Sarjaseuraaja

Suosituimmat amerikkalaiset tv-sarjat

Sarjaseuraaja > Tv-sarjat > Fantasia/scifi > Game of Thrones > Henkilöt

Game of Thrones - Henkilöt

Arya Stark

Arya Stark on Nedin ja Catelynin tytär. Hänen hurjasutensa on Nymeria. Arya on poikatyttö, joka opettelee jousiammuntaa ja miekkailua ennemmin kuin leikkii nukeilla. Sarjan alussa hän lähtee Kuninkaansatamaan yhdessä isänsä ja sisarensa Sansan kanssa.

Catelyn Stark

Catelyn Stark (os. Tully), Talvivaaran lady on Eddardin vaimo ja viiden lapsen äiti. Hänen vanhempansa ovat Hoster ja Minisa Tully ja hänellä on sisarukset Edmure ja Lysa. Catelyn on kunniakas ja suoraselkäinen nainen, joka hoitaa velvollisuutensa. Hän rakastaa perhettään syvästi ja uskoo kovasti sen voimaan. Jon Nietosta hän ei pidä perheeseen kuuluvana eikä ole koskaan antanut Eddardille anteeksi pojan tuomista taloon.

Cersei Lannister

Cersei Lannister on Tywin Lannisterin tytär ja Jaime Lannisterin kaksoissisko. Robertin kapinan jälkeen hän meni naimisiin uuden kuninkaan Robert Baratheonin kanssa ja on Seitsemän valtakunnan kuningatar. Cersei on omapäinen ja kunnianhimoinen nainen. Hän tekee kaikkensa pitääkseen lapsensa Joffreyn, Myrcellan ja Tommenin turvassa.

Daenerys Targaryen

Daenerys "Dany" Targaryen eli Daenerys Myrskysyntyinen on Kuningas Aerys II:n ja tämän vaimon Rhaellan tytär. Suurin osa hänen perheestään tapettiin Robertin kapinan aikana. Hänellä on jäljellä enää veljensä Viserys. Yhdessä he kokevat olevansa Westerosin valtiaita. Dany naitetaan hyvin nuorena Khal Drogolle ja pian hän on raskaana.

Eddard Stark

Eddard "Ned" Stark on Talvivaaran lordi. Hänen vaimonsa on Catelyn Tully ja heillä on viisi lasta: Robb, Sansa, Arya, Brandon ja Rickon. Lisäksi hänellä on äpärälapsi Jon Nietos. Eddard tunnetaan oikeudenmukaisuudestaan ja kunnioittavasta asenteesta. Perhe pitää häntä kilttinä, mutta osa pitää hänen vetäytyvää luonnettaan kylmänä. Sarjan alussa Robert pyytää Nedia kuninkaan Kouraksi, mikä on korkea virka.

Jaime Lannister

Jaime Lannister on Tywinin ja Joannan poika. Hänellä on kaksoissisar Cersei, johon hän on rakastunut. Heillä on salaisesti lapset Joffrey, Myrcella ja Tommen, joiden isäksi yleisesti luullaan Robert Baratheonia. Jaime kuuluu kuninkaanvartiostoon. Häntä epäillään Bran Starkin vahingoittamisesta, mikä sytyttää sodan perheiden välille.

Joffrey Baratheon

Joffrey Baratheonia pidetään Robert Baratheonin ja Cersei Lannisterin vanhimpana poikana. Oikeasti hänen isänsä on Jaime Lannister. Joffrey on Rautavaltaistuimen hallitsija ja Sansa Starkin kihlattu. Joffrey tunnetaan hemmoteltuna, ylimielisenä nuorena poikana, jolla on sadistisia taipumuksia. Eddard Stark saa tietää totuuden Joffreyn isästä ja joutuu maksamaan petturuudestaan kovan hinnan.

Jon Nietos

Jon Nietos on Eddard Starkin avioton poika. Hänen äidistään ei ole tarkempaa tietoa. Jon kuuluu yövartioon ja palvelee muurilla, josta hän on löytänyt turvapaikan juuristaan huolimatta. Hän tuli aina hyvin toimeen sisaruspuoltensa kanssa, mutta välit Catelyniin ovat kireät.

Jorah Mormont

Ser Jorah Mormont on Yövartion johtajan Jeor Mormontin poika. Jorah on Westerosin ritari, joka on maanpaossa Essoksessa. Hän on Daenerys Targaryenin suosiossa ja vannoo naiselle uskollisuuttaan.

Petyr Baelish

Petyr "Pikkusormi" Baelish vastaa varojen käytöstä kuninkaan neuvostossa. Hän on taitava manipuloija ja käyttää tiedonhankinnassa hyväkseen omistamiaan bordelleja Kuninkaansatamassa. Pikkusormi petti Eddard Starkin ja asettui Lannisterien puolelle 1. kaudella.

Samwell Tarly

Samwell Tarly aloitti yövartiossa samaan aikaan kun Jon Nietos. Heistä tulee nopeasti ystävät. Samin vanhemmat ovat lordi Randyll Tarly ja Melessa Florent. Hän ei ole isänsä mielestä sotilasaineista. Sam lukee paljon ja hän on tarkkasilmäinen, mutta kutsuu silti itseään osaamattomaksi pelkuriksi.

Sansa Stark

Sansa Stark on Eddardin ja Catelynin vanhin tytär. Tyttö on luvattu vaimoksi Joffrey Baratheonille. Sansa on hyvä ompelussa ja kirjonnassa. Hän suuttuu isälleen ja sisarelleen menetettyään hurjasutensa Ladyn.

Theon Greyjoy

Theon Greyjoy on Balon Greyjoyn poika ja Rautasaarten ainut perillinen. Epäonnistuneen vallankaappauksen jälkeen Starkin perhe on pitänyt häntä vankinaan. Tästä huolimatta Theon on ystävystynyt Robb Starkin kanssa. Hänet tunnetaan myös taitavana jousiampujana.

Tyrion Lannister

Tyrion Lannister on Tywinin ja Joannan nuorin poika. Hänet tunnetaan älykkäänä ja viekkaana miehenä. Häntä epäillään aluksi Bran Starkin salamurhan yrityksestä, mutta hän voittaa vapautensa taistelussa. Tyrion ei tule toimeen isänsä kanssa ja viettääkin paljon aikaa Kuninkaansatamassa.

Tywin Lannister

Lordi Tywin Lannister on Cercein, Jaimen ja Tyrionin isä. Hänen vaimonsa Joanna on menehtynyt ennen sarjan alkua. Tywin on lännen vartija ja asuu Casterlynkallioilla. Hänet tunnetaan kuningaskunnan rikkaimpana miehenä, jolle jopa kruunu on velkaa.Seuraava jakso

Suomessa Tauolla

USA:ssa HBO su 10.05.2015
5.5 Kill the Boy

Katso netistä

http://areena.yle.fi/?q=game+of+thrones&media=video

Viralliset sivut

Game of Thrones - Kausi 1
CDON.com
CDON.com
11.95 €
Game of Thrones - Kausi 2
CDON.com
CDON.com
19.95 €
Game of Thrones - Kausi 3
CDON.com
CDON.com
36.95 €
Game of Thrones - Kausi 4
CDON.com
CDON.com
39.95 €
Game of Thrones - Kaudet 1-4
CDON.com
CDON.com
64.95 €