovan vastuksen. Ruumishuoneella tapahtuu ihmeellisiä asioita. Pingviinillä alkaa pää seota ja hän kuulee lisää huonoja uutisia. Harvey ja James lähtevät seurantakeikalle. Heitä vastassa onkin erikoinen bilemesta, jossa luodit laulaa.

3.13 (Smile Like You Mean It)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 23.01.2017

Harvey ja James selvittävät varastoa, josta joukko ihmisiä lähti. Alfredin ja Brucen vieraana oleva mies alkaa puhumaan rahasta, ja sitähän Brucelta löytyy. James joutuu kuulustelemaan vähintäänkin outoa tyyppiä. Samaan aikaan toisaalla tehdään sähköisiä kokeita. Pingviiniä käsketään ottamaan kaupunki uudelleen otteeseensa. Kaupungin syövereissä pidetään puhetta, kun samaan aikaan sähköistys tuottaa tulosta. Tapahtumien johdosta joudutaan kuulustelemaan jo omia. Tytöillä nousee hymy huulille, kun pyssyt saavat laulaa.

3.14 (The Gentle Art of Making Enemies)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 30.01.2017

Poliisiasemalla joudutaan tappelemaan tosissaan ja väistelemään liekehtiviä palloja. Pingviini on iloinen nähdessään Edwardin kunnossa. Mutta ilo vaihtuu pian toiselle puolelle. Miesten heikko kohta on nainen ja rakkaus. Kartanolla tapahtuu mystisiä asioita. Tivolissa ihmiset muuttuvat kohteiksi. Myöhemmin Pingviinillä on taipumustensa mukaan liekaisat oltavat. Roistojen takia Bruce joutuu pahaan tilanteeseen. Lopulta Bruce kohtaa kasvonsa menettäneen ja alkaa taistelu elämästä ja kuolemasta.

3.15 (How the Riddler Got His Name)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 24.04.2017

Taas päästään arvoituksien pariin ja tunnelma kiihtyy, kun vastataan väärin. Brucelta tentataan menneistä tapahtumista varmistaakseen, että kyseessä tosiaan on Bruce. Poliisiasemalle saapuu vähintäänkin erikoinen tapaus kyselemään Jamesista. Tapauksena Harvey joutuu keskelle shakkiturnausta, joka on sähköistetty. Bruce etsii kaupungilta Selinaa ja löytääkin hänet kahakan seurauksena. Bruce kohtaa itsensä voitokkaan ottelun jälkeen. Pillerit hoitavat homman kuin homman.

3.16 (These Delicate and Dark Obsessions)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 01.05.2017

Salainen seura suunnittelee Gothamin tuhoa naamioiden parissa. Gothamissa rellestää kaksoisolento samalla kun Bruce on lumisten vuorten keskellä vankina. Pingviini joutuu olemaan rehujen keskellä oikein viehättävän naisen seurassa, vaikka hänen pitää palata Gothamiin. James käy tapaamisessa ja törmää siellä tuttuun. Brucelle tarjoutuu yllättävä ja liiankin helppo tilaisuus, joka näyttää sokkeloisen luonteensa heti. Meneisyyteen päästään hetkellisesti takaisin.

3.17 (The Primal Riddle)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 08.05.2017

Pingviinillä ja Poison Ivyllä on hyytävät oltavat. He joutuvat tekemisiin jäämiehen kanssa. Poliisiasemalla James kuulee todella huonoja uutisia sukulaisestaan. Teatterissa tapahtuu outoja kun Nygma ryntää lavalle. Alfredia ihmetyttää Brucen outo käytös. Ivy ja Pingviini värväävät uutta jäsentä puolelleen. Sairaalassa tapahtuu kaamea sekasorto. James saa lapulla arvoituksen. Selina pääsee Brucen jäljille ja tuntee sen nahoissaan.

3.18 (Light The Wick)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 15.05.2017

Poliisipäälliköllä menee lujaa raitapaidassaan. Näytös tuottaa iloa toiselle. Yksi ruisku kaulassa voi muuttaa tilannetta paljonkin. Poliisiasemalla kyseenalaistetaan ruumiinavauksen tuloksia ja saadaan väittely aikaan. Ivy etsii Selinaa varsin iloisin vastaanotoin. James on päässyt sisään ryhmään ja näin ollen hänelle tulee tilaisuus hieman nuuskia paikkoja. Bruce joutuu todellisiin testeihin vankina. Ivy käskyttää muita mielensä mukaan. "Yllättävä" henkilö astuu taas kuvaan.

3.19 (All Will Be Judged)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 22.05.2017

Pingviini on taas tutussa tilanteessa kaltereiden takana. Selinalla on terävää asiaa Brucelle. Jopa Alfredille on valottunut tilanteen todellinen luonne koskien Brucea, jonka hän kokee kovemman kautta. James ja Harvey löytävät salaperäisen paikan. Pian he kohtaavat asemalta tutun henkilön hieman muuttuneena. Alfredin on pakko turvautua virkavaltaan Brucen suhteen.

3.20 (Pretty Hate Machine)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 29.05.2017

Bruce on liittynyt mukaan salaiseen naamioseuraan. Äkisti tapahtuu viiltäviä asioita kun epäröidään. Alfred etsii Jamesin ja Harveyn kanssa Brucea kuumeisesti. Pingviini on taas keskustelun päätähtenä ja hänen elossa oleminen on yllätys joillekin, vieläkin. James menee tapaamaan Leetä, joka yrittää vietellä hänet mutta hänen sisimmästään pulppuaa pahaa. Pingviini saa kerrankin otteen tilanteesta. James herää puisesta tilanteesta ja hänellä on todella tukalat oltavat ja aika alkaa loppumaan. Todellinen yllätys paljastuu.

3.21 (Destiny Calling)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 05.06.2017

Pankkiin saapuu raivoisa mummo vaatimaan rahojaan. Koko kaupunki on raivon vallassa. James yrittää selviytyä viruksesta, jonka hän pakotettuna ruiskutti itseensä. Alfred, James ja Harvey ihmettelevät kuulusteluhuoneessa istuvaa Brucea, onko se todella hän? Kaupunkiin paluun tehnyt kala alkaa hiillostamaan ihmisiä. Loputon suunnittelu pingviinin päänmenoksi vain jatkuu. Tunnelissa tapahtuu isompikin tapaaminen.

3.22 (Heavydirtysoul)

Ensiesitys Suomessa: ei tietoa
Ensiesitys USA:ssa: 05.06.2017

James katselee tuhoutunutta poliisiasemaa kun Lee soittaa hänelle ja pyytää tätä mukaansa pois kaupungista. Leen baarivierailu saa aikaan varsin hilpeän tunnelman ja tappoja suunnitellaan. Nygma saa Barbaran raivonpartaalle kun tapahtuu yllättäviä katoamisia ja muut saavat syyn nilkoilleen. Pingviiniäkin viedään taas kuin viimeistä päivää. Bruce tajuaa tehneensä elämänsä suurimman virheen. Pingviini on tutussa tilanteessa. Mutta tuottaako vanha kunnon kissatappelu tulosta?

Seuraava jakso

Suomessa Ei tietoa

USA:ssa Tauolla

DVD:nä (R2)

1. kausi - suomenkieliset tekstit
2. kausi - suomenkieliset tekstit
3. kausi - suomenkieliset tekstit
4. kausi - suomenkieliset tekstit, ilmestyy 03.12.2018

Viralliset sivut

USA

CDON.com9.95 €

Gotham

Kausi 1

CDON.com9.95 €

Gotham

Kausi 2

CDON.com34.95 €

Gotham

Kausi 3