Sarjaseuraaja

Suosituimmat amerikkalaiset tv-sarjat

Sarjaseuraaja > Tv-sarjat > Draama > Gilmoren tytöt > Näyttelijät

Gilmoren tytöt - Näyttelijät

Alexis Bledel "Rory Gilmore" IMDB

Kimberly Alexis Bledel syntyi 16. syyskuuta 1981 Houstonissa, Teksasissa. Hän on naimisissa Vincent Kartheiserin kanssa. Alexis teki lukioaikoinaan mallintöitä ympäri maailmaa. Hän on näytellyt mm. elokuvissa Tuck Everlasting, Hilpeys ja ennakkoluulo (Bride and Prejudice), Sin City, Neljä tyttöä ja maagiset farkut (The Sisterhood of the Traveling Pants) ja Vastavalmistunut sekä vieraillut mm. tv-sarjoissa Mad Men ja Teho-osasto.

Edward Herrmann "Richard Gilmore" IMDB

Edward 'Ed' Herrmann syntyi 21. heinäkuuta 1943 Washington D.C.:ssä ja kuoli 31. joulukuuta 2014 New Yorkissa. Edward on esiintynyt tv-sarjoissa, elokuvissa ja teatterissa jo useiden vuosikymmenten ajan hyvin arvostetusti. Hän on ollut kahdesti Tony-ehdokkaana, ja roolistaan Mrs. Warren's Profession'ssa hän voitti Tony palkinnon. Edward on saanut Emmyn roolistaan sarjassa Oikeus ja kohtuus (The Practice) vuonna 1999. Edward on nähty valkokankaalla mm. elokuvissa Annie ja Big Business. Hän on näytellyt myös sarjassa Kylmä rinki (Oz). Edward on lisäksi tehnyt yli 50 äänikirjaa.

Keiko Agena "Lane Kim" IMDB

Christine Keiko Agena on syntynyt 3. lokakuuta 1973 Honolulussa, Havajilla. Havajilla hän asui 17-vuotiaaksi asti, josta hän muutti Washingtoniin ja myöhemmin Los Angelesiin. Keiko on opiskellut Whitman Collegessa sekä Walla Wallassa, Washingtonissa. Keiko on näytellyt mm. tv-sarjoissa Teho-osasto (ER), Ilman johtolankaa (Without a Trace), Beverly Hills 90210 ja Felicity. Keiko on näytellyt mm. elokuvissa Hundred Percent, Tomato and Eggs ja Cats and Mice. Keiko avoioitui Shin Kawasakin kanssa helikopterissa Las Vegasin yllä 19. joulukuuta 2005. Alyssa Milano (Phoebe, Siskoni on noidasta) on Keikon paras ystävä. Keiko on saanut Young Artist Award, paras naissivuosa draamasarjassa (2002) palkinnon.

Kelly Bishop "Emily Gilmore" IMDB

Kelly Bishop syntyi 28. helmikuuta 1944 Colorado Springsissä, Coloradossa. Hänen syntymänimensä ei ole Kelly vaan Carole, jonka hän on vaihtanut Kellyksi. Kelly on naimisissa Lee Leonardin kanssa ja oli aiemmin naimisissa Peter Millerin kanssa. Kelly on asunut lapsuutensa Denverissä, Coloradossa, josta hän on muuttanut työn mukana New Yorkiin ja Los Angelesiin. 18-vuotiaana Kelly aloitti uransa balettitanssijana New Yorkissa. Kellyn ensimmäinen Broadway-rooli oli vuonna 1967. Kellyn läpimurto oli Sheilana alkuperäisessä 'A Chorus Line' ?musikaalissa, josta hän voittikin Tony ja Drama Desk Awards -palkinnot. Kelly on näytellyt mm. elokuvissa Dirty Dancing ja Private Parts. Kelly on myös nähty sarjoissa The Thorns ja My Wildest Dreams. Kellyn harrastuksiin kuuluu aerobic, pilates, vaellus ja puutarhan hoito.

Lauren Graham "Lorelai Gilmore" IMDB

Lauren Helen Graham syntyi 16. maaliskuuta 1967 Honolulussa, Havaijilla. Lauren on nähty Gilmoren tyttöjen lisäksi virailijana mm. Kova laki (Law & Order) ja Kolmas kivi auringosta (3rd Rock from the Sun) sarjoissa sekä Suloinen marraskuu (Sweet November, 2001) ja Paha pukki (Bad Santa, 2003) elokuvissa. Laurenin vanhemmat erosivat kun hän oli 5-vuotias ja Lauren jäi isänsä hoiviin. Lauren on tapaillut mm. Frendeistä tuttua Matthew Perryä, jota hän tapailee nykyään uudestaan, sekä Justin Timberlakea. Lauren on mielestään Gilmoren tyttöjen roolihahmoista eniten Roryn kaltainen. Teininä hänkin oli hyvin ujo ja aina nenä kirjassa. Lauren on saanut Teen Choice Award: Choice TV Parental Units (2005) ja Family Television Award: Paras näyttelijätär (2001) palkinnot.

Liz Torres "Patty" IMDB

Elizabeth 'Liz' Torres syntyi 27. syyskuuta 1947 New Yorkissa. Hän on naimisissa Peter Locken kanssa. Liz aloitti uransa koomikkona ja laulajana kaupungin yökerhoissa hyvän ystävänsä kanssa. Liz on nähty vierailijana lähes sadassa eri televisiosarjassa, mm. Ally McBeal, Ruma Betty (Ugly Betty), Teho-osasto (ER), Aikahyppy (Quantum Leap) ja The Nanny. Vuonna 1990 hän oli ehdolla Emmy -palkinnon saajaksi.

Liza Weil "Paris Geller" IMDB

Elizabeth Audrey Weil syntyi 5. kesäkuuta 1977 New Jerseyssä. Hän on naimisissa näyttelijä Paul Adelsteinin kanssa. Koska Lizan vanhemmat kuuluivat The Mad House of London -ryhmään, Liza kiersi ympäri Eurooppaa 7-vuotiaaksi asti. Tämän jälkeen perhe asettui Pennsylvaniaan. Liza valmistui 1995 North Penn High Schoolista. Hänellä ei ole muodollista näyttelijän koulutusta. Lizan vanhemmat veivät tytön jo alle 10-vuotiaana paikalliseen teatteriin ja myöhemmin koekuvauksiin. Liza sai pääroolin indie-elokuvassa Whatever, joka nähtiin Sundance -festivaaleilla vuonna 1998. Liza on vieraillut mm. tv-sarjoissa Teho-osasto (ER), West Wing ja Kova laki (Law & Order). Liza pyrki alunperin Roryn rooliin, mutta häntä ei pidetty hyvänä Rorynä. Kuitenkin sarjan tekijät ihastuivat Lizaan, joten he tekivät Parisin roolin häntä varten. Liza on alunperin tummatukkainen, mutta häntä pyydettiin vaalentamaan hiuksensa, etteivät hän ja Rory olisi kumpikin brunetteja.

Melissa McCarthy "Sookie St. James" IMDB

Melissa McCarthy syntyi 26. elokuuta 1969 Plantfieldissa, Illinois'ssa. Melissa on naimisissa näyttelijä Ben Falconen kanssa ja heillä on tytär Vivian (s. 2007). Melissa on opiskellut Actors Studio'ssa New Yorkissa. Melissa toimi uransa alussa stand-up- koomikkona New Yorkissa. Hän on näytellyt mm. elokuvissa Kuka hukutti Monan? (Drowning Mona), Charlien enkelit (Charlie's Angels) ja David Galen elämä (Life of David Gale). Melissa on kiinnostunut näyttelemisen lisäksi kirjoittamisesta, ohjauksesta ja tuottamisesta.

Scott Patterson "Luke Danes" IMDB

Scott Patterson syntyi 11. syyskuuta 1958 Philadelphiassa, Pennsylvaniassa. Scott on ollut naimisissa 1983-1985. Scott asuu nykyään Los Angelesissa. Hän on pelannut baseballia ammattilaisena mm. New Yorkissa, Atlantassa ja Los Angelesissa. Hän on opiskellut kirjallisuutta Rutgers Universityssä, sekä näyttelemistä New Yorkissa, mm. Actors' Studiossa. Scott on näytellyt mm. Three Wishes ja Little Big League -elokuvissa. Hän on vieraillut Seinfeldissa ja Will & Gracessa. Lukiossa hän soitti kitaraa ja lauloi. Scott ei juo kahvia.

Sean Gunn "Kirk Gleason" IMDB

Sean Gunn syntyi 22. toukokuuta 1974 St. Louisissa, Missourissa, jossa hän on myös kasvanut. Sean on valmistunut Goodman School of Drama at DePaul Universitystä. Valmistumisen jälkeen hän aloitti teatteriprojektin ystäviensä kanssa. Vuonna 2000 Sean nähtiin Gilmoren tyttöjen pilottijaksossa Mickenä. Ensimmäisen kauden aikana Sean tuli takaisin Kirk Gleasonin roolissa. Vuonna 2002 Sean vahvistettiin vakinaisiin näyttelijöihin. Sean on näytellyt mm. elokuvissa Pearl Harbor ja Fish Out of Water sekä vieraillut mm. tv-sarjoissa Angel, Kolmas kivi auringosta (3rd Rock from the Sun) ja Saman katon alla (Yes, Dear).

Yanic Trusdale "Michel Gerard" IMDB

Yanic Allan Trusdale on syntynyt 17. maaliskuuta 1970 Montrealissa, Kanadassa. Yanic aloitti näyttelemisen 17-vuotiaana päätettyään teatterikoulun. Hänen ensimmäinen tv-roolinsa oli jääkiekosta kertovassa kanadalaisessa He Shoots, He Scores -sarjassa. Tämän sarjan jälkeen hän juonsi teineille suunnattua keskusteluohjelmaa. Yanic näytteli pitkään The Duvel Family -sarjassa ja oli ehdolla Emmyä vastaavan kanadalaisen palkinnon saajaksi osastaan sarjassa Roommates. Ennen Gilmoren tyttöjä Yanic oli Kanadan suosituimpia näyttelijöitä.Seuraava jakso

Suomessa Päättynyt

USA:ssa Päättynyt

Viralliset sivut

Gilmoren tytöt - Kausi 1
CDON.com
Discshop.fi
9.95 €
Gilmoren tytöt - Kausi 3
CDON.com
Discshop.fi
9.95 €
Gilmoren tytöt - Kausi 4
CDON.com
Discshop.fi
9.95 €
Gilmoren tytöt - Kausi 6
CDON.com
Discshop.fi
9.95 €
Gilmoren tytöt - Kaudet 1-7
CDON.com
CDON.com
65.95 €