Sarjaseuraaja

Suosituimmat amerikkalaiset tv-sarjat

Sarjaseuraaja > Tv-sarjat > Fantasia/scifi > Game of Thrones > Jaksot > 1. kausi

Game of Thrones - 1. kauden jaksot

1.1 Talvi on tulossa (Winter Is Coming)

 • Ensiesitys Suomessa: 12.01.2012
 • Ensiesitys USA:ssa: 17.04.2011

Yövartio kohtaa valkoisia kulkijoita ja vain yksi pääsee pakenemaan. Lordi Eddard Starkin joukot tuomitsevat hänet eivätkä usko tarinaa. Palatessaan Talvivaaraan, joukko löytää menehtyneen hurjasuden kuusi pentua ja päättävät viedä ne lapsille lemmikeiksi. Kuninkaansatamasta saapuu uutinen, että kuninkaan Koura Jon Arryn on kuollut. Pian kuningas Robert Baratheon saapuu kaartinsa kanssa Talvivaaraan Muurin eteläpuolelle. Hän pyytää vanhaa ystäväänsä Nediä kuninkaan Kouraksi. Kapean meren toisella puolella Targaryenin suvun viimeiset selviytyjät Viserys ja Daenerys etsivät uusia liittolaisia dothrakeista. He haluavat rakentaa armeijan ja saada kuningaskuntansa takaisin kuningas Robertilta.

1.2 Kuninkaantie (The Kingsroad)

 • Ensiesitys Suomessa: 19.01.2012
 • Ensiesitys USA:ssa: 24.04.2011

Ser Jorah Mormont kertoo Viserykselle paenneensa Talvivaarasta, koska häntä odottaisi tuomio orjien myynnin takia. Daenerys yrittää tottua uuteen rooliinsa khaleesina. Talvivaarassa Bran Stark taistelee hengestään. Salamurhayritys saa Catelynin epäilemään, että poika näki jotain salaista. Kuningas Robert matkaa takaisin etelään Nedin, Sansan ja Aryan kanssa. Arya ja hänen hurjasutensa Nymeria vahingoittavat prinssi Joffreyta. Jon Nietos aikoo liittyä yövartioon setänsä Benjenin tavoin ja lähtee Muurille Tyrion Lannister seuranaan.

1.3 Lordi Nietos (Lord Snow)

 • Ensiesitys Suomessa: 26.01.2012
 • Ensiesitys USA:ssa: 01.05.2011

Ned saapuu Kuninkaansatamaan ristiriitaisin tuntein ja tapaa heti neuvoston: lordi Petyr "Pikkusormi" Baelishin, maisteri Pycellen, lordi Renly Baratheonin ja lordi Varyksen. Hän saa kuulla kuninkaan olevan suuressa velassa Tywin Lannisterille. Arya ja Sansa vihoittelevat matkalla sattuneiden tapahtumien vuoksi. Catelyn ja Ser Rodrik saapuvat myös Kuninkaansatamaan ja saavat kuulla salamurhaajan tikarin kuuluvan Tyrionille. Mustalinnassa Jon Nietos aloittaa valmentautumisen yövartiota varten. Arya aloittaa miekkailuopinnot Syrio Forelin kanssa. Matkalla Vaes Dothrakiin, Daenerys joutuu vaikeuksiin veljensä Viserysin kanssa ja saa kuulla olevansa raskaana.

1.4 Raajarikot, äpärät ja särkyneet (Cripples, Bastards, and Broken Things)

 • Ensiesitys Suomessa: 02.02.2012
 • Ensiesitys USA:ssa: 08.05.2011

Viserys ei kestä sisarensa käskyttämistä, mutta Daenerys laittaa hänet ojennukseen. Tyrion saapuu Talvivaaraan ja antaa piirustukset Branille sopivaan satulaan. Robb haluaa hänen silti häipyvän pikaisesti. Jon tuntee sympatiaa yövartion uutta jäsentä Samwell Tarlya kohtaan. Ned alkaa etsiä syyllisiä edeltäjänsä yllättävään kuolemaan. Uuden kuninkaan Kouran kunniaksi järjestetään turnajaiset. Catelyn kohtaa Tyrionin tavernassa ja syyttää häntä poikansa murhayrityksestä.

1.5 Susi ja leijona (The Wolf and the Lion)

 • Ensiesitys Suomessa: 09.02.2012
 • Ensiesitys USA:ssa: 15.05.2011

Kuninkaansatamassa otetaan jälleen yhteen turnajaisissa ja Ser Gregor "Vuori" Clegane saa yllättävän kovan vastuksen. Varys varoittaa Nediä ja kertoo myrkystä, johon Jon Arryn kuoli. Catelyn vie vankinsa Tyrionin Kotkapesään sisarensa luokse. Arya kuulee salaa keskustelun, mikä koskee hänen isänsä henkeä. Kuningas Robert raivostuu kuullessaan Daenerysin raskaudesta ja määrää tytön sekä syntymättömän lapsen tapettaviksi. Ned ja Cersei eivät pidä heitä uhkana. Ned löytää lisää kuninkaan äpäriä. Jaime uhkaa Nediä ja tämän miehiä, jos hän ei vaadi Catelynilta Tyrionin vapauttamista.

1.6 Kultainen kruunu (A Golden Crown)

 • Ensiesitys Suomessa: 16.02.2012
 • Ensiesitys USA:ssa: 22.05.2011

Haavoittunut Ned palaa kuninkaan Kouraksi Lannistereiden vastustuksesta huolimatta. Robb ja Bran törmäävät villeihin ratsastusretkellään, mutta Theon pelastaa heidät. Kotkanpesässä Tyrion vaatii oikeudenkäyntiä kaksitaistelussa. Kuningas Robert lähtee metsästämään traagisin seurauksin. Ned saa selville Lannistereiden salaisuuden ja on nyt itsekin vaarassa. Daenerys nimeää tulevan poikansa Rhaegoksi edesmenneen veljensä kunniaksi. Viserys saa viimein maksun sisarensa naittamisesta Khal Drogolle.

1.7 Voitat tai kuolet (You Win or You Die)

 • Ensiesitys Suomessa: 23.02.2012
 • Ensiesitys USA:ssa: 29.05.2011

Tywin Lannister kokoaa joukkonsa kostaakseen Tyrionin sieppauksen. Ned kertoo Cerseille tietävänsä totuuden hänen lapsistaan. Jon Nietos vannoo valan tullakseen yövartion mieheksi, mutta pettyy kun ei pääsekään partiomieheksi. Khal Drogo muuttaa mieltään hyökkäyksestä meren yli, kun Daenerys yritetään salamurhata. Kuningas Robert on kuolemaisillaan ja pyytää Nediä kirjoittamaan viimeisen tahtonsa. Cersei ei kuitenkaan suostu luovuttamaan poikansa kruunua.

1.8 Terävä pää (The Pointy End)

 • Ensiesitys Suomessa: 01.03.2012
 • Ensiesitys USA:ssa: 05.06.2011

Nedin vangitsemisen jälkimainingeissa Syrio ja Arya kohtaavat Lannisterin vartijat. Cersei manipuloi Sansaa omia tarkoituksiaan varten. Muurilla Benjen Starkin miehiä löytyy menehtyinä. Robb saa isänsä pohjoiset liittolaiset sotaan Tywin Lannisteria vastaan. Tyrion muodostaa löyhän liittouman kukkuloiden heimojen kanssa päästäkseen turvaan. Daenerys järkyttyy nähdessään dothrakien keinot saada rahaa hyökkäyksessä tarvittaviin laivoihin. Sansa anoo armoa isälleen Joffreylta.

1.9 Baelor (Baelor)

 • Ensiesitys Suomessa: 08.03.2012
 • Ensiesitys USA:ssa: 12.06.2011

Sansan henki on vaarassa, joten Ned tekee kohtalokkaan päätöksen. Catelyn tekee sopimuksen Walder Freyn kanssa. Tyrion saa rakastajattaren ja joutuu isänsä käskystä etulinjaan. Robb saa ensimmäisen ison voiton. Jon palkitaan uroteoistaan ja hän saa tietää synkän salaisuuden Aemonista. Daenerys joutuu luottamaan noita Mirri Maz Duuriin.

1.10 Tuli ja veri (Fire and Blood)

 • Ensiesitys Suomessa: 15.03.2012
 • Ensiesitys USA:ssa: 19.06.2011

Traagiset uutiset leviävät Seitsemässä kuningaskunnassa. Bran ja Rickon jakavat enneunen. Catelyn kuulustelee Jaimea poikansa putoamisesta. Robbin kohtalo muuttuu lopullisesti. Isänsä yllättävän päätöksen jälkeen Tyrion lähtee etelään. Arya ottaa uuden henkilöllisyyden paetakseen Kuninkaansatamasta. Muurilla Jon joutuu valitsemaan yövartion ja perheensä väliltä. Meren toisella puolella Daenerys maksaa kovan hinnan rakkautensa tähden, mutta löytää uutta toivoa.Seuraava jakso

Suomessa Tauolla

USA:ssa HBO su 10.05.2015
5.5 Kill the Boy

Katso netistä

http://areena.yle.fi/?q=game+of+thrones&media=video

Viralliset sivut

Game of Thrones - Kausi 1
CDON.com
CDON.com
11.95 €
Game of Thrones - Kausi 2
CDON.com
CDON.com
19.95 €
Game of Thrones - Kausi 3
CDON.com
CDON.com
36.95 €
Game of Thrones - Kausi 4
CDON.com
CDON.com
39.95 €
Game of Thrones - Kaudet 1-4
CDON.com
CDON.com
64.95 €