Henkilöt

Arya Stark
Bran Stark
Brienne
Catelyn Stark
Cersei Lannister
Daenerys Targaryen
Eddard Stark
Jaime Lannister
Joffrey Baratheon
Jon Nietos
Jorah Mormont
Petyr Baelish
Samwell Tarly
Sansa Stark
Theon Greyjoy
Tyrion Lannister
Tywin Lannister
Varys

Arya Stark

Arya Stark on Nedin ja Catelynin kolmas lapsi. Hänen hurjasutensa on Nymeria. Arya on poikatyttö, joka opettelee jousiammuntaa ja miekkailua ennemmin kuin leikkii nukeilla. Häntä inhottaa ajatus perinteisestä elämästä jonkun vaimona. 1. kaudella hän lähtee Kuninkaansatamaan yhdessä isänsä ja sisarensa Sansan kanssa. Isänsä kuoltua hän joutuu selviytymään ilman perhettään turvataan vain pieni miekkansa. 5. kaudella Arya saapuu Braavosiin ja oppii kasvottomaksi. Hän tekee tappolistan aikoen kostaa Starkin perheelle tehdyt vääryydet.

Bran Stark

Brandon "Bran" Stark on Eddard ja Catelyn Starkin neljäs lapsi. Talvivaarassa häntä opetetaan taistelemaan ja hän joutuu myös näkemään teloituksen. 1. kaudella hän sattumalta näkee Cersein ja Jaimen intiimin kohtaamisen. Varjellakseen salaisuutta Jaime työntää pojan alas tornista. Bran halvautuu vyötäröstä alaspäin eikä muista tapahtumaa. Hän alkaa nähdä mysteerisiä unia kolmisilmäisestä korpista. Saatuaan oppia, hän pystyy mielellään liikkumaan ajassa nähden menneitä ja tulevia tapahtumia.

Brienne

Brienne on Tarthin sukua ja lordi Selwynin ainut lapsi. Hän on hylännyt perinteisen naisen roolin tullakseen taitavaksi ritariksi. Hän on ollut uskollinen palvelija Renly Barathonionille ja saa menestyksestään kiitoksena paikan kuninkaan kaartissa. 2. kaudella Brienne vannoo uskollisuutensa Catelyn Starkille ja 4. kaudella Sansalle, Jaimen pyynnöstä. Briennen aseenkantaja on Podrick Payne.

Catelyn Stark

Catelyn Stark (os. Tully), Talvivaaran lady on Eddardin vaimo ja viiden lapsen äiti. Hänen vanhempansa ovat Hoster ja Minisa Tully ja hänellä on sisarukset Edmure ja Lysa. Catelyn on kunniakas ja suoraselkäinen nainen, joka hoitaa velvollisuutensa. Hän rakastaa perhettään syvästi ja uskoo kovasti sen voimaan. Jon Nietosta hän ei pidä perheeseen kuuluvana eikä ole koskaan antanut Eddardille anteeksi pojan tuomista taloon.

Cersei Lannister

Cersei Lannister on Tywin Lannisterin tytär ja Jaime Lannisterin kaksoissisko. Robertin kapinan jälkeen hän meni naimisiin uuden kuninkaan Robert Baratheonin kanssa ja on Seitsemän valtakunnan kuningatar. Cersei on omapäinen ja kunnianhimoinen nainen. Hän tekee kaikkensa pitääkseen lapsensa Joffreyn, Myrcellan ja Tommenin turvassa.

Daenerys Targaryen

Daenerys "Dany" Targaryen eli Daenerys Myrskysyntyinen on Kuningas Aerys II:n ja tämän vaimon Rhaellan tytär. Suurin osa hänen perheestään tapettiin Robertin kapinan aikana. Hänellä on jäljellä enää veljensä Viserys. Yhdessä he kokevat olevansa Westerosin valtiaita. Dany naitetaan hyvin nuorena Khal Drogolle ja pian hän on raskaana. Daenerys saa haltuunsa kolme lohikäärmettä, joille hän on äiti. Matka takaisin kotiin on pitkä, mutta sen ansiosta hän saa paljon liittolaisia.

Eddard Stark

Eddard "Ned" Stark on Talvivaaran lordi. Hänen vaimonsa on Catelyn Tully ja heillä on viisi lasta: Robb, Sansa, Arya, Brandon ja Rickon. Lisäksi hänellä on äpärälapsi Jon Nietos. Eddard tunnetaan oikeudenmukaisuudestaan ja kunnioittavasta asenteesta. Perhe pitää häntä kilttinä, mutta osa pitää hänen vetäytyvää luonnettaan kylmänä. Sarjan alussa Robert pyytää Nedia kuninkaan Kouraksi, mikä on korkea virka.

Jaime Lannister

Jaime Lannister on Tywinin ja Joannan poika. Hänellä on kaksoissisar Cersei, johon hän on rakastunut. Heillä on salaisesti lapset Joffrey, Myrcella ja Tommen, joiden isäksi yleisesti luullaan Robert Baratheonia. Jaime kuuluu kuninkaanvartiostoon. Häntä epäillään Bran Starkin vahingoittamisesta, mikä sytyttää sodan perheiden välille.

Joffrey Baratheon

Joffrey Baratheonia pidetään Robert Baratheonin ja Cersei Lannisterin vanhimpana poikana. Oikeasti hänen isänsä on Jaime Lannister. Joffrey on Rautavaltaistuimen hallitsija ja Sansa Starkin kihlattu. Joffrey tunnetaan hemmoteltuna, ylimielisenä nuorena poikana, jolla on sadistisia taipumuksia. Eddard Stark saa tietää totuuden Joffreyn isästä ja joutuu maksamaan petturuudestaan kovan hinnan.

Jon Nietos

Jon Nietos on Eddard Starkin avioton poika. Hänen äidistään ei ole tarkempaa tietoa. Jon kuuluu yövartioon ja palvelee muurilla, josta hän on löytänyt turvapaikan juuristaan huolimatta. Hän tuli aina hyvin toimeen sisaruspuoltensa kanssa, mutta välit Catelyniin ovat kireät. Muurilla Jonin paras ystävä on Sam. Hänestä tulee Pohjoisen kuningas 5. kaudella.

Jorah Mormont

Ser Jorah Mormont on Yövartion johtajan Jeor Mormontin poika. Jorah on Westerosin ritari, joka on maanpaossa Essoksessa. Hän on Daenerys Targaryenin suosiossa ja vannoo naiselle uskollisuuttaan. 5. kaudella Jorah saa tappavan harmaasuomu-taudin.

Petyr Baelish

Petyr "Pikkusormi" Baelish vastaa varojen käytöstä kuninkaan neuvostossa. Hän on taitava manipuloija ja käyttää tiedonhankinnassa hyväkseen omistamiaan bordelleja Kuninkaansatamassa. Pikkusormi petti Eddard Starkin ja asettui Lannisterien puolelle 1. kaudella. Hän on ihastunut Catelyn Starkiin ja myöhemmin Sansaan,

Samwell Tarly

Samwell Tarly aloitti yövartiossa samaan aikaan kun Jon Nietos. Heistä tulee nopeasti ystävät. Samin vanhemmat ovat lordi Randyll Tarly ja Melessa Florent. Samilla on veli Dickon. Hän ei ole isänsä mielestä sotilasaineista. Sam lukee paljon ja hän on tarkkasilmäinen, mutta kutsuu silti itseään osaamattomaksi pelkuriksi. Hän on uskollinen Jeor Mormontille. Sam rakastuu 2. kaudella Gillyyn, joka on raskaana Crasterille. 5. kaudella koko perhe lähtee Kastelliin.

Sansa Stark

Sansa Stark on Eddardin ja Catelynin toinen lapsi ja vanhin tytär. Hänet on luvattu vaimoksi Cersein pojalle Joffrey Baratheonille. Sansa on hyvä ompelussa ja kirjonnassa. Hän suuttuu isälleen ja sisarelleen menetettyään hurjasutensa Ladyn. Sansa päätyy naimisiin Tyrionin kanssa, mutta pakenee Talvivaaraan. Siellä hänet naitetaan Ramsay Boltonille.

Theon Greyjoy

Theon Greyjoy on Balon Greyjoyn poika ja Rautasaarten perillinen. Epäonnistuneen vallankaappauksen jälkeen Starkin perhe on pitänyt häntä vankinaan. Tästä huolimatta Theon on ystävystynyt Robb Starkin kanssa. Hänet tunnetaan myös taitavana jousiampujana. Theonilla on sisar Yara.

Tyrion Lannister

Tyrion Lannister on Tywinin ja Joannan nuorin poika. Hänet tunnetaan älykkäänä ja viekkaana miehenä. Häntä epäillään aluksi Bran Starkin salamurhan yrityksestä, mutta hän voittaa vapautensa taistelussa. Tyrion ei tule toimeen isänsä kanssa ja viettääkin paljon aikaa Kuninkaansatamassa.

Tywin Lannister

Lordi Tywin Lannister on Cercein, Jaimen ja Tyrionin isä. Hänen vaimonsa Joanna on menehtynyt ennen sarjan alkua. Tywin on lännen vartija ja asuu Casterlynkalliolla. Hänet tunnetaan kuningaskunnan rikkaimpana miehenä, jolle jopa kruunu on velkaa. Tywin inhoaa Tyrionia ja tunne on molemminpuoleinen.

Varys

Lordi Varys on salaperäinen mies, jonka pikkulinnut tuovat hänelle tärkeitä tietoja. Hän on palvellut montaa kuningasta, mutta on uskollinen vain kansalle. Varys on älykäs eunukki, jonka lähipiiriin kuuluvat Pikkusormi ja Tyrion Lannister.

Seuraava jakso

Suomessa Tauolla

USA:ssa Tauolla

DVD:nä (R2)

1. kausi - suomenkieliset tekstit
2. kausi - suomenkieliset tekstit
3. kausi - suomenkieliset tekstit
4. kausi - suomenkieliset tekstit
5. kausi - suomenkieliset tekstit
6. kausi - suomenkieliset tekstit
7. kausi - suomenkieliset tekstit

Viralliset sivut

USA
Suomi

CDON.com7.95 €

Game of Thrones

Kausi 1

CDON.com14.95 €

Game of Thrones

Kausi 2

CDON.com14.95 €

Game of Thrones

Kausi 3

CDON.com24.95 €

Game of Thrones

Kausi 4

CDON.com39.95 €

Game of Thrones

Kausi 5

CDON.com39.95 €

Game of Thrones

Kausi 6

CDON.com34.95 €

Game of Thrones

Kausi 7

CDON.com94.95 €

Game of Thrones

Kausi 1-7

EMP.fi15.99 €

Tyrion t-paita

EMP.fi12.99 €

Westeros t-paita

EMP.fi19.99 €

Targaryen-lahjaboksi

EMP.fi16.99 €

House Stark -riipus