Sarjaseuraaja > Info > Usein kysytyt kysymykset

Usein kysytyt kysymykset

Täällä vastaan kysymyksiin, joita kysytään toistuvasti minulta vieraskirjassa tai sähköpostitse. MUISTA: Ennen kuin kysyt, googleta!

1. Voitko tehdä sivut lempisarjalleni?

Kyllä, jos sarja on saanut suosiota USA:ssa ja Suomessa tai on tulossa Suomeen. Jos moni toivoo samaa sarjaa, se yleensä päätyy sivustolle. Tietysti myös oma kiinnostukseni vaikuttaa. Kaikkia sarjoja en itse seuraa, joten niistä on vaikea kirjoittaa selostuksia. Olisiko sinulla aikaa ja kiinnostusta tehdä jakso- ja henkilökuvauksia? Ota yhteyttä katiatsarjaseuraaja.net!

2. Miksi sivuilta ei löydy tätä sarjaa?

Täyttäähän haluamasi sarja kriteerit? Jos sarja on jo loppunut USA:ssa ja mahdollisesti Suomessakin, en ota sitä sivuille. Sarjaseuraajassa ei myöskään tule olemaan päiväsaippuasarjoja, kuten Päivien viemää ja Kauniit ja rohkeat.

Joillekin sarjoille on myös jo olemassa hyvät sivut suomeksi. Ilman hyvää syytä en lähde tekemään toisia päällekkäisiä.

Esim. Simpsonit, Smallville

3. Kuka voittaa tämän kauden ja muut juonipaljastukset?

Sarjaseuraajassa ei kerrota juonipaljastuksia. Tosi-tv-sarjojen selostuksissa ei koskaan lue kuka tippuu tai kuka voittaa. Jos haluat spoilaantua, niin laita hakukoneeseen esim. "Survivor 28 winner" tai käväise Linkit-osiosta löytyvillä virallisilla sivuilla.

4. Milloin tämä sarja jatkuu?

Jos kyseessä on sivuilla oleva sarja, niin tieto löytyy Tv-oppaasta. Etsin viikottain tietoa jaksonimistä, mutta joskus saattaa jäädä jokin tieto huomaamatta. Suomen kanavat eivät tietoja sarjoista kovin aikaisessa vaiheessa välttämättä anna, joten saamme tyytyä vain odottamaan. Voit itsekin etsiä tietoja esim. Telvis.fi > Sarjat > Haku. Suosittelen myös laittamaan palautetta tv-kanaville, jos sarjan edellisestä esityksestä alkaa olla aikaa.

Tv-kanavien palautekanavia:

YLE Palautelomake, Facebook
MTV Facebook
Sub Facebook
Nelonen Palautelomake, Facebook
Liv Palautelomake, Facebook
Jim Palautelomake, Facebook
TV Viisi Palautelomake, Facebook
FOX Palautelomake, Facebook
Ava Facebook
Hero Palautelomake, Facebook

5. Miten pääsee jonkun sarjan ylläpitäjäksi?

Ota minuun yhteyttä sähköpostilla: katiatsarjaseuraaja.net. Kerro, mistä sarjasta haluaisit tehdä sivut. Erityisen mielelläni otan ylläpitäjän jollekin toivotulle sarjalle.

Voit myös tehdä selostuksia USA:n tahtiin jo sivuilla olemassa oleville sarjoille. Kaipaisin ylläpitäjää varsinkin seuraaville tv-sarjoille: Castle, Grimm, Holmes NYC, Kohde, NCIS Rikostutkijat, NCIS Los Angeles, Supernatural ja The Walking Dead.

Ylläpito on helppokäyttöinen, tiedot syötetään yksinkertaisella lomakkeella.

6. Päivittäisitkö sivuja?

Ehdottomasti! Yritän päivittää jaksoselostukset viikottain, mutta muista kiireistä johtuen ne saattavat joskus jäädä. Voit toivoa lempisarjasi päivityksiä vieraskirjassa, teen ne ensin.

7. Miksi kaikkia esityspäivämääriä ja jaksonimiä ei ole?

Esityspäivämäärät sain täydennettyä viimein helmikuussa 2015. Erikoisjaksoja jää Suomessa usein esittämättä. Ja tietysti jotkut sarjat laahaavat useita vuosia USA:ta jäljessä (South Park, Rakkauden anatomia, Puumanainen). Valitettavasti myös muutamaa harvaa sarjaa tuskin koskaan esitetään Suomessa loppuun (Burn Notice, Perhesiteet, Kaunotar ja nörtti).

Suomessa ei ole aina annettu nimiä esim. tosi-tv-sarjojen jaksoille.

On myös mahdollista, että tiedoissa on virheitä. Esimerkiksi Tunteet pelissä -sarjan alkaminen on jäänyt mysteeriksi. Laita sähköpostia katisarjaseuraaja.net, jos osaat täydentää tietoja!

Toivottuja sarjoja

Listalta poistetaan aika ajoin sarjat, jotka ovat päättyneet tai päättymässä.

Baby Daddy
Blindspot
Blue Bloods
Chicago Fire
Empire
Family Guy
Kova laki: Erikoisyksikkö
Mistresses
Mr. Robot

Rikoksista pahin
Rizzoli & Isles
Rosewood
S.H.I.E.L.D. Agentit
Scorpion
Sleepy Hollow
The Flash
True Detective

Toivotut tv-sarjat

Discshop.fi14.95 €

Scorpion

Kausi 1

Discshop.fi9.95 €

Blue Bloods

Kausi 1

Discshop.fi19.95 €

The Flash

Kausi 1

Discshop.fi19.95 €

Sleepy Hollow

Kausi 2