Henkilöt

Arkady Zotov
Elizabeth Jennings
Frank Gaad
Henry Jennings
Martha Hanson
Nina Krilova
Oleg Burov
Paige Jennings
Philip Jennings
Sandra Beeman
Stan Beeman

Arkady Zotov

Arkady Zotovista tulee KGB:n Yhdysvaltojen residenssin johtaja, kun Vasili Nikolaevich karkoitetaan Neuvostoliittoon. Hän uskoo Ninaan ja antaa hänelle ylennyksen sekä mahdollisuuden hyvittää tekonsa vakoilemalla heille.

Elizabeth Jennings

Elizabeth Jennings on KGB-agentti, joka kouluttautui 1960-luvulla soluttautumaan amerikkalaiseen yhteiskuntaan. Samalla hänestä tuli Philipin vaimo ja he saivat kaksi lasta, Paigen ja Henryn. Elizabeth rakastaa kotimaataan ja on valmis tekemään kaikkensa sen puolesta. Hän on huolissaan, pystyykö Philip samaan.

Frank Gaad

Frank Gaad on FBI:n vastavakoiluyksikön johtaja ja hänen alaisiaan ovat mm. Stan ja Martha. Hän suhtautuu intohimoisesti työhönsä ja erityisesti haluaa tuhota KGB:n Yhdysvalloissa. Hän mm. suunnittelee Arkadyn murhaa 1. kaudella vastoin sääntöjä. Gaad joutuu pulaan Stanin tekojen vuoksi 2. kaudella ja joutuu eroamaan määräajaksi tehtävästään.

Henry Jennings

Henry Jennings on Philipin ja Elizabethin poika ja Paigen pikkuveli. Hän on varovaisempi kuin sisarensa ja huolissaan maailman tapahtumista. Henryä harmittaa välillä, ettei hän saa kaikkea haluamaansa kuten Intellivisionia. Sen vuoksi hän murtautuu naapuritaloon pelaamaan.

Martha Hanson

Martha Hanson työskentelee sihteerinä FBI:ssa Frank Gaadin alaisuudessa. Hän toimii tiedonantajana Clarkille. Martha ei tiedä, että oikeasti Clark on KGB-agentti Philip. Martha ja Clark alkavat seurustella ja menevät salaa naimisiin.

Nina Krilova

Nina Krilova on Neuvostoliiton suurlähetystön sihteeri. FBI-agentti Stan Beeman huomaa hänen epäilyttävän käytöksensä ja kiristää häntä toimittamaa tietoja FBI:lle. 1. kauden lopulla Nina tunnustaa tekonsa pomolleen Arkadylle ja saa ylennyksen. Hän käyttää viehätysvoimaansa hyväkseen ja saa usein miehet uskomaan hänen olevan uhri. Ninalla on suhde mm. Stanin ja Olegin kanssa.

Oleg Burov

Oleg Burov saapuu Neuvostoliiton suurlähetystöön 2. kaudella. Hän johtaa teknologia-yksikköä. Arkady ja Nina eivät aluksi pidä hänestä, koska mies on saanut työpaikkansa suhteiden avulla. Olegin perhe on erittäin vaikutusvaltainen kotimaassa. Oleg aloittaa suhteen Ninan kanssa autettuaan häntä selvittämään FBI:n valheenpaljastustestin.

Paige Jennings

Paige Jennings on Philipin ja Elizabethin teini-ikäinen tytär. Hän on rohkea ja suorapuheinen. Paige kiinnostuu kirkon toiminnasta ja menee mukaan mm. mielenosoitukseen. Hänen vanhempansa eivät ole asiasta innoissaan, sillä he ovat kasvaneet ateisteiksi. 3. kaudella Paige saa kuulla totuuden Elizabethista ja Philistä. KGB toivoo, että Paigesta kasvaa heidän agenttinsa.

Philip Jennings

Philip Jennings on KGB-agentti, joka kouluttautui 1960-luvulla soluttautumaan amerikkalaiseen yhteiskuntaan. Samalla hän perusti perheen Elizabethin kanssa ja he saivat kaksi lasta, Paigen ja Henryn. Philipin oikea etunimi on Mischa. Hän on amerikkalaismyönteinen ja harkitsee jopa loikkaamista. Philip esittää toisinaan ruotsalaista agenttia saadakseen tietoja FBI:lta.

Sandra Beeman

Sandra Beeman on Stanin vaimo ja Matthew'n äiti. Sandra joutuu ottamaan suurimman vastuun kodinhoidosta, koska Stan on harvoin paikalla. Hän on yksinäinen ja epäilee Stanin pettäneen häntä. Sandra jakaa toisinaan tuntojaan myös Elizabethille.

Stan Beeman

Noah Emmerich on FBI-agentti, joka muuttaa Jenningsien naapuriin sarjan alussa. Noah työskentelee vastavakoiluyksikössä ja hänen pomonsa on Frank Gaad. Hän on naimisissa Sandran kanssa ja heillä on teini-ikäinen poika Matthew. Noah on työnsä vuoksi paljon poissa kotoa. Viime vuosina varsinkin, sillä hän toimi peitetehtävässä. Avioliitto on vaikeuksissa ja Stan rakastuukin tiedonantajaansa Ninaan.

Seuraava jakso

Suomessa MTV3 ma 01.10.2018 klo 00.55
6.2 Tšaikovski

Suomessa MTV3 ma 08.10.2018 klo 23.50
6.3 Jälkipyykkiä

USA:ssa Päättynyt

DVD:nä (R2)

1. kausi - suomenkieliset tekstit
2. kausi - suomenkieliset tekstit

Viralliset sivut

USA
Suomi

CDON.com9.95 €

Americans

Kausi 1

CDON.com19.95 €

Americans

Kausi 2